Nieuwsbrief 15 maart 2019

  • Gemaakt op: 15-3-2019 09:35
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Pien Snabilie
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Broertjes en zusjes geboren in 2016 opgeven
Het is belangrijk om broertjes en zusjes geboren in 2016 aan te melden op school. We willen graag broertjes en zusjes een plekje op school garanderen en daarvoor moeten we op tijd weten hoeveel plekjes we vrij moeten houden. Op dit moment hebben we al een groot aantal aanmeldingen van nieuwe leerlingen, daarom aan u het verzoek om uw kind, als het geboren is in het jaar 2016, op korte termijn aan te melden op school.  Alvast hartelijke dank.

Anders lezen
Afgelopen week had groep drie geen reguliere leesles met boeken, schriften en binnen zitten, maar een lees-lerenspel in de buitenlucht waarbij de kinderen in duo’s opdrachten moesten maken.
Wat waren de kinderen fanatiek!

Reacties van de kinderen:
* Het ging best goed. Het leukste was dat je lekker kon rennen.
* Dit was de leukste les ooit!
* Wij waren heel goed samen.
* Ik vond dit leuker dan gewoon lezen in je schrift.
* We moesten woorden verzinnen met de letters. Het was leuk!
* Het was heel, heel leuk! Dat was het gewoon.
* Je moest allemaal letters zoeken. Wij hadden er 19!
* Het was leuk! Ik vond het soms een klein beetje moeilijk

foto groep 3.1.jpgfoto groep 3.2.jpgfoto groep 3.3.jpgfoto groep 3.4.jpg

Verzetsmuseum
De groepen 7 en 8 zijn afgelopen woensdag en donderdag naar het Verzetsmuseum Junior geweest in het kader van ons thema 'Twee keer oorlog'. 
Eva, Jan, Nelly en Henk zijn kinderen die de oorlog hebben meegemaakt en overleefd. Vanuit dit perspectief leren de kinderen de oorlogsverhalen kennen.

foto groep 8.jpg

Gastles Slavernij
Een aantal weken geleden hebben de groepen 5-6 t/m 8 een gastles over slavernij gehad. Voor de groepen 5-6 en 6 werd er ingezoomd op het verleden. Bij de groepen 7 en 8 werd er vanuit het verleden en koppeling gemaakt naar de actualiteit.


Personele zaken
Sinds de krokusvakantie heeft er een wissel van leerkracht plaatsgevonden bij groep 4 en 5. Laura Benningshof geeft nu les in groep 5 en Ester Janssens start binnenkort als leerkracht in groep 4. Zij is op dit moment herstellende van ziekte. Melanie Doulat geeft op dit moment les in groep 4 en zal dit (gedeeltelijk) blijven doen tot Ester volledig hersteld is. Ester is weer aan het werk en de verwachting is dat zij binnenkort weer lesgeeft.

Toegevoegd aan het team is Jouke van Leeuwen. Jouke is onderwijsassistent en werkt op onze school via detacheringsbureau Dit is Wijs. Jouke ondersteunt Laura in groep 5. Door de ondersteuning van Jouke in groep 5, kan Sharon nu volledig ondersteunen in groep 3 en 4 en waar nodig in groep 5/6 en 6. Vanaf volgende week zal Melanie Doulat ook weer een deel van de week ondersteuning kunnen geven in groep 5/6, 6, 7 en 8.

Aanmelden TSO
Het blijkt dat er nog ouders zijn die hun kind niet aangemeld hebben bij de TSO, terwijl hun kind(eren) wel gebruik maakt/maken van de TSO. Deze ouders ontvangen via school een brief, waarin verzocht wordt om de kinderen zo spoedig mogelijk aan te melden.

Woensdag 27 maart gesprek directie en leden MR
Op woensdag 27 maart om 8.30 uur is er weer de mogelijkheid om met de directeur a.i. en leden van de MR in gesprek te gaan. Heeft u vragen, punten ter verbetering of wilt u in het algemeen over school in gesprek? U bent van harte welkom in de personeelskamer, waar koffie en thee klaar staan.

Donderdag 28 maart studiedag ASKO
Op donderdag 28 maart zijn alle scholen van ASKO gesloten in verband met een ASKO studiedag. De kinderen van de A.Bekemaschool hebben om deze reden op donderdag 28 maart vrij.

Muziekproject 'Reis om de wereld'
In de unit Polaris wordt er in april gestart met een muziekproject, waarbij de kinderen kennis maken met de diversiteit in muziekinstrumenten van verschillende landen. De groepen 7 en 8 starten op woensdag 3 april met een eerste kennismaking. Dit doen de groepen 5-6 en 6 op woensdag 10 april. Op dinsdag 16 april is er een gezamenlijke afsluiting, waarbij de groepen aan elkaar presenteren.

Oproep fiches/ gezelschapsspellen
Wij zijn nog steeds op zoek naar pokerfiches en gezelschapsspellen voor het schoolkamp van groep 8.
Mocht u deze nog thuis in het bezit hebben en er niks mee doen, kunt u deze spullen afgegeven bij de leerkracht van groep 8, Yvette Tol. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Foto's

Video's

Meer informatie