Groep 8

Groep 8 is voor iedere leerling een heel speciaal jaar. Het is het laatste jaar van de basisschool en iedere leerling gaat tijdens dit jaar op zoek naar een middelbare school die bij hem of haar past.

De kinderen gaan direct vanaf de start van het schooljaar keihard aan de bak. Samen met de leerkrachten bekijken zij aan welke doelen er nog gewerkt moet worden. Zo zorgen zij en de leerkrachten er samen voor dat zij kunnen doorstromen naar een VO-school passend bij hun niveau.

In november krijgen de kinderen hun tweede voorlopig advies. Eind januari hun definitieve advies. Met dit advies maken zij een voorkeurslijst van scholen, leveren deze in op de school van hun eerste keuze en zullen zij de loting moeten afwachten.

Als je bij de groepen 8 naar binnen kijkt, zul je een compleet andere opstelling zien staan. De kinderen hebben hier flexibele werkplekken. Zij bepalen zelf naast wie zij die dag gaan zitten net als op het voortgezet onderwijs. Zo hebben zij de verantwoordelijkheid voor hun taakgerichte gedrag.

In groep 8 staan er ook een aantal bijzondere dingen op de planning, waaronder de Eindcito, het zeilkamp, activiteiten rond 4 en 5 mei, seksuele voorlichting, de Kunstschooldag en natuurlijk de eindmusical.

Het zeilkamp is een bijzonder kamp. Al jaren reizen wij af naar Oud Ade om 4 dagen lang te zeilen op de Kagerplassen. We logeren bij een boer in het weiland en hebben samen een te gekke tijd.

Onze eindmusical wordt compleet bedacht, geschreven en uitgevoerd door de leerlingen zelf. Ook alle attributen en decorstukken worden door henzelf gemaakt.

Kortom, groep 8: een jaar om nooit meer te vergeten!