Het-Satellietje nr 1

 • Gemaakt op: 27-8-2019 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Anja Vredevoort
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

Agenda 2019-2020 

 

 

 

Maandag 26 augustus  

De eerste schooldag 

Voor alle leerlingen  

Maandag 9 september  

Studiedag  

Alle leerlingen zijn vrij  

Woensdag 18 september  

Studiemiddag vanaf 12.00 uur  

Alle leerlingen vrij vanaf 12.00 uur  

Dinsdag 24 september  

let op: gewijzigde datum!   

Informatieavond  

Voor de ouders van groep 1 t/m 8  

Dinsdag 12 november  

Informatieavond  

Workshops voor ouders 

 

Beste Ouders/verzorgers. 

In deze eerste nieuwsbrief van het jaar wil ik iedereen van harte welkom heten en een heel fijn en succesvol schooljaar wensen. 

Alle kinderen zijn gisteren weer begonnen in een nieuwe groep en de meesten bij een nieuwe leerkracht. Dat zag er voor veel best spannend uit! 

 

IKC ontwikkelingen 

Het wordt een belangrijk jaar, waarin er plannen gemaakt worden voor de toekomst van ons IKC-gebouw. Hierover houden wij u via de nieuwsbrief op de hoogte. Ook hoop ik dat wij ergens in het jaar de plannen kunnen presenteren. Op dit moment is daarover nog niets bekend. 

Zoals u weet is al wel onze partner bekend met wie wij samen het IKC vormen. Dit is de organisatie: Eigen&Wijzer. Vanaf januari 2020 geven zij vorm aan de Opvang (huidige BSO) en VVE in ons gebouw (tot die tijd werken wij met de oude partners). 

Vanuit ons IKC bieden wij vanaf 1 januari in ons huidige gebouw: hele dagopvang voor kinderen vanaf 2 jaar (7.30-18.30, 52 weken per jaar), voorschoolse opvang inclusief VVE (8.30-14.00, 40 weken per jaar) en opvang op schooldagen: voor schooltijd vanaf 7.30 en na schooltijd tot 18.30. Opvang op vrije dagen en tijdens vakanties: 7.30-18.30. 

Eigen&Wijzer is op beide informatieavonden aanwezig 

 
Op dinsdagavond 24 september is de eerste informatieavond voor ouders. Deze avond is van 19.00 tot 21.00 uur. Er wordt informatie gegeven in 2 rondes, over de specifieke groepen in de lokalen van de groepen door de leerkracht. Eigen&Wijzer is aanwezig om informatie te geven over de overstap en kunnen vragen beantwoorden.  
 

Op dinsdag 12 november is er een tweede "informatie" avond. Op deze avond worden er diverse workshops gegeven en wordt er dieper ingegaan op verschillende onderwerpen. U kunt dan workshops verwachten over o.a. 

       het rekenonderwijs en EDI (hoe wij instructie geven) 

 •  het leesonderwijs en hoe u ook thuis kunt lezen met uw kind 

 •  IPC: onze nieuwe wereldoriëntatie methode 

 • Taakspel en PBS: dit gaat over werkafspraken en omgangsregels binnen onze school. 

 • Discussiëren Kun Je Lereneen programma wat wij volgen in de groepen 5 t/m 8 

 • Ons IKC: informatie over de manier waarop onderwijs en opvang één pedagogische visie hebben voor kinderen van 0 tot 13 jaar en een doorgaande leer- en ontwikkellijn. Dit is in samenwerking met Eigen&Wijzer. 

 • Zodra bekend is wanneer wij u uitgebreid iets kunnen presenteren over het nieuwe gebouw, laat ik dit weten.  

 

Bereikbaarheid ambulante medewerkers: 

Functie: 

Persoon: 

Bereikbaarheid: 

Directeur 

Doritha de Koning 

Maandag t/m donderdag 

Management-assistente 

Anja Vredevoort 

Maandag t/m woensdag 

Conciërge 

Josta Meijnaar 

Maandag t/m vrijdag 

Temleider groep 1 t/m 4 

Ineke van der Wal 

Maandag, dinsdag, donderdag  

Teamleider groep 5 t/m 8 

Petra van Urk 

Maandag t/m woensdag 

IB-er  

Ellen van Voornveld 

Maandag en vrijdag  

IB-er 

Hanneke Plaizier 

Op afspraak 

IB-er  

Marijke Blijleven 

Maandag en donderdag  

 
Parkeren en veiligheid 

De Satelliet streeft naar een veilig klimaat in en om de school. Hierbij denken wij ook aan de verkeersveiligheid van de kinderen. 

