Het Satellietje nr. 25

 • Gemaakt op: 14-3-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Iraida Clare
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​​De opsteker van deze week!
Deze week een opsteker voor Aya Et-Tehamy uit groep 8A. Afgelopen woensdag, tijdens de opening van Ziezo Marokko, hebben haar klasgenoten vrijwel de hele ochtend ademloos geluisterd naar al haar verhalen en informatie over Marokko.

50 JAAR JONG!
Astrid ter Meulen onze directeur, heeft vandaag haar 50 ste verjaardag gevierd. 
Dit is niet geheel onopgemerkt gegaan. De leerlingen van alle groepen en ook de peuters zijn om de beurt langs gegaan om haar te verrassen met mooie cadeaus, kaarten en heel veel lieve wensen. Ook werd er luidkeels gezongen.  

Op haar beurt heeft Astrid de kinderen getrakteerd op een lekkere en gezonde traktatie. 


(Palm)Pasen op de Satelliet 
Op zondag 20 maart is het feest van Palmpasen. Er wordt dan teruggedacht aan de intocht van Jezus in Jeruzalem. In elke onderbouwgroep wordt met elkaar een palmpaasstok versierd. Alles op de palmpaasstok zit er om een bepaalde reden: 
 • Twee stokken in de vorm van een kruis, omdat Jezus aan het kruis stierf.
 • Groene takjes, omdat in de lente nieuwe blaadjes groeien.
 • Eitjes, omdat de vogels in de lente eieren leggen.
 •  Een slinger: de slinger heeft geen begin of einde, hij begint steeds opnieuw net als de seizoenen.
 • Een haan: de haan kraait aan het begin van een nieuwe dag.
 • Op vrijdag 18 maart brengen de kinderen van groep 2 de palmpaasstokken naar het Twiskehuis. Daar zingen ze voor de bewoners en krijgen ze iets lekkers. De kinderen van groep 1 blijven op school en doen samen een leuke paasactiviteit. 
 
Een week later is het Pasen. Pasen is een belangrijkst christelijke feestdag. Men viert de opstanding, nadat hij op Goede Vrijdag aan het kruis gestorven is.  
Pasen was vroeger ook een seizoensgebonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerste als de voorraden van de winter opraakten. Veel paasgebruiken zijn afgeleid van dit niet-christelijke lentefeest, zoals het rapen van eieren en de paasbrunch. Boeren beschouwden eieren als een kiem van kracht. Ze begroeven ze in hun velden opdat ze hun kracht op de bodem over zouden brengen en voor een goede oogst zouden zorgen. Later dienden de eieren voor de katholieken ook om na de veertigdaagse vastenperiode (die na de viering van Carnaval begon) weer op krachten te komen. Met Palmpasen werden de eieren ingezameld. 
 
Bij ons op de Satelliet staan wij stil bij het Paasverhaal. Het verhaal zal worden verteld en besproken. Op donderdag 24 maart vieren we het einde van de vastenperiode en de start van de lente met een paasbrunch. Deze dag voor goede vrijdag hebben alle klassen een continurooster, zij hoeven géén lunchpakketje mee. Wel vragen we u om u in te schrijven bij het lokaal van uw kind(eren) om iets mee te brengen voor de brunch. 
 
We wensen iedereen alvast fijne paasdagen toe.
De Paascommissie.
                                                                   

Schoolkamp groep 6 en 7
Binnenkort gaan we alweer op schoolkamp! Deze keer gaan we naar Texel. Het kamp voor de groepen 7 vindt plaats van maandag 11 april t/m woensdag 13 april. De groepen 6 zijn van woensdag 13 april t/m vrijdag 15 april op deze locatie.
U kunt op de website www.destolp-texel.nl kijken voor meer informatie over de locatie. 
Voordat wij op kamp gaan, krijgt u van ons uiteraard nog informatie over wat de kinderen mee moeten nemen. Een rugzakje en een regenpak zijn essentieel! 
Indien u behoefte heeft aan meer informatie, dan nodigen wij u uit op donderdag 17 maart om 15.45 uur in het lokaal van groep 6a. 
Wij hopen u tot nu toe voldoende geïnformeerd te hebben. Wij hebben er veel zin in!
Met vriendelijke groeten,
De leerkrachten van de groepen 6 en 7 en de gymleerkracht. 

Afscheid Lot van Santen 
Bij deze wil ik jullie laten weten dat ik de Satelliet ga verlaten.
Zoals jullie vast wel weten woon ik in Almere en ik heb een andere baan aangeboden gekregen. 
Ik ga werken op een kindercentrum, vlakbij mij om de hoek. In eerste instantie heb ik echt getwijfeld of ik deze keuze wel moest maken... ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad op de Satelliet en ga de kinderen en ouders dan ook echt missen, maar na 9 jaar op en neer met de trein van Almere naar Amsterdam kunnen jullie mijn keuze vast en zeker wel begrijpen. 
Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de geweldige jaren en de leuke tijden die ik met jullie heb mogen meemaken. Ik zal er nog vaak met plezier aan terugdenken.
Op donderdag 31 maart/vrijdag 1 april is mijn laatste werkdag. In de groepen waar ik dit schooljaar voor sta, zal ik een klein afscheidsfeestje met de kinderen vieren. Hierover hang ik nog een briefje op de deur. Ik wens jullie allemaal heel veel geluk en plezier in de toekomst!
Nogmaals bedankt!
Heel veel liefs,
Lot van Santen

Afscheid Souad 
Vijf jaar lang heb ik met heel veel plezier op de voorschool Olleke Bolleke gewerkt, maar per 4 April begin ik aan een nieuw avontuur op de voorschool Mrs Bekkers bij het Waterlandplein. Het zal enorm wennen zijn om niet meer naar Olleke Bolleke te rijden, en ik zal de Satelliet heel erg missen.  
Ik vond het een goed idee om dit stukje voor de nieuwsbrief te schrijven om aan te geven hoezeer ik genoten heb van de afgelopen jaren op deze fantastische school.  
Ik wil jullie allen danken voor de fijne samenwerking en het in mij gestelde vertrouwen. 
Wie weet tot ziens! 
Souad 

Nieuws vanuit de ouderkamer,
De ouderkamer is vanaf de voorjaarsvakantie geopend op maandag en vrijdag
14 Maart vanaf 9 uur thema “Verkeer” met Puk en onze stagiaires Nadia en Meryam. Hierna volgt VVE thuis voor de peuterouders.
Helaas moet ik de kleuterouders meedelen dat VVE thuis voor deze groepen is vervallen.
21 Maart vanaf 9 uur gaan we cup cakes maken en versieren in het kader van Pasen. Het enige wat er nog voor nodig is zijn ouders een beslagkom en mixer. Bakmix en toebehoren zijn al in huis. Heb je nog leuke ideeën/tips kom dan even langs in de ouderkamer. 
Corina Brugman 
Oudercontactmedewerker basisschool de Satelliet

Jarigen
De jarigen van deze week zijn: Lotte Stegeman, Gerard Maijenburg, Astrid ter Meulen, Brett de Busser, Mitchell Kuijsten, Philip Visser, Meek Klinxuen, Heyab Seare, Donny Mcguire, Just Nijland, Jawad Alkaff en Sem Keijzer.  Allemaal van harte gefeliciteerd! 

                         
       
Namens het team,                           
Astrid ter Meulen 
​Opsteker, onze Directeur 50, (Palm)Pasen, Schoolkamp gr 6-7 en afscheid Lot en Souad.​

Foto's

Video's

Meer informatie