Het Satellietje nr. 18

  • Gemaakt op: 18-1-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​Beste ouders en kinderen,

Belangrijk voor alle ouders!
De komende 2 weken worden er in alle groepen Cito toetsen afgenomen. Het is belangrijk dat iedere leerling op het geplande moment mee kan doen aan deze toetsen. Wij willen u er op attent maken dat het door ons zeer op prijs wordt gesteld als afspraken zoals b.v.  huisarts en tandarts (natuurlijk buiten dringende afspraken), niet onder schooltijd  worden gepland. Zoals altijd is het belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is. Alvast bedankt voor de medewerking!  Voor alle leerlingen: succes! 
Wij gaan uit van goede resultaten, iedereen heeft er hard voor gewerkt dit eerste half jaar!

Verlengde schooldag cursus  
Maandag 11 januari hebben de leerlingen een kennismaking les zelfverdediging gehad van  Mariela Kruse. Zij is 4-voudig wereldkampioen kickboksen. Maandag 25 januari komt zij nog een keer langs om de leerlingen die op de maandag nog niet aan de beurt zijn geweest ook een kennismaking les zelfverdediging te geven. De meisjes kunnen zich na de kennismaking les inschrijven voor de verlengde schooldag die op donderdag 28 januari van start gaat. In totaal worden er tien lessen zelfverdediging gegeven en de kosten bedragen 5 euro. Er is plek voor ongeveer 24 meisjes. 
Ron van Beekhoven

GROEP 5a  naar Museumwoning in Tuindorp Oostzaan 
We gingen daar naar toe omdat we meer wilde meer weten over Geschiedenis.
We kwamen binnen en we zagen ouderwetse spullen.
We zagen koffiemolens en oude stofzuigers.    
Boven zagen we een oud bed en oud geld.
We zagen ook een wringer en  een wastobbe.
We zagen in de  kamer een leesplank.
We werden rondgeleid door 2 oudere mensen.
We vonden het heel leuk!
Groetjes van Amber en Imad, groep 5a.
Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website, groep 5A, voor de foto’s of breng zelf eens een bezoek. Iedere 2de zondag van de maand zijn ze open.


Graag wil ik mezelf even voorstellen.
Mijn naam is Corina Brugman, trotse moeder van een dochter (18 jaar) en zoon (22 jaar). Onlangs ben ik verhuisd naar Zaandam wat mij heel goed bevalt. Heerlijk plekje om te wonen. Verder ben ik inmiddels 15 jaar werkzaam in het welzijnswerk. Eerst als buurtmoeder van Opstap en Opstapje en daarna als oudercontactmedewerker op 2 basisscholen in Amsterdam Noord.
Ik hou ervan om met mensen te werken van alle leeftijden en culturen. Het is voor mij een verrijking om met zoveel verschillende mensen te mogen werken met een diversiteit aan achtergrond en cultuur. Men kan mij omschrijven als enthousiaste, kritisch, inlevend en ik hou van grapjes, lezen, en ook wel beetje gek doen. Vanaf januari 2016 mag ik als oudercontactmedewerker van de Vroeg en Voorschool bij Olleke Bolleke  op de Satelliet werken. Heb er heel veel zin in. U ook??
Tot ziens in de ouderkamer
Corina Brugman
Oudercontactmedewerker Combiwel

Jarigen:
De jarigen van deze week zijn: Kealan Mcguire, Jonathan Herrera Morrieta, Kiama Woe, Shafi el Boulahfati, Jurvenio Comvalius, Rania el Boulahfati, Inan Ibryamov. 
Allemaal van harte gefeliciteerd!   
 
Namens het team,                           
Astrid ter Meulen 
                   ​Ouderinfo, verlengde schooldag, musuemwoning en welkom Corina.​

Foto's

Video's

Meer informatie