Plesmanjournaal april 2016

 • Gemaakt op: 8-4-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Iraida Clare
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​Nieuws van de directie

Beste ouders / verzorgers,

Hierbij ontvangt u het vernieuwde Plesmanjournaal. Na inmiddels een maand aan het werk in de school met het team kunnen we zeggen dat we er veel vertrouwen in hebben dat we aan de opdracht van de inspectie kunnen voldoen over een jaar.
Er wordt door iedereen ontzettend hard gewerkt om zo snel mogelijk weer te voldoen aan de vragen die door de inspectie zijn gesteld.
De leraren wisten al veel van de nieuwe ontwikkelingen, alleen konden ze het nog niet zo goed toepassen in hun eigen klas. Ze misten de samenhang binnen het geheel.
Nu ze in korte tijd geleerd hebben waar ze bij het lesgeven op moeten letten en hoe ze bv. de leeropbrengsten kunnen verbeteren, zijn ze energiek aan de gang gegaan dat ook toe te passen. Het is mooi om die verandering al te zien tijdens de lesobservaties. We zitten op de goede weg.

Een lange rij jarigen deze keer. Een aantal kinderen heeft de verjaardag al gevierd, anderen worden nog jarig. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Nino Belserang, Daan Jongeneelen, Iago Lucas Arán, Sonali De Ronde, Isha Djabarkhan, Sophia Hissink, Nick Engelberts, Mees Ribbens, Menno Zegelink, Jayden Sen, Tom van Munster, Ronin de Weij, Elisa van Neste, Emircan Bozoglu, Vince Brugman, Joeri Koenen, Tycho el Sayed, Charisja Vogelaar, Jade de Groot, Naomi Lipmann, Dean van Schijndel,Jay van Schijndel, Charlotte van der Velden, Fee van Peufflik, Valentino Pol , Dinand van Neste, Daimy van Dijk, Pien Louman, Mick Stalenhoef, Luca Persoon, Elisa Hol, Nadir Luijten, Noortje Wagner, Fedde Brugman 

Het is weer lente op het schoolplein 

Informatie-avond / kwaliteitsverbetering:
Op 31 maart mochten we als de nieuwe, tijdelijke directie kennismaken met velen van u. Het team had 100 stoelen klaar gezet en we hadden er tekort. Heel fijn dat zoveel ouders aanwezig waren om te horen wat de inspectie had geconstateerd, hoe dat zo gekomen was en wat we nu aan het doen zijn om de school weer naar een basisarrangement te  brengen in maart 2017. En vooral ook om vragen te beantwoorden over de zaken die de ouders bezig houden. 
Er waren vragen over hoe de school zwak heeft kunnen worden? Was dat niet te voorkomen? Vragen ook vooral aan het bestuur: of het bestuur niet eerder in had kunnen grijpen en extra menskracht in kunnen zetten? Vragen over hoe lang de extra inzet van de projectleider kwaliteitsverbetering zou duren? Of zij niet meer dagen kon komen? En over het team: hoe ervaren zij dit allemaal? Er werden veel gevoelens getoond: ouders die boos waren dat er niet eerder was ingegrepen, ouders die bezorgd waren: komt het wel weer goed? Ouders die twijfelden of hun kind moest blijven en ouders die het volste vertrouwen in het team uitspraken. Het was goed dat er zoveel betrokkenheid bij alle ouders zichtbaar was.
Aan de hand van een power point presentatie is uitgelegd waar de inspectie naar kijkt, waarom zij een zwak had uitgesproken, wat de verklaringen daarvan zijn, wat het bestuur heeft ingezet en waar het team mee bezig is om tot verbetering te komen. De power point presentatie staat inmiddels op de website, dus u kunt de dia’s nalezen. Ook is een Ontwikkelplan opgesteld waarin precies te lezen is welke stappen we zetten in de komende tijd tot en met juni 2017. De MR bekijkt dit plan en stelt het vast in april. De inspectie komt in september a.s. voor een voortgangsgesprek en stelt in maart 2017 vast of de kwaliteit weer op orde is.
We houden u geregeld op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.


Nieuws van de oudervereniging
Na de rustige maanden januari en februari zijn we begonnen met de voorbereidingen voor Pasen. Wij zorgen voor de broodhaantjes die de kinderen van groep1 en 2 op de prachtig versierde palmpaasstok kunnen steken. Ook regelen wij o.a. het brood, boter en matzes voor de paaslunch. 

De leerlingen van groep 8 zijn op de foto geweest voor het jaarboek. Dit boek wordt na afloop van de musical uitgereikt.
We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor de avondvierdaagse. Alle inschrijvingen moeten worden verwerkt. De ouders moeten worden ingedeeld om limonade te schenken. En de inkopen moeten worden gedaan. Kortom, een hoop werk. 

