Het-Satellietje-nummer -20

  • Gemaakt op: 12-2-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Anja Vredevoort
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

OPSTEKERS! 

Vrijdag was de meester- en juffen dag en dat was een TOP dag. Er kunnen heel veel opstekers worden uitgedeeld; 

OPSTEKER voor alle prachtig verklede kinderen! 

OPSTEKER voor alle ouders die op de fancy fair hebben geholpen bij de spelletjes! 

OPSTEKER voor iedereen die geholpen heeft bij de voorbereiding, tijdens de dag zelf en bij het opruimen! 

OPSTEKER voor alle ouders en kinderen die de leerkrachten hebben verwend met heel veel cadeautjes! 

Want feest vieren, dat kunnen we op de Satelliet! 

 

Zoek 

Op dit moment zijn 2 leerlingen van school hun gymtas kwijt. Zij willen deze graag terug.  

Hebetreft een gymtas met daarin een roze joggingpak en grijze gympen met roze glitterstickers van Jade van Putten uit groep 4A. De andere gymtas bevat een blauw Ajax tenue maat 140 met zwarte gymschoenen maat 33 van J.D Thurnim uit groep 5B.   

Heeft uw kind per ongeluk de verkeerde gymtas mee genomen dan zou het fijn zijn als deze terug gebracht wordt bij de desbetreffende leerlingen  

Alvast bedankt namens Jade van Putten en J.D Thurnim 

 

Afscheid 

Vandaag gaan voor mij de laatste 2 weken als directeur van de Satelliet in. Mijn laatste werkdag is donderdag 22 februari. Volgende week zijn de rapportgesprekken gepland en ik zou het leuk vinden u, om voor/of na het rapportgesprek van uw kind, nog de hand te schudden en gedag te zeggen. Er staat een kop koffie of thee voor u klaar.  

Mocht ik u niet meer zien of spreken dan wil ik u in ieder geval bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking en wens ik iedereen alvast een fijne voorjaarsvakantie.  

   

Informatie voor ouders/verzorgers van leerlingen van groep 8 

Komende week vinden de rapportgesprekken plaats voor de leerlingen van groep 1 t/m 7. Deze leerlingen ontvangen dan ook hun rapport. Oorspronkelijk zouden ook de leerlingen van groep 8 deze week hun rapport ontvangen. In verband met alle documenten die Petra van Urk en Barry van de Kuinder in orde moeten maken voor het elektronisch loket, verschuift de uitgave van de rapporten van de leerlingen van de groepen 8. De eerste prioriteit is namelijk dat alles in orde is m.b.t. de definitieve documenten die nodig zijn voor inschrijving op het V.O.  Wij verwachten dat het inschrijvingsformulier meegegeven kan worden op donderdag 15 februari. 

Het rapport van de leerlingen van de groepen 8 ontvangt u donderdag 22 februari. 

 
Vanaf volgend jaar zal de CITO eindtoets alleen nog digitaal worden afgenomen. Dit jaar heeft de school nog de mogelijkheid om zaken uit te proberen. Daarom willen wij a.s. dinsdag 13 februari met de leerlingen van groep 8 een digitale proef toets doen. Alle leerlingen van de groepen 8 zullen dan op een laptop/Chromebook deze toets maken. Aan deze toets zit geen uitslag verbonden. Het is een test voor de school en de leerlingen om te ervaren hoe dit werkt en of er nog zaken op technisch gebied aangescherpt moeten. 

Mocht u vragen hebben, loop dan even bij één van ons langs. 
Vriendelijke groet, Petra van Urk, Barry van de Kuinder, Hanneke PlaizierDoritha de Koning 

 

Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 

De afgelopen 2 weken heeft iedere ouder de gelegenheid gehad om zich in te schrijven op één van de 3 dagen waarop de rapportgesprekken gepland staan. Zoals op de informatieavond en in een eerdere nieuwsbrief is bericht gebeurd dit via PARRO. Als u dit nog niet heeft gedaan, dan plant de leerkracht van uw kind het gesprek in. De datum en het tijdstip vindt u op een briefje bij het rapport. 

De ouders van de leerlingen van groep 3 t/m 7 ontvangen het rapport vandaag. 
De ouders van de leerlingen van de groepen 1 en 2 krijgen het rapport tijdens het oudergesprek. Zij nemen contact op met ouders die zich nog niet hebben ingepland. 

Vriendelijke groet,  Doritha de Koning, adjunct-directeur 

  

Voortgang procedure nieuwe directeur 

Enige tijd geleden heeft u van onze directeur, Astrid ter Meulen gehoord dat zij onze school gaat verlaten. 

Het bestuur van onze school, de ASKO, heeft er voor gekozen dat onze school de eerste periode geleid gaat worden door Jessica Laagwater, interim directeur. 

Het managementteam blijft zoals bekend bestaan uit, Doritha de Koning, Tineke de Roo en Ineke van der Wal. 
Daarnaast start de sollicitatie procedure. Er komt een Benoemings Advies Commissie (BAC) waarin 2 personen van het bestuur, de adjunct directeur, een IB 'er, een lid van de MR en een teamlid, zitten. 

Aan de hand van wensen van het bestuur en het team wordt een profiel geschetst en van daaruit komt er een advertentie met de vacature. Zodra er nieuws is, zullen wij u hiervan op de hoogte houden via de nieuwsbrief. 

Mocht u vragen hebben of iets willen weten, loop even bij ons langs, vriendelijke groet, Doritha de Koning 

 

Ouder- en kind adviseur  

Mijn naam is Laura Mikhail. Ik ben de nieuwe ouder- en kind adviseur op de Satelliet. Ik vervang Arda Koldewijn. Zij is helaas ziek en het is nog niet bekend wanneer zij weer terug komt. Ook ik kom van het ouder- en kind team Noord-West. 

Arda is nog wel telefonisch bereikbaar voor de ouders, waar zij al lopende zaken mee had. 

Vanaf vrijdag 16 februari zal ik op de dinsdag- en vrijdagochtend vanaf 8.30 aanwezig  zijn op school. U bent van harte welkom voor vragen, overleg of advies. 

Tevens ben ik telefonisch bereikbaar op 06-20163362 of via de mail l.mikhail@oktamsterdam.nl. 

Met vriendelijke groet, 

Laura Mikhail 

ouder- en kindadviseur 

Ouder- en Kindteam Noord West 

  

Jarigen 

De jarigen van deze week zijn: Alicia FeldmannHailey Kling, Ramiro BoldewijnChlöe van Eimeren, Liz Grantsaan en Daley van den Berg.  

Allemaal van harte gefeliciteerd.  

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Astrid ter Meulen  

 


​Opstekers, zoek, afscheid, informatie voor ouders/verzorgers van leerlingen groep 8, rapportgesprekken groep 1 t/m 7, voortgang procedure nieuwe directeur, ouder- en kind adviseur, jarigen 

Foto's

Video's

Meer informatie