Wij willen alle ouders daarom vriendelijk verzoeken om zich bij het brengen en halen aan alle verkeersregels te houden en auto’s te parkeren op de officiële parkeerplekken. Zo worden andere weggebruikers niet gehinderd en blijft de verkeerssituatie veilig voor onze leerlingen. 

 

In- en uitgangen 

De meeste ouders en leerlingen maken al gebruik van de juiste in- en uitgangen, maar voor de zekerheid zetten we ze voor iedereen nog even op een rijtje: 

Groep: 

Brengen: 

Halen:  

1/2/3: 

Via de hoofdingang 

De leerlingen worden door de leerkracht bij de hoofdingang naar buiten gebracht. 

4: 

Via de ingang met de raket op het grote schoolplein 

De leerlingen worden door de leerkracht naar de uitgang bij het hek gebracht. 

5: 

Via de kleine ingang op het juniorhofje. 

U kunt uw zoon/dochter op het Juniorhofje ophalen. Zij komen zelf naar buiten. 

6/7/8: 

Via de grote ingang op het juniorhofje. 

U kunt uw zoon/dochter op het Juniorhofje ophalen. Zij komen zelf naar buiten. 

De ouders van de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 mogen hun kinderen de klas inbrengen. 

 

Op De Satelliet willen wij de zelfstandigheid van leerlingen bevorderen. De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 gaan om die reden zelfstandig de klas binnen. Wij zien deze leerlingen het liefst ook zo vaak mogelijk zelfstandig de school ingaan. Dit bevordert de rust in de school en de leerkracht kan al zijn aandacht richten op de leerlingen. 

Natuurlijk begrijpen wij het als u een afspraak wilt maken met de leerkracht of een korte mededeling heeft. Dit mag bij de deur van de klas, maar zien wij het liefst door middel van een briefje, telefoontje, per mail of om 14:15 uur. De leerkracht maakt dan met u een afspraak en heeft dan ook echt tijd en aandacht voor u als ouder. Zo bewaken we samen de effectieve leertijd van de leerlingen en bevorderen we de zelfstandigheid. 

Wilt u een kijkje nemen in de klas van uw kind, dan bent u om 14:15 uur van harte welkom. 

Wij hopen op uw begrip en medewerking. 

 

Eten & drinken 

Sinds een aantal jaren is de woensdag op de Satelliet een fruit-dag. Als 10-uurtje eten alle leerlingen die dag fruit. Wij adviseren u, in het belang van de gezondheid van uw kind, iedere dag als 10-uurtje fruit mee te geven. 

Ook bij de lunch hopen wij gezonde dingen terug te zien. Het voedingscentrum adviseert water, omdat aan veel fruitdrankjes suikers zijn toegevoegd. 

Koolzuurhoudende dranken, snoep, chips, koek met chocolade zijn bij ons op school niet toegestaan. 

 

Traktaties 

Wanneer uw kind jarig is, proberen wij er op school een klein feestje van te maken. Uw kind mag dan ook trakteren. Wij willen voorkomen dat het uitdelen van de traktaties een competitie wordt. Het moet betaalbaar blijven voor iedereen. Om die reden is het bij ons op school een regel dat de traktatie beperkt blijft tot één kleine traktatie. Onze voorkeur gaat uit naar iets gezonds. 

 

Jarigen 

De jarigen vanaf 1 augustus tot en met deze week zijn: Mike 5B, Rick 5A, Yasser 8B, Nabil 1/2B, Louis 3A,Joey 8B, Joyce 7A, Beheshta 7A, Max 1/2A, Maks 4A, Jevailey 1/2A, Britt 5B, Thalia 5B, Martijn 5B Gilliana 1/2C, Spike 4B, Marciano 4B, Nathalie 6B, Donny 6A, Mei-Lin 6B, Djean 8B, Jazzley 3B, Shanti 1/2B, James 1/2C, Jason 7A, Deshano 4B, Jayden 4A Finn 6B, Chayenteley 1/2C en Youssef 7B. Allemaal nog van harte gefeliciteerd! 

Met vriendelijke groet, 

Namens he team, 

Doritha de Koning   

 


​Agenda 2019-2020, beste ouders/verzorgers, IKC ontwikkelingen, bereikbaarheid ambulante medewerkers, parkeren en veiligheid, in-uitgangen, eten & drinken, traktaties, jarigen.

Foto's

Video's

Meer informatie