Het Satellietje nr. 3

 • Gemaakt op: 30-8-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Iraida Clare
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​Beste ouders en kinderen,

HISWA groepen 7
Donderdag 3 september gaan we met de groepen 7 naar HISWA. Zorgt u er voor dat de kinderen zwemkleding, een handdoek en een lunchpakket mee krijgen? HISWA vindt plaats van 10.00 tot 12.30 uur op de NDSM werf. Aansluitend gaan wij lunchen met de groepen 7. In de middag zijn de leerlingen gewoon op school.    
Ron van Beekhoven

Stichting Wijsneus
De naschoolse cursussen van stichting Wijsneus gaan weer van start. Via een aparte mail ontvangt u een inschrijfformulier waarop u uw kind(eren) kunt inschrijven voor een van de volgende cursussen. De kinderen hebben tot donderdag 4 september om in te schrijven!  
Gr. 1,2: Atelier Techniek (donderdag)
Gr. 3,4: Natuurtalenten duiken in afval (dinsdag)
Gr. 5,6: Muziek: trommel op rommel (dinsdag)
Gr. 7,8: Streetdance (donderdag)

 
Herinnering: Informatieavond
Donderdagavond 3 september: informatieavond voor de ouders van de leerlingen 
van groep 1 en 2
Donderdagavond 10 september: informatieavond voor de ouders van de leerlingen 
van groep 3, 4 en 5.
U bent van harte welkom via de hoofdingang, daar staat koffie en thee voor u klaar.  

Hoofdluis
Ook dit jaar zijn onze (vrijwillige) luizen ouders alweer van start gegaan met het controleren van de groepen. Er zijn helaas toch al weer wat neten ontdekt. Hieronder de nodige informatie over hoofdluis, het herkennen van hoofdluis en hoe te behandelen. Het krijgen van hoofdluis heeft niets te maken met hygiëne, de hoofdluis zoekt juist naar schone haren!
Luizen zijn geen overspringers, maar overlopers. Besmetting vindt plaats door direct contact met andere mensen, maar ook via jassen, sjaals, mutsen etc. U kunt hier dus niets aan doen!
Bij de onlangs gehouden hoofdluis controle, door ouders van de ouderwerkgroep, is gebleken dat er bij meerdere leerlingen hoofdluis is geconstateerd.
Ter voorkoming van verdere verspreiding is het noodzakelijk uw kind dagelijks thuis te controleren.  De juiste aanpak kan voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. Regelmatige controles zorgen ervoor dat een snelle behandeling mogelijk is. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten. Hierbij het advies van de GGD Amsterdam. 
Hoe herken je hoofdluis
Hoofdluis veroorzaakt meestal jeuk, maar niet altijd. Het is aan te raden uw kind regelmatig op hoofdluis te (laten) controleren. Als u het haar met een netenkam of luizenkam doorkamt boven een vel wit papier, kunt u zien of er luizen uit vallen. Het zijn grijsblauwe of, nadat ze bloed opgezogen hebben, roodbruine beestjes van een paar millimeter groot. Hun eitjes, neten, zijn witte stipjes die op roos lijken. Alleen zit roos los terwijl neten juist aan het haar vastkleven.

Behandeling
Als u hoofdluis ontdekt, is het belangrijk om meteen te beginnen met een grondige aanpak. Want zolang er luizen of nog niet uitgekomen neten op het hoofd zitten, blijft hoofdluis besmettelijk. De behandeling bestaat uit bestrijden én herbesmetting voorkomen. 
Kam gedurende 14 dagen het haar elke dag met een netenkam. Dit uitkammen is het belangrijkst. Volg de volgende stappen:
 • Maak het haar door en door nat. Verdeel crèmespoeling door het haar. 
 • Bescherm de ogen met een washandje en kam dan eerst met een gewone kam de klitten weg. 
 • Pak dan de netenkam en kam al het hoofdhaar, pluk voor pluk, vanaf de haarwortel. Begin bij het ene oor en pak na elke kambeweging een pluk in de richting van het andere oor. Vastgeplakte neten kunt u eventueel losweken door te deppen met azijn. 
 • Veeg tijdens de kambeurt de kam regelmatig af aan een papieren servet of zakdoek. 
 • Spoel de crèmespoeling uit en maak de kammen schoon. U kunt ze 5 minuten uitkoken of ontsmetten met alcohol (70%). 
 • Combineer het kammen eventueel met een antihoofdluismiddel en herhaal de gecombineerde behandeling na 7 dagen. Bij het kammen kunt u dan een luizenkam gebruiken in plaats van een netenkam. 
Wij hopen u hiermee van dienst te zijn en rekenen op uw medewerking. 

Leerling administratie
Voor onze leerlingenadministratie is het van essentieel belang dat alle gegevens van u  en uw kind(eren) juist genoteerd zijn. Veranderingen binnen u gezinssituatie zoals een scheiding of verhuizing dient u bij ons door te geven. Elke andere wijziging  zoals telefoonnummers, e-mailadressen ook graag doorgeven bij de administratie zodat de gegevens omtrent uw kind(eren) up to date zijn. 

Schoolfotograaf
Op dinsdag 15 september komt de schoolfotograaf bij ons op school. Na ongeveer een week krijgen de leerlingen het bestelformulier mee naar huis waar u vervolgens via internet uw bestelling kunt doen. De bestelling wordt op het huisadres van de bestellende ouder via de post bezorgd. Voor vragen kunt u contact opnemen met Foto Koch, info@fotokoch.nl of via 035-5384114.
Op onderstaand strookje kunt u aangeven of uw kind nog met een broertje/zusje wat hier op de basisschool zit wilt laten fotograferen.  In verband met de organisatie, de tijdsplanning en het welbevinden van de allerkleinsten hebben wij besloten dat alleen broertjes/zusjes die al op de basisschool zitten samen op de foto gaan. De broertjes/zusjes van de VVE/peuterspeelzaal die nog vóór 31 december 2015 doorstromen naar groep 1 mogen wel samen op de foto.   
De VVE/peuterspeelzaal zal op een ander tijdstip dit schooljaar de foto’s laten maken door een eigen schoolfotograaf. De fotograaf verzorgt ook de broer/zus foto’s van de peuters die bij ons een broer/zus op de basisschool hebben zitten. 

----------------------------------------------------------------------
Schoolfotograaf

De ouders van ……………………………………………….uit groep …………van…………………

Willen dat hun zoon/dochter wordt gefotografeerd met broertje/zusje 

……………………………….uit groep ………………….

Dit strookje uiterlijk woensdag 9 september inleveren bij Anja Vredevoort, administratie.
Wij willen u erop wijzen dat wanneer wij geen strookje ontvangen wij ervan uit gaan dat u er voor kiest om geen foto’s van broer/zus samen te laten maken.    
 
Jarigen:
De jarigen van deze week zijn: Nick Debrichy, Yoessef El Yakoubi, Tristan Sedney en Djaimy Heijm. Allemaal van harte gefeliciteerd. 
                                 
Namens het team,                           
Astrid ter Meulen


​HISWA groepen 7, Stichting Wijsneus, Herinnering: Informatieavond, hoofdluis en schoolfotograaf.​

Foto's

Video's

Meer informatie