Schoolvoetbal
Ook dit jaar is door sc Badhoevedorp het schoolvoetbal georganiseerd voor de vier basisscholen uit het dorp. Op de Plesmanschool heeft meester Justin voor de organisatie en de teamindeling gezorgd.
Woensdag 30 maart hebben de groepen 6, 7 en 8 meegedaan aan het schoolvoetbal. Het was gelukkig droog maar wel koud (vooral voor de toeschouwers).
Woensdag 6 april waren de groepen 3, 4 en 5 aan de beurt. Helaas in de regen maar ondanks het slechte weer hebben ze goed hun best gedaan.

Bij alle groepen zijn er winnaars uit de bus gekomen! En tja...meedoen is natuurlijk leuk maar we zijn toch ook wel trots dat jullie het zover geschopt hebben. Gefeliciteerd

Schaaknieuws
We hebben een gezellige reünie gehad waarbij veel oud-leden van de schaakclub aanwezig waren. Leuk! Maandag 11 april is alweer de laatste schaakles van dit jaar. Dit wordt een bijzondere les waarbij de ouders en andere belangstellenden van harte welkom zijn.

De MR zoekt nieuwe leden
Beste ouders/verzorgers,
Aan het einde van dit schooljaar loopt het zittingsjaar van 2 leden van Oudergeleding van de MR (OMR) van onze school af. Voor het komend schooljaar 2016-2017 komt derhalve ruimte voor 2 nieuwe leden. 
Meedoen aan de MR geeft u een inkijk in het reilen en zeilen van de school en de mogelijkheid om, in het algemene belang van de school en alle betrokkenen, uw stem te laten horen. De MR geeft instemming of advies over onderwerpen als onderwijskundige doelstellingen, het schoolregelement, financieel beleid, formatie planning, vakantierooster, veiligheid, gezondheid en welzijn, ouderbijdragen, voorzieningen voor leerlingen, TSO uitvoering, buitenschoolse activiteiten en de schoolgids. Daarnaast vraagt het oordeel van de schoolinspectie en het daarmee gepaarde verbetertraject momenteel uiteraard de nodige extra aandacht van de MR.
We zijn op zoek naar ouders/kandidaten die zich niet alleen willen inzetten voor hun eigen kind(eren) maar ook voor die van anderen en de school in zijn geheel.
De MR roept ouders op zich aan te melden. Aanmelden kan door een mail te sturen met naam en contactgegevens te sturen naar mr-plesmanschool@outlook.com. Een lid van de MR neemt vervolgens contact op om de procedure door te nemen.
Hieronder vindt u nog wat feiten m.b.t. het lidmaatschap van de MR. Als er nog vragen zijn dan kunt u mailen naar bovengenoemd mail adres. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Wij hopen op uw aanmelding.

 Met vriendelijke groet namens de MR,

Bob Bogaard, Irma Fonville & Jorn Lucas

De feiten:
 • Vergaderfrequentie 1 per 8 weken,  ca. 2 uur
 • Additionele inzet gemiddeld maximaal 1 uur per 8 weken
 • Cursus MR zaken inbegrepen (2 avonden)
 • Zittingsduur 2 jaar: Schooljaar 2016-2017 t/m 2017-2018 (uw laatste kind dient dus nog tenminste 2 jaar op de Plesmanschool te zitten)

Nieuws van het Verkeersteam
Het Verkeersteam van de Plesmanschool organiseert één keer per jaar een overkoepelende verkeersactie voor de hele school. Daarnaast organiseren we voor elke groep een gerichte actie die aansluit bij het betreffende leerjaar.
De komende weken staan er weer een aantal groepsacties gepland.

Op woensdag 13 april gaan de groepen 3 en 4 op een verkeersspeurtocht in de straten rondom school. Hierbij besteden we aandacht aan de gebruikte verkeersborden en het veilig oversteken op een voetgangersoversteekplaats. 

Op woensdag 20 april komen de groepen 5 en 6 met de fiets naar school. Ze gaan dan op het parkeerterrein van Pancratius een aantal fietsvaardigheidsoefeningen uitvoeren. Denk hierbij aan het maken van een noodstop, slalommen, rijden met één hand enz

Voor beide acties hopen we natuurlijk op mooi weer!   

Parkeren rondom school
Zoals de meesten wel weten is het ’s ochtends en ’s middags druk rondom school. Vooral voor degenen die de kinderen met de auto naar school brengen is het soms moeilijk een geschikte parkeerplek te vinden. 
Helaas merken we vaak dat sommige ouders kiezen voor een snelle maar niet veilige of handige oplossing, zoals het parkeren tegen of op het zebrapad, op de stoep of voor een uitrit of garage box. Dit zorgt voor veel overlast en ergernis, zowel voor de mensen die te voet naar school komen als voor de bewoners rondom school.
We willen daarom iedereen nogmaals vragen om rekening te houden met anderen en de auto op een plek te parkeren die daarvoor bedoeld is.

