Nieuwsbrief 2 november 2015

  • Gemaakt op: 2-11-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
​Beste ouders,
 
SWPBS (schoolwide positive behaviour support) 
Vanaf vorig schooljaar zijn we een SWPBS-school (kortweg PBS).
PBS richt zich op het versterken van gewenst gedrag en op het scheppen van een positieve, sociale omgeving.
In de school hangen inmiddels picto's waar het gewenst gedrag per ruimte, wordt afgebeeld. U heeft ze wellicht al gezien; kleine admiraaltjes in tegelvorm. We zijn ook al begonnen met het door de hele school aanleren van dezelfde gedragsregels. Ook starten we nu met een positief bekrachtigingssysteem; goed bedrag wordt beloond met een munt, de munt wordt bewaard in een schatkistje en de groep kan sparen voor een beloning.
In de brief kunt u uitgebreid lezen over de Admiraal de Ruyterschool als PBS school.
 
Schoolfruit
Dit schooljaar  doet onze school mee met het EU-Schoolfruitprogramma. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig! De kinderen krijgen op drie vaste dagen in de week gedurende eenentwintig weken een portie groente of fruit uitgereikt tijdens de pauze om gezamenlijk in de klas op te eten. We starten deze week en het project loopt t/m 22 april 2016. De fruitdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag  en het fruit wordt uitgedeeld in de kleine pauze. Is het niet genoeg als pauzehap dan kunt u uw kind alsnog een pauzehapje meegeven. De kinderen krijgen deze week komkommer, peer en appel.
 
Via deze link: Informatie Schoolfruit EU kunt u zich als ouder aanmelden voor de nieuwsbrief. Op de website van www.euschoolfruit.nl vindt u allerlei weetjes en tips over bijvoorbeeld gezonde traktaties
 
Gevonden voorwerpen.
U kunt ze vinden in de hal. Graag deze week weer even langslopen als u nog een verloren tas, gymkleding of broodbakje zoekt. Als de spullen aan het eind van de week niet zijn opgehaald, geven we ze aan een goed doel.
 
EHBO voor kinderen
Nog even een reminder. Aanstaande woensdag avond vindt er op school een educatieve lezing plaats over EHBO bij kinderen (uitnodiging EHBO lezing)  uitnodiging EHBO lezing.pdf.
De avond is mede door onze oudercontactmedewerker georganiseerd.
 
De Beste Vrienden Quiz
In de vorige nieuwsbrief stond het al: Meester Stefan heeft voor de groepen 7 en 8 geregeld dat ze mee mogen doen voor de casting rondes voor de Beste Vrienden Quiz uitgezonden door NPO 3. Kiki en Leshane uit groep 8 zijn door de casting ronde heen gekomen en zullen onze school live op TV gaan vertegenwoordigen. Nu zijn ook de kinderen uit groep 7 bekend die mee gaan doen. Dat zijn Sudenaz en Philip geworden. Een geweldige prestatie!  
 
Aanmeldingen
Let op : meldt u jongere kind (broertje, zusje) zo spoedig mogelijk aan om gegarandeerd te zijn van een plek.

 
Tot slot
3 vakanties, vrije dagen en activiteiten 15-16.pdf het vakantie- en vrije dagen rooster en de activiteiten voor de komende weken.

 
Hartelijke groet,
Team van de Admiraal

​SWPBS, Schoolfruit, gevonden voorwerpen en De Beste Vrienden Quiz.​​

Foto's

Video's

Meer informatie