Plesmanjournaal januari 2016

  • Gemaakt op: 29-1-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​Nieuws van de directie
We zijn alweer aan het eind van de eerste maand van 2016. Graag wil ik nog even terugkomen op de kerstperiode. Tijdens deze periode konden de kinderen een doos met levensmiddelen voor de Voedselbank op school inleveren. In totaal zijn er iets meer dan 150 dozen ingeleverd. De Voedselbank was enorm blij met dit aantal en ik ben daar heel trots op. Graag willen wij u dan ook enorm bedanken.

Tijdens het kerstdiner stond schrijver Willem Oetelmans samen met straatvoetbal ambassadeur “Ome” Toon in de hal om boeken te verkopen. Er zijn heel wat boeken verkocht en Willem Oetelmans heeft de omzet gedoneerd aan “Amsterdammer helpt Amsterdammer” van het Parool. 

In de groepen 1 t/m 7 worden op dit moment de laatste toetsen voor het leerlingvolgsysteem (LVS) afgenomen. De uitslag van deze toetsen krijgt u bij het tweede rapport op 1 april. De groepen 1-2 krijgen die dag dan alleen een uitdraai met daarop de toets uitslagen mee.  Leerlingen in groep 1 die korter dan 3 maanden op school zitten maken de toetsen nog niet.
De leerlingen van groep 8 hebben de toetsen allemaal al gemaakt en hebben het schooladvies voor het voortgezet onderwijs al gekregen. Zij gaan nu verschillende scholen van het voortgezet onderwijs bezoeken tijdens de Open Dagen. Daarna gaan zij zich inschrijven.
Heel veel succes bij deze keuze.

In dit Plesmanjournaal op bladzijde 3 informatie over de Voorleeswedstrijd, op bladzijde 6 over de nieuwe serie technieklessen van Mad Science en op bladzijde 5 nieuws van onze kindercoach.

Verjaardagen
De volgende leerlingen zijn de komende periode jarig, iedereen alvast hartelijk gefeliciteerd!
Cas Jongeneelen, Artemis Dehzad, Zyna Ben Romdhane, Pèlin Johannesman, Raúl Quirijnen, Lizzy Vreeken, Lars Butterlin, Aoife Luijs, Meike Spijker, Ruben Vogel, Rik Oude Elferink, Saverio Jansen, Selena Holguin Rodriguez, Cassidy Veenstra, Fleur Zegelink, Youri Nijman, Gijs Springintveld, Dani Kerkhof, Babs Schutte, Isabel Kooij, Mila Post, Michelle van Zoomeren, Raaf van Peufflik, Mick Roos, Sara Sultan, Afra Ben Romdhane, Jayda Nirhoe, Casper de Jong.

Uit de school geklapt
Voorleeswedstrijd 2015-2016.
Het duurt nog even, maar na de krokusvakantie starten de voorbereidingen voor de jaarlijkse voorleeswedstrijd.
Wie wordt dit schooljaar de voorleeskampioen ?
In de tweede week van maart kunnen de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 zich inschrijven om mee te doen aan de voorrondes in de klas.
In de derde week van maart vinden de voorrondes in de klas plaats.
De deelnemers lezen een zelfgekozen stukje voor uit een boek. Zij proberen dit zo goed mogelijk te doen: duidelijk verstaanbaar, met wisselende toonhoogte en tempowisselingen waar nodig. 
Iedere groep kiest een klassenwinnaar.
In de vierde week van maart gaan de klassenwinnaars voorlezen aan alle kinderen van de school. Wie dat het beste doet, wordt de voorleeskampioen van onze school.
Het is elk jaar weer een spannende en vooral leuke wedstrijd. Met name natuurlijk voor de leerlingen van de hoogste groepen, maar zeker ook voor alle andere kinderen van onze Plesmanschool. Want zij mogen luisteren naar allerlei prachtige, spannende en grappige verhalen!
Veel (voor)leesplezier gewenst!

Het schooljaar is alweer halverwege, alle feestdagen zijn weer achter de rug en er is weer wat rust in huis gekomen. Hebben jullie goede voornemens en zijn jullie er al mee bezig? Voor mij zijn mijn goede voornemens om meer te gaan sporten, dus daar ben ik flink mee aan de slag gegaan.
 
Zoals jullie weten heb ik een eigen praktijk in Zwanenburg en de afgelopen tijd is deze flink gegroeid. Ik heb mijn praktijk verbreed en richt ik me naast het coachen van kinderen nu ook actief op voeding en gezonde leefstijl. Hierdoor zal ik, in overleg met de school, niet meer standaard iedere maandag op school zijn maar juist flexibel wanneer dat nodig of gewenst is. Als je bijvoorbeeld liever op een andere dag dan maandag een afspraak wil maken dan is dat vanaf nu makkelijker mogelijk. Inhoudelijk verandert er niets: ik ben er nog steeds voor al jullie vragen, niets is te klein of te groot! Om toch de mogelijkheid te bieden om zonder afspraak even binnen te lopen zal ik wel een keer per maand aanwezig zijn op school. Hieronder een overzicht van deze vaste dagen:
 
Woensdag 10 februari 8.45 uur
Vrijdag 11 maart  8.45 uur
Maandag 11 april 8.45 uur
Maandag 16,mei 8.45 uur
Maandag 13 juni 8.45 uur
 
Je kunt buiten deze dagen een afspraak maken door mij te bellen op 06-15509886 of mailen op debby.noordermeer@kindercoachheppie.nl.
 
Tenslotte is het misschien ook leuk om te weten dat ik dit jaar mijn voedingsdiploma voor het jonge kind op zak hoop te hebben. Deze opleiding richt zich op voeding specifiek voor kinderen tot 12 jaar. In februari start ik met deze opleiding.
 
Ik zie jullie graag voor al jullie vragen op school.
 
Groetjes Debby (de kindercoach)

Met vriendelijke groet,
 
Debby Noordermeer
 
Kindercoachpraktijk Heppie Telefoon: 06 – 155 09 886

1161 EL  Zwanenburg Internet: www.kindercoachheppie.nl

 

Nieuws van de Schaakclub
Maandag 14 januari stond het jaarlijkse dobbelsteenschaaktoernooi op het programma. Bij dobbelsteenschaak bepaalt de worp van de dobbelsteen met welk stuk je moet zetten. Dat leidt soms tot hilarische toestanden op het bord. Behalve een beetje geluk is ook inzicht van belang. En een beetje lef, want soms moet je risico nemen.
Bij de groep van meester Wertenbroek werd Nadir de kampioen. Bij de groep van Marian waren er twee winnaars: Aart en Ruben. Zij kregen een gouden pion in een piepklein bekertje.
En omdat iedereen zijn best had gedaan kregen alle kinderen een prijsje.

Vanaf nu gaan we spelen om het schoolkampioenschap.
Misschien wel het laatste schoolkampioenschap, want er hebben zich helaas nog geen opvolgers voor de schaakjuf gemeld.
Wilt u eens kijken hoe het is, kom dan op maandag om 3 uur naar de centrale ruimte op de eerste verdieping.


Mad Science komt op de Dr Plesmanschool!
Na een knallende aftrap met een spectaculaire science show op 10-3-2016, kunnen leerlingen van groep 3 t/m 8 zich opgegeven voor de naschoolse wetenschap en techniek cursus. 
De cursus is op donderdag om 15:15, vanaf 31-3-2016.
De kinderen worden zes weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! 
Na afloop van de show worden de inschrijfformulieren aan de kinderen meegegeven. 
Nu al nieuwsgierig? Kijk dan op nederland.madscience.org


​Voorleeswedstrijd, nieuws van de schaakclub en Mad Science.​

Foto's

Video's

Meer informatie