Het Satellietje nr.26

  • Gemaakt op: 3-4-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Anja Vredevoort
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Palmpasen 

Op zondag 9 april is het feest van Palmpasen. Er wordt dan teruggedacht aan de intocht van Jezus in Jeruzalem. Ook vieren we het feit dat de lente gaat beginnen. In de groepen 1-2 wordt met elkaar een palmpaasstok versierd. Alles op de palmpaasstok zit er om een bepaalde reden: 

Twee stokken in de vorm van een kruis, omdat Jezus aan het kruis stierf. 

Groene takjes, omdat in de lente nieuwe blaadjes groeien. 

Eitjes, omdat de vogels in de lente eieren leggen. 

Een slinger: de slinger heeft geen begin of einde, hij begint steeds opnieuw net als de seizoenen. 

Een haan: de haan kraait aan het begin van een nieuwe dag 

Op donderdag 6 april brengen de leerlingen van groep 2 de palmpaasstokken naar het Twiskehuis. Daar zingen ze voor de bewoners en krijgen ze iets lekkers. 

De leerlingen van groep 1 blijven op school en doen samen een leuke paasactiviteit. 

We maken er een gezellige ochtend van. 

De Paaswerkgroep. 

 

Pasen 

Zondag 16 en maandag 17 april wordt weer het jaarlijkse Paasfeest gevierd. In de week hieraan voorafgaand zal er in alle groepen aandacht besteed worden aan het paasverhaal. We besluiten de week met een gezellige paasbrunch op donderdag 13 april.  

Bij alle groepen komt een intekenlijst te hangen voor de brunch. Hierop kunt u aangeven wat u wil verzorgen. Het is de bedoeling dat iedere leerling iets meebrengt. 

Wilt u er voor zorgen dat uw kind die donderdag een plastic tasje meeneemt met daarin: een bord, bestek en een beker. Graag op alles zijn/haar naam. 

Wij wensen alle ouders/verzorgers en leerlingen een fijn paasfeest. 

Goede Vrijdag 14 april en maandag tweede Paasdag 17 april zijn de leerlingen vrij. 

De paaswerkgroep en de werkgroep levensbeschouwelijk onderwijs.  

 

Entree Satelliet 

De meeste ouders en leerlingen maken van de juiste entree en uitgang gebruik. Wij merken dat ouders of leerlingen die te laat zijn vaak niet de juiste in-uitgang gebruiken.  

In verband met de veiligheid dan ook het verzoek: bent u of uw kind(eren) later dan 8.30 uur, dan kunt u alleen nog via de hoofdingang naar binnen.  

Daar hebben we een camera en beeldscherm, zodat wij i.v.m. de veiligheid, zien wie er later de school binnen komt. De overige entrees zijn na 8.30 uur gesloten. Wanneer u de school verlaat ook dan het verzoek om de deur achter u te sluiten. Alvast vriendelijk bedankt voor uw medewerking. 

 

Afscheid Meta Claessen 

Afgelopen week hebben wij afscheid genomen van onze collega IB-er Meta Claessen. Dinsdag vond het afscheid plaats met ouders en leerlingen van de school. Woensdag is zij mee geweest naar Artis met de groepen 1 t/m 3 en in de namiddag hebben wij als team afscheid genomen onder het genot van een hapje en een drankje. Wij hopen dat Meta gaat genieten van een welverdiend pensioen.  

Vanaf 1 april 2017 is Ellen van Voornveld  IB van groep 1 t/m 4 en Hanneke Plaizier IB van groep 5 t/m 8.  

 

Het is bijna zover.... 

Woensdag 5 april gaan de groepen 7 weer op kamp. Dit jaar gaan wij naar Heino, een superleuke locatie. Wij sluiten vrijdag af met een dagje Slagharen.  

Wij vertrekken woensdag om 8.45 uur en hopen vrijdag 7 april rond 17.00 uur weer terug te zijn op school. Wij gaan er een gezellig kamp van maken en hebben er zin in! 

Met vriendelijke groet namens, 

Wendy LiffmannDoritha de Koning, Ron van Beekhoven, Petra van Urk en Lea Webeling 

 

Jeugdvakantieplan 

Ook dit jaar worden er in de zomervakantie vakantiedagkampen georganiseerd. Kinderen gaan dan 's morgens om 8.00 uur met de bus naar de Kennemerduinen of de Lieberg in Eemnes en zijn dan ongeveer om 16.45 uur terug. De kinderen kunnen voor 1 of meerdere weken inschrijven. Voor meer informatie en de brochure van 2017 kijkt u op: www.jeugdvakantieplan.nl 

 

Jarigen 

De jarigen van deze week zijn: Doritha de Koning, Luna de Waal, Demian Heeger, Dani Jansen, Dayanara Kok, Nayelica Kok, Mitchell Kuiper, Manno ElwastyLevey van Bronswijk, Adam ElaaddouyiSiraj Et-Tehamy en JayJay Schoens 

Allemaal van harte gefeliciteerd!  

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Astrid ter Meulen 

 

​Palmpasen, Pasen, entree Satelliet, afscheid Meta Claessen, het is bijna zover, jeugdvakantieplan, jarigen

Foto's

Video's

Meer informatie