Plesmanjournaal november 2015

  • Gemaakt op: 30-10-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Iraida Clare
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​​Nieuws van de directie
Voor de herfstvakantie hebben wij een aantal projecten op school afgesloten. Zo werd de Kinderboekenweek met als thema “Raar maar waar” leuk afgesloten en gingen de kinderen van de groepen 8A en 7-8B met de vooroordelenkoffer aan de slag. De kinderen bekeken en bespraken verschillende stellingen met elkaar.

Na de herfstvakantie was er een studiedag voor alle leerkrachten op onze school. Tijdens deze dag hebben wij onder begeleiding van een externe deskundige ons beziggehouden met klassenmanagement. Hoe kun je optimaal lesgeven op verschillende niveaus, wat heb je daarbij nodig en wat leren wij van elkaar.
Daarnaast hebben wij ook aandacht aan ICT besteed. Nadat wij vorig schooljaar voor de kinderen in groep 6 t/m 8 een thuisaccount hadden aangemaakt voor het gebruik van Ambrasoft (educatieve software op het gebied van taal en rekenen)wordt zo’n account ook voor de huidige groepen 4 t/m 6 gemaakt. Kinderen kunnen nu thuis ook oefenen met o.a. woordpakketten.

De groepen 1 t/m 5 kunnen de schoenendoos voor Edukans weer inleveren op school.
De groepen 6 t/m 8 gaan op 18 november schaatsen voor water.

Verjaardagen
De volgende leerlingen zijn de komende periode jarig, iedereen alvast hartelijk gefeliciteerd
Lars Mahn, Anna Ebbers, Eline Lagerweij, Quinten Maas, Rico Kuijper, Sven Stouthart, Reza de Boer, Gijs Langemeijer, Rick v.d. Kort, Vince Honig, Naut Jorna, Kayleigh Smedicus, Donna Kurzak, Pepijn de Vré, Beau de Goede, Jacqueline Vork, Elise Kraak, Storm Wieringa, Izen Raza, Thom Sluijter, Donchadh Moekotte, Thomas Jonkman, Stijn Westerweel, Zoë Jongeneelen, Fay van Vuure, Thierry Fernandes Pereira, Wiki Jernas, Dean Munsterman, Olivia van ’t Wout, Daniel de Haan, Sven Bakker, Thijs Blom,
Jadey Been-Berendrecht, Kiki de Jong, Sofie Zeilmaker.


Uit de school geklapt
Project Woeste Willem groepen 1-2  (zie foto aan de rechterkant)

Project de vooroordelen koffