Het Satellietje nr.25

  • Gemaakt op: 27-3-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Anja Vredevoort
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​Landelijke actie NL Schoon 

Op zaterdag 25 maart heeft de Landelijke actie NL Schoon plaats gevonden. De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 op De Satelliet hebben meegedaan aan deze actie op donderdag 23 maart. De kinderen hebben gemerkt dat het meeste afval (sigaretten, aanstekers en blikjes) van volwassenen komt. De kinderen hebben er alles aan gedaan om het schoon te krijgen en het meeste is nu ook schoon. Graag willen wij het met elkaar ouders en leerlingen ook schoon houden! Bedankt groep 6,7 en 8! 

 

Tijdens de Landelijke Opschoon dag wordt er schoongemaakt in de buurt. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is, maar vooral omdat het vaak hartstikke gezellig is. Want tijdens de Landelijke Opschoon dag steek je sámen de handen uit de mouwen. Samen met de leerkracht werd een tijd afgesproken en een begin- en eindpunt van de schoon te maken plek (in ons geval rondom de school). 

Er waren 20 pakketten besteld voor deze actie van NL Schoon. In deze pakketten zaten voor elke leerling een veiligheidshesje voorzien van log NL Schoon, speciale stevige (tuin)handschoenen en een vuilniszak. Er hebben in totaal rond de 160 leerlingen meegedaan om de buurt rondom de school schoon te maken. Er zijn ontzettend veel vuilniszakken gevuld en de leerlingen hebben met plezier gewerkt op deze zonnige dag. 

Als dank hebben we twee knikkerpotten (tegels) gekregen om te plaatsen op een leuke plek op het schoolplein. 

Vriendelijke groet, Stephanie van Zeijderveld 

 

Wij gaan naar Artis 

Woensdag 29 maart is het zover, dan gaan de groepen 1, 2 en 3 naar Artis. 

De bussen vertrekken 's ochtends om 8.45 en zullen rond 15.30 uur weer terug op school zijn. 

Hier nog wat extra informatie: 

Wilt u een lunchpakketje meegeven aan uw kind, dit mag in een plastic tas meegegeven worden 

Wilt u de bussen alstublieft de ruimte geven en hier met parkeren rekening mee te houden! 

Graag de pionnen laten staan en niet parkeren voor de school. 

 

Ter herinnering, studiedag  

A.s. donderdag 30 maart zijn de leerlingen vrij i.v.m. een studiedag van het team.  

 

Groep 8 nieuws!!!!! 

Aanstaande vrijdag, 31 maart, gaan de kinderen van de groepen 8 naar de Kunstschooldag. Deze dag wordt door Stichting Jam en de gemeente Amsterdam georganiseerd. De meeste culturele instellingen van onze stad openen de deuren voor alle kinderen van groep 8 van Amsterdam. Meer info? www.kunstschooldag.nl. De kinderen worden in groepjes verdeeld en gaan die dag naar drie verschillende locaties. Deze locaties worden op de dag zelf pas bekend gemaakt. Het kan zijn dat een groep naar Paradiso, concertgebouw en Nemo gaat, maar drie andere locaties kan ook. We zijn meestal pas tussen 15.30 en 16.30 uur weer terug op school. Dit is afhankelijk van de afstand van de laatste locatie. De kinderen moeten dus een lunchpakket meenemen. 

 

Jarigen 

De jarigen van deze week zijn: Dex Postma, René de Vries, Lya Post, Mick Reus en Efe Tutar. Allemaal van harte gefeliciteerd 

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Astrid ter Meulen 

Foto's

Video's

Meer informatie