Groep 1-2

​​Dit doen wij in groep 1-2:

Maandag
We beginnen de week met een weekendkring. Je mag dan vertellen wat je in het weekend gedaan hebt. Vrijdagmiddag gaat Ko bij een kind logeren. Ko is de pop die we gebruiken bij de methode Ik en Ko. In het dagboek wordt beschreven wat het kind en Ko in het weekend hebben beleefd. Dit lezen we dan op maandagochtend voor in de kring. 

Dinsdag
Vandaag is er geen specifieke activiteit, maar spelen en werken we fijn in de klas.

Woensdag
Vandaag heeft groep 2 gym. Graag goede gymschoenen en gymkleding mee. 
Groep 1 speelt en werkt in de klas. 

Donderdag 
Vandaag is er geen specifieke activiteit, maar spelen en werken we fijn in de klas.

Vrijdag
Vandaag werkt groep 2 aan het letterboekje. Elke week wordt er een nieuwe letter aangeboden. Ook kijken we vandaag schooltv. Vandaag gaat Ko mee logeren.
 
We maken erg veel mooie knutselwerken. Alle kinderen nemen een         23-rings map mee zodat alle knutselwerken daarin bewaard kunnen worden. Deze map krijgen de kinderen aan het eind van groep 2 mee naar huis.

Op school wordt gewerkt met de methode De Vreedzame School. Met behulp van deze methode leren kinderen hoe ze deel uit kunnen maken van de leefgemeenschap. Ze leren omgaan met verschillen en leren conflicten op een goede manier op te lossen. 

In de onderbouw werken we met de methode Ik & Ko, waar de pop Ko een onderdeel van is. Ik & Ko is een reken,- en taalmethode die volgt op de methode Puk & Ko die u wellicht kent van de peuterspeelzaal.

Ook hebben wij een speciale methode gericht op het schrijven. Deze methode, Schrijfatelier, biedt de kinderen motorische oefeningen en voorbereidende schrijfactiviteiten.