Het Satellietje nr. 16

 • Gemaakt op: 14-12-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Iraida Clare
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​Beste ouders en kinderen,

Opsteker van deze week
De opsteker gaat deze week naar de ouders die onze school voorzien hebben van twee extra kerstbomen en de nodige extra kerstversiering. Alle ouders die iets gebracht hebben nogmaals bedankt, wij zijn er blij mee! 

Kerst
Het goede doel is gekozen. De opbrengst van de kaartverkoop voor de kerstvieringen gaat naar Serious Request. De kaartjes die niet in de groepen zijn verkocht, zijn vanaf vandaag te koop bij de administratie á € 1,= per stuk. Tijdens het kerstdiner op woensdag 16 december is de schakelruimte tussen de groepen 3 en 4 ingericht als gezellige wachtruimte voor ouders. Het kerstdiner voor de kleuters is van 17.30 uur tot 18.30 uur. De groepen 3 t/m 8 eindigen om 18.45 uur. 
Wilt u uw kind voor het kerstdiner een eigen bord, bestek, beker en soepkom meegeven? 
Hieronder ziet u de tijden van de vieringen in de kerk tegenover de school.
Donderdag 17 december:
Indeling vieringen:
Viering 1 Viering 2 Viering 3 Viering 4 
9.00-9.50 uur 10.10-11.00 uur 13.30-14.20 uur 14.30-15.20 uur
1-2A 1-2B 1-2C 1-2D
1-2E 3A         4A         4B
3B        5B        6A         6B
5A        7B        8A        8B
7A        peuters
Vriendelijke kerstgroeten,
De Kerstcommissie

Andere schooltijden in het nieuwe schooljaar 2016-2017?
In juni heeft onze school een peiling gehouden onder alle ouders van de Satelliet. Daaruit bleek dat 68% van de ouders graag ziet dat onze school over gaat op een continu rooster ook wel het 5 Gelijke Schooldagen Model genoemd. Op dit moment zijn wij druk bezig te onderzoeken welke consequenties dit heeft. Hieronder staat een en ander voor u op een rijtje:
 • Alle leerlingen gaan 5 dagen per week evenveel uren naar school en maken gedurende 8 jaar basisonderwijs allemaal evenveel uren per schooljaar.
 • Er veranderen zaken rondom Voorschoolse- en Naschoolse opvang.
 • De Tussen Schoolse Opvang verdwijnt, alle leerlingen eten op school onder leiding van de leerkracht.
 • De werktijd voor de leerkrachten verandert, er wordt uitgezocht of dit volgens de nieuwe cao voor iedereen juist ingevuld wordt.
Wij hopen eind januari alles waarmee ouders, leerlingen en de school rekening moet houden  uitgezocht te hebben. Daarnaast heeft de school overleg met de MR. Daarna wordt er een beslissing genomen. Vervolgens worden alle ouders geïnformeerd over het besluit. Mocht ​u vragen of tips hebben? Loop even langs bij ons MT.

Inschrijfformulieren Wijsneus
Vorige week heeft u een mail gehad over de start van de nieuwe naschoolse cursussen van Stichting Wijsneus die starten in de week van 25 januari. Er staan weer een aantal leuke cursussen op het programma. Mocht uw kind zich in willen schrijven dan heeft u tot deze woensdag de tijd. Inschrijfformulier kunt u ophalen bij de administratie. 

Verzoek voedselbank Noord
Via een ouder van onze school willen wij u graag attent maken op het volgende:
Aankomende zaterdag wordt er bij 5 winkels in Noord voedsel ingezameld voor de voedselbank.
Zij staan dit jaar ook bij de Albert Heijn in de Molenwijk. U kunt deze week ook alvast uw spullen afgeven bij groep 5A. De ouder zorgt dan dat dit op de juiste plek terecht komt. Alvast bedankt !

Vreedzaam event
Een aantal vrijwilligers organiseren dit jaar de 'Walk of Peace', een vrolijke parade dwars door Amsterdam. Iedereen is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.
Zie informatie: Link Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/756411877818968/​

Beste ouder(s),
Na 5 jaar met heel veel plezier te hebben gewerkt bij Combiwel en voorschool Olleke Bolleke heb ik besloten mede vanwege persoonlijke omstandigheden terug te verhuizen naar Hengelo. Ik ga daar per 4 januari een nieuwe voorschool opstarten en daar heb ik erg veel zin in. 
Ik ga de kinderen, collega's en ouders bij Olleke Bolleke en bij de Satelliet erg missen en wil iedereen bedanken voor de leuke tijd. 
En wie weet tot ziens!
Liefs,
Lisette 

Jarigen:
De jarigen tot en met het eind van 2015 zijn: Dorien ten Cate, Larissa van Poecke, Eline Reder, Omid Janbaz, Bobbi-lee Scholte, Felicity Williams, Gennara Babbino, Mike Bos, Cherell Broekhof, Adam Chantah, Yesni Clements, Ryan Yan, Zoë Clements, Jayden Terweij, Felinne Kotterlink, Lola Ljubojevic, Wisse van Veen, Jady Bakker, Tinus Jonkman, Ronisio Fecunda en Vienne Wijnants. Allemaal van harte gefeliciteerd.
                            
Continurooster
Vrijdag 18 december hebben de groepen 5 t/m 8 continurooster. De leerlingen van groep 5 t/m 8 hebben deze dag school tot 14.15 uur. Denkt u aan een lunchpakket?
De leerlingen van groep 1 t/m 4 zijn net zoals op een gewone vrijdag om 12.00 uur vrij. 

Vakantie en aansluitend studiedag  
Van zaterdag 21 december tot en met zondag 3 januari hebben de leerlingen kerstvakantie. 
Maandag 4 januari zijn de leerlingen ook nog vrij i.v.m. een studiedag van het team. 
Voor de leerlingen gaat de school weer van start op dinsdag 5 januari 2016.
                                                                                      
Namens het team,                           
Astrid ter Meulen 


​Opsteker, Kerst,  andere schooltijden, inschrijfformulieren Wijsneus en Continurooster.

Foto's

Video's

Meer informatie