De voorleeswedstrijd​
In de derde week van maart is de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden.
Het was weer een leuke en spannende wedstrijd. 
Vooral spannend voor de klassenwinnaars, want zij moesten in de speelzaal voor alle kinderen van de school voorlezen. 
Zij kregen 4 minuten de tijd om hun voorleeskwaliteiten te laten horen. En dat hebben ze geweldig gedaan! 
De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 mochten na het voorlezen hun stem uitbrengen. Casper uit groep 7/8B is dit jaar de winnaar van de voorleeswedstrijd geworden. 
Alle klassenwinnaars hebben uit handen van de directeur een boek gekregen.

Mijn naam is  Isabel Kooij
 • Ik ben klassenwinnaar van groep  6b.
 • Ik heb voorgelezen uit het boek  De prins op het witte paard.
 • Ik heb dit boek gekozen omdat ik het een heel erg leuk en mooi boek vind.
 • Mijn lievelingsschrijver is Paul van Loon.
 • Mijn favoriete illustrator is Hugo van Loon.
 • Toen ik klein was, was mijn lievelingsboek  De gruffalo. 
 • Ik vind lezen leuk omdat je veel verschillende verhalen tegenkomt. En sommige verhalen zijn spannend en sommige verhalen niet en dat vind ik leuk.

Mijn naam is Kiki Feliz de Jong
 • Ik ben klassenwinnaar van groep 6A.
 • Ik heb voorgelezen uit het boek Floor regelt een feestje.
 • Ik heb dit boek gekozen omdat er allemaal leuke regeltjes in stonden en dat leek mij wel leuk. Mijn lievelingsschrijver is Rachel Renée Russell, omdat zij Dagboek van een muts schrijft.
 • Mijn favoriete illustrator is de illustrator van Dagboek van een muts omdat die mooie tekeningen kan maken (maar ik weet niet hoe die heet!) 
 • Toen ik klein was, was mijn lievelingsboek Gonnie en Gijsje. Maar Kikker en zijn vriendjes vond ik ook heel leuk. 
 • Ik vind lezen leuk omdat je er ook heel veel mee kunt ontdekken. Soms zijn het spannende boeken, soms grappige, soms enge en soms zielige. Ik vind het heel afwisselend, dat is er ook heel leuk aan.
Mijn naam is Casper de Jong.
 • Ik ben klassenwinnaar van groep 7/8B.
 • Ik heb voorgelezen uit het boek “Dummie de mummie: De ster Thoeban 
 • Ik heb dit boek gekozen, omdat het geschikt is voor alle leeftijden en het een leuk boek is.
 • Mijn lievelingsschrijver is Tosca Menten.
 • Mijn favoriete illustrator is Quinten Blake.
 • Toen ik klein was, was mijn lievelingsboek Dolfje Weerwolfje: Weerwolfnachtbaan.
 • Ik vind lezen leuk, omdat je er rustig van wordt.

Mijn naam is Lilia Battem
 • Ik ben klassenwinnaar van groep 7A
 • Ik heb voorgelezen uit het boek Oma  Boef van David Walliams..
 • Ik heb dit boek gekozen omdat het een spannend, leuk en grappig boek is. Wie verwacht er dat z’n oma een juwelendief is?
 • Mijn lievelingsschrijver is David Walliams omdat hij grappige boeken schrijft. En ook Roald Dahl want ik heb mijn spreekbeurt over De Reuzenperzik gehouden.
 • Mijn favoriete illustrator is Brittany Lee & Tony Ross omdat zij heel creatief kunnen tekenen.
 • Ik vind lezen leuk omdat je er veel van kunt leren maar ook avonturen kan beleven.
Mijn naam is Nick Engelberts 
 • Ik ben klassenwinnaar van groep 8A.
 • Ik heb voorgelezen uit het boek Het leven van een loser: flut vakantie.
 • Ik heb dit boek gekozen omdat het me een grappig en leuk boek leek.
 • Mijn lievelingsschrijver is J.K Rowling omdat zij de schrijver van Harry Potter is.
 • Mijn favoriete illustrator is:die heb ik niet.
 • Toen ik klein was, was mijn lievelingsboek  Winnie de Pooh.
 • Ik vind lezen leuk omdat het leuk is.
Wij hopen dat alle kinderen weer ervaren hebben hoe leuk lezen is en dat er veel  grappige, spannende en interessante boeken zijn!

Belangrijke data
 • 11-4 Laatste (bijzondere) schaakles, ouders zijn van harte welkom
 • 12-4 10 minutengesprekken groep 3 t/m 8
 • 13-4 Verkeersspeurtocht groep 3-4
 • 20-4 Fietsvaardig groep 5-6
 • 19-4 t/m 21-4 Eindtoets groep 8
 • 22-4 Koningsspelen
 • Trek je sportkleding en je gymschoenen aan, half elfje meenemen. 
 • School uit om 12.00 uur
Het volgende Plesmanjournaal verschijnt op vrijdag 22april  2016 

​​​

​Nieuws van de directie, Informatie-avond, schoolvoetbal en MR zoekt nieuwe leden.​

Foto's

Video's

Meer informatie