Nieuwsbrief 17 mei 2019

  • Gemaakt op: 17-5-2019 10:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Pien Snabilie
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
Vakantie- en studiedagenplanning schooljaar 2019-2020
De vakantie- en studiedagenplanning voor het komende schooljaar 2019-2020 ziet er als volgt uit. U kunt de planning ook op de website van de school vinden. Eerste dagLaatste dag
HerfstvakantieMaandag 21 oktober 2019

Vrijdag 25 oktober 2019

Twee studiedagen gekoppeld aan de herfstvakantieMaandag 28 oktober 2019Dinsdag 29 oktober 2019
SinterklaasDonderdag 5 december 2019, alle kinderen om 12.30 uur vrij. 
KerstvakantieVrijdag 20 december, vanaf 12.00 uur vrijVrijdag 3 januari 2020
StudiedagWoensdag 29 januari 2020 
KrokusvakantieMaandag 17 februari 2020Vrijdag 21 februari 2020
Goede vrijdag en PasenVrijdag 10 april Maandag 13 april 2020
MeivakantieMaandag 27 april 2020Woensdag 6 mei 2020
Twee studiedagen gekoppeld aan de meivakantieDonderdag 7 mei 2020Vrijdag 8 mei 2020
Hemelvaart + vrijdagDonderdag 21 mei 2020Vrijdag 22 mei 2020
PinksterenMaandag 1 juni 2020 
Studiedag Vrijdag 19 juni 2020 
ZomervakantieVrijdag 3 juli 2020Vrijdag 14 augustus 2020

   

Schoolreis groep 1 tot en met 7
Op donderdag 27 juni aanstaande gaan de kinderen van groep 1 tot en met groep 7 op schoolreis.

De groepen 1-2 gaan naar Oud Valkeveen in Naarden. De groepen 3 en 4 gaan naar Familiepark Drievliet in Den Haag en de groepen 5, 5/6, 6 en 7 gaan naar de Efteling in Kaatsheuvel. Alle groepen gaan met de bus en per bestemming gaat er een volgauto mee voor noodgevallen.

De groepen 3 tot en met 7 zullen later dan drie uur terugkeren. De verwachte terugkeer zal nog gecommuniceerd worden. De reistijd vanuit Den Haag en Kaatsheuvel is wat langer en we willen de kinderen graag genoeg tijd geven om in het park volop te kunnen genieten en de attracties te kunnen bezoeken.

Voor de begeleiding tijdens de schoolreis zullen de leerkrachten ouders van hun groep benaderen en hen vragen om een groepje leerlingen te begeleiden tijdens de schoolreis. Er is dus geen intekenlijst.

Voor de groepen 1 tot en met 4 krijgt de begeleidende ouder 4 leerlingen in een groepje om te begeleiden. Voor de groepen 5 tot en met 7 krijgen begeleidende ouders 5 leerlingen in een groepje om te begeleiden. De leerkrachten begeleiden geen groepje, maar zijn wel verantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van de kinderen. Meer informatie over de schoolreisjes volgt in juni.

Wanneer u de ouderbijdrage nog niet hebt betaald, wilt u deze dan zo spoedig mogelijk overmaken? We hebben deze hard nodig om de schoolreisjes te kunnen betalen. Alvast hartelijke dank!

Studiedag 29 mei
Op woensdag 29 mei aanstaande, dit is de woensdag voor het Hemelvaartweekend, hebben de leerlingen vrij i.v.m. een studiedag van het team. Dit betekent dat de kinderen die week op woensdag, donderdag en vrijdag vrij zijn.

Vrijdag 7 juni koffie met MR en directie
Vrijdagochtend 7 juni aanstaande is de laatste bijeenkomst dit schooljaar, waarbij u in gesprek kunt gaan met de directie en leden van de MR over zaken m.b.t. de schoolorganisatie en het onderwijs. U bent om 8.30 uur van harte welkom in de personeelskamer op de eerste etage.

Verlof aanvragen Suikerfeest
Voor religieuze feestdagen kan verlof aangevraagd worden. Het is echter wel belangrijk dat dit op tijd gebeurt. Dit jaar valt het Suikerfeest in de eerste CITO-toetsweek. Het is daarom belangrijk om het verlof zo spoedig mogelijk aan te vragen, zodat er zover mogelijk rekening gehouden kan worden met de afname van de CITO toetsen. Alvast hartelijke dank!

Martha Apau in dienst
Dit schooljaar werkt Martha Apau via het detacheringsbureau Dit is Wijs in onze school als leerkracht in groep 1/2B. In het komende schooljaar zal Martha in dienst komen bij onze school. We zijn heel blij dat Martha op onze school blijft en ook volgend schooljaar deel uitmaakt van ons team.

Slofjes
Vanaf maandag 20 mei hoeven de ouders en gasten van de school geen slofjes meer te dragen, De nieuwe inloopmatten werken afdoende om het eerste vuil op te vangen.
De kinderen blijven wel binnenschoenen gebruiken.

Mogelijke staking openbaar vervoer op 28 mei 2019
Houdt u er rekening mee dat er mogelijk op dinsdag 28 mei 2019 een staking van het openbaar vervoer en de treinen gaat plaatsvinden.
Misschien is het mogelijk dat u afspraken maakt met andere ouders om de school toch op tijd te kunnen bereiken.

Kamp groep 8
Afgelopen week is groep 8 onder begeleiding van meester Rob, juf Juliette en juf Yvette op kamp geweest in Oud Valkeveen. Op woensdagavond hebben de andere teamleden de kinderen bezocht tijdens de BBQ en 's avonds met de kinderen verschillende spelactiviteiten gedaan. Gister zijn de kinderen allemaal weer goed op de fiets thuisgekomen. Het was een fijne week met prachtig weer. Alle hulpouders, die het kamp samen met de leerkrachten mogelijk hebben gemaakt, heel hartelijk bedankt! De kinderen hebben genoten!

VVN-fietsexamen 
Groep 7 heeft 10 mei 2019 op een vrijdag het fietsexamen gehad samen met het team VVN en de ouders die langs de weg stonden om te beoordelen. De kinderen moesten de vorige dagen de fiets controleren of ze wel kunnen fietsen en je moest een route leren die we hadden gekregen. De volgende dag (10 mei 2019) gingen we het fietsexamen doen in de ochtend. We gingen naar het grasveldje. We kregen allemaal een Oranje hesje met een cijfer er op. We gingen op volgorde staan en om elke 2 minuten mocht een kind vertrekken. De route was iets anders geworden vanwege de bouwomstandigheden. Alle kinderen waren zenuwachtig voor de uitslag we kregen de uitslag. Bijna alle kinderen waren geslaagd. Je was niet geslaagd als je meer dan 5 fouten had. Iedereen die kreeg een diploma ook als je niet was geslaagd voor het vvn fiets examen want iedereen had de vvn fietsexamen toets gehaald. 
Groet groep 7

VVN-fietsexamen 
Op vrijdag 10 mei 2019 hebben wij ons verkeersexamen gedaan. Iedereen stond met spanning bij het voetbalveldje. We kregen op het begin allemaal oranje hesjes met een nummer erop. En toen gingen we beginnen, we gingen 1 voor 1 fietsen. Als er iemand ging zat er ongeveer 45 seconde tussen voordat de volgende kon fietsen. Langs de weg stonden er ouders maar er waren ook mensen van het vvn verkeersexamen die ons op het begin en op het einde hielpen. Niemand had verwacht dat we alleen moesten fietsen. Je mocht inhalen, maar als je te snel ging kreeg je minpunten. Voordat we gingen fietsen hebben we een theorie-examen moeten maken en iedereen heeft dat gehaald. 7 mensen hadden de theorie-examen niet gehaald en die hadden een herkansing. 1 iemand heeft het fietsexamen helaas niet gehaald.je kon de weg makkelijk vinden want, er hingen bordjes die je moest volgen voor de route. 
Groetjes: Taja en Rimke

Een dag op de A. Bekemaschool
Meestal doen we normale dingen bijv: rekenen, taal, spelling en schrijven, maar we doen ook anderen dingen bijv: muziekopdrachten, een voorleesonbijt en schoolvoetbal. We doen ook feesten bijv: kerst , pasen, sinterklaas enzo! We doen ook cito en normale toetsen bijv. rekenen. We helpen ook andere kinderen! We zorgen hier best goed voor elkaar er wordt ook niemand echt gepest en als dat gebeurt wordt het meteen opgelost. Als iemand vervelend tegen de ander doet dan krijgen ze straf of er komt een gesprek. Als kinderen problemen hebben met rekenen enzevoort maken we een speciale tafel waar kinderen extera uitleg krijgen. En dat is de abekema school! ik hoop dat u heel erg heeft genooten van dit verhaal! 
Gemaakt door: Aaliyah(groep 7) en Akeesh (groep 7) (A.Bekema)

Dag van de Muziek 15 juni
Op zaterdagmiddag 15 juni heeft Muziekschool Ouder-Amstel in het Dorpshuis Open Lessen, workshops en informatie. Als u hiervoor belangstelling hebt kunt u ons tussen 15.00 u en 16.00 u. op 15 juni in het Dorpshuis bezoeken.Foto's

Video's

Meer informatie