Nieuwsbrief 13 oktober 2015

  • Gemaakt op: 13-10-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​Beste ouders,

Nog maar drie dagen en dan is er herfstvakantie. Deze vakantie is voor uw kind extra lang omdat maandag 26 oktober, de dag na de herfstvakantie nog vrij is. Het team heeft dan de tweede studiedag van dit schooljaar.

 
Reminder: Admiraal Presenteert
U heeft via de mail vorige week informatie gekregen over de 'Admiraal Presenteert!' op donderdag 15 en vrijdag 16 oktober in de speelzaal. Hierbij nogmaals de reminder:
Donderdag 15 en vrijdag 16 oktober is de eerste Admiraal Presenteert! van dit jaar. Dit jaar in een iets ander jasje, zodat de verschillende groepen iets meer tijd hebben en er iets meer rust is tijdens de voorstellingen. Het thema van de eerste Admiraal Presenteert! is natuurlijk Natuur, Wetenschap en Techniek. Vanaf dit jaar doet groep 8 de presentatie, organisatie en opbouw/aankleding.
Donderdag 15 oktober 2015
14.15 - 15.00 Groep 1/2A, 1/2B en 1/2C (de kleuters)
Vrijdag 16 oktober 2015
13.20 – 14.05 Groep 7, Groep 3B en groep 5B
14.05 – 15.05 Groep 6, Groep 3A, Groep 5A en Groep 4
We hopen jullie allemaal te zien!

 
Afsluiting project Techniek & Wetenschap
Naast dat u van harte uitgenodigd bent voor 'Admiraal Presenteert!', sluiten de kinderen deze week het project af door allerlei activiteiten in de diverse groepen. Aanstaande vrijdagochtend is er ook een activiteit dat alle kinderen een eigen broodje gezond mogen maken. Daarom hoeft u voor deze ochtend geen pauzehapje mee te geven!

 
Geschiedenis project in groep 8 
Juf Inge is een interessant geschiedenis project gestart. Naar aanleiding van de lessen over de slavernij is de klas in groepen verdeeld en elke groep heeft dit thema naar eigen inzicht uitgewerkt. Prachtige PPP presentaties en eigen gemaakte filmpjes waren het resultaat. Complimenten aan groep 8!

 
De Beste Vrienden Quiz
Meester Stefan heeft voor de groepen 7 en 8 geregeld dat ze mee mogen doen voor de casting rondes voor de Beste Vrienden Quiz uitgezonden door NPO 3. Kiki en Leshane uit groep 8 zijn door de casting ronde heen gekomen en zullen onze school live op TV gaan vertegenwoordigen. Een geweldige prestatie dus! De casting ronde voor groep 7 volgt nog.  

 
Kinderwijkraad
Onze leden van de leerlingenraad, Dean en Semy zijn voor het eerst naar de Kinderwijkraad gegaan. Er is kennis gemaakt met elkaar en gesproken over wat de kinderwijkraad allemaal precies inhoudt en wat de raad gaat doen in de komende periode. Er is benadrukt hoe belangrijk de raadsleden zijn, omdat zij praten voor een hele groep, zoals dat gaat in een democratie. De kinderen hebben op een grote kaart van de Baarsjes met een stift aangegeven waar ze allemaal spelen. De uitgangspunten van het manifest van vorig jaar zijn bekeken: we houden de buurt netjes en schoon, we lossen conflicten samen op in onze wijk en we respecteren elkaar zoals we zijn. De meeste kinderen waren het eens met deze afspraken. Omdat het belangrijk is dat de afspraken van alle kinderen in de wijk zijn, zullen de leden op de eigen school navragen wat ze van het manifest vinden. De volgende bijeenkomst gaat de raad kijken welke afspraken alle kinderen van de scholen het belangrijkste vinden. Daarna gaat de raad in twee groepen werken. Eén groep gaat acties verzinnen bij de uitgangspunten  en de andere groep gaat met een kunstenaar beelden verzinnen bij de uitgangspunten voor de nieuwe poster. De laatste bijeenkomst gaan we de presentatie voor bereiden voor de buurt.

 
Tot slot
3 vakanties, vrije dagen en activiteiten 15-16.pdf het vakantie- en vrije dagen rooster en de activiteiten voor de komende weken.
Hartelijke groet,
Team van de Admiraal

Foto's

Video's

Meer informatie