Het Satellietje nummer 7

  • Gemaakt op: 16-10-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Anja Vredevoort
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Nieuwe leerkracht(en) groep 7A en andere tijdelijke veranderingen 

Zoals u weet zijn wij op zoek naar een nieuwe leerkracht voor groep 7A. Op dit moment hebben wij intern geschoven om te zorgen dat de leerlingen van groep 7A les krijgen van een bevoegd leerkracht die bekend is. Dit zijn van de herfstvakantie tot de kerstvakantie, Doritha de Koning 3 dagen, en Ron van Beekhoven 2 dagen. De gymnastieklessen worden vervangen door Jelle Troelstra. Voor groep 6A (Jochebed de Jong) en groep 8A (Barry van de Kuinder) zijn we nog op zoek naar vervanging voor 1 dag. Zoals het er nu uit ziet, is de invulling vanaf 1 januari bijna rond. Hieronder stelt Astrid Frederici zich aan u voor. Zij wordt 3 dagen de leerkracht van groep 7A. Zodra bekend is wie de andere 2 dagen invult, laat ik u dit weten. 

Doritha de Koning 

 

Terug van weggeweest 
Met alle plezier wil ik me voorstellen aan alle kinderen en ouders maar vooral aan de kinderen en ouders van groep 7A. Mijn naam is Astrid Frederici. Mijn leeftijd is 50 jaar, ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen in de leeftijd van 24, 21 en 12. Mijn jongste zit momenteel in groep 8, toch altijd weer een spannend jaar. Mijn oudste heeft met veel plezier op de Satelliet gezeten. Ik ben in 1999 op de Satelliet komen werken als leerkracht van groep 7. Ik kwam uit de gezondheidszorg, ik was namelijk kinderverpleegkundige. Maar al die zieke kinderen vond ik te zwaar en met veel plezier heb ik me toen omgeschoold tot juf. Op de Satelliet heb ik vele jaren groep 7 gedraaid. In tuindorp lopen heel wat jongelui rond die mij als juf hebben gehad. Ook een jaar met Juf Astrid die naast mij stond in de groep en toen nog adjunct-directeur was. Toen mijn eigen dochter in de bovenbouw op de Satelliet zat, bij juf Doritha, heb ik even een uitstapje naar de middenbouw gemaakt. 
Na twaalf jaar Satelliet vond ik het tijd om mijn vleugels eens uit te slaan en heb ik een paar uitstapjes gemaakt naar andere scholen. De laatste jaren heb ik gewerkt als ib-er. Dat werk heb ik met veel plezier gedaan maar ik begon steeds meer te merken dat ik het werken met de kinderen ging missen.  
Toen ik dan ook hoorde dat er een plekje vrij was in “mijn groep 7” op de Satelliet was de keus snel gemaakt. Ik kijk ernaar uit de kinderen te ontmoeten en met hen aan de slag te gaan. De samenwerking met ouders vind ik enorm belangrijk. Ik hoop u dan ook snel te ontmoeten.  
Na de kerstvakantie zal ik starten in de groep op maandag, dinsdag en vrijdag. Komt u zich aan mij voorstellen? Voor de kerstvakantie kom ik met de kinderen kennismaken en zal ik ingewerkt worden. Want er zal in de jaren dat ik weg was best het een en ander veranderd zijn. Ik kijk ernaar uit en zeg graag tot ziens na de kerstvakantie. 
Astrid Frederici 

 

Studiedag  

Morgen, dinsdag 17 oktober, zijn de leerlingen vrij i.v.m. een studiedag van de leerkrachten 

 

Afsluiting Kinderboekenweek 

De Kinderboekenweek 2017 zit erop.  Er is veel gelezen, geruild en gekocht tijdens de boekenmarkt. Wat een succes! 

De Kinderboekenweek is afgelopen vrijdag afgesloten met het Griezelfeest. In alle lokalen was er een leuke activiteit. Het hoogtepunt was het spookhuis in de kleine gymzaal en de gemeenschappelijke ruimte.  Superknap hoe de OR en Henk dit voor mekaar krijgen. Veel dank daarvoor. Verder natuurlijk veel dank aan alle ouders die hebben geholpen het feest tot en succes te maken.  

Vooral niet vergeten; blijven lezen en blijf elkaar boekentips geven! 

 

Staking 

De staking van 5 oktober jongstleden waarbij de leerlingen geen school hebben gehad heeft geen invloed gehad op de lesuren die de leerlingen van onze school moeten maken. In verband met calamiteiten dienen wij rekening te houden met extra uren. Deze extra uren nemen wij op in onze urenberekening die per schooljaar vast staan.    

 

Herfstvakantie  

Van 21 oktober tot en met 29 oktober zijn de leerlingen vrij i.v.m. de herfstvakantie. 

Wij hopen dat iedereen geniet van dit weekje vrij. Maandag 30 oktober gaan wij weer van start.  

 

Jarigen 

De jarigen van deze en in de week van de herfstvakantie zijn: Wendy Liffmann, Nelly Sul, Stephanie van ZeijderveldAyse Tutar, Jamie Bakker, Dailey Terwey, Aron van de Loo, Elisa SedneyMaaike Reus, Achraf Sacr, Mies Oudejans en Luca Luppens. Allemaal van harte gefeliciteerd 

 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team, 

Astrid ter Meulen 


​nieuwe leerkracht(en) 7A en anderen tijdelijke veranderingen, terug van weggeweest, studiedag, afsluiting Kinderboekenweek, staking, herfstvakantie, jarigen 

Foto's

Video's

Meer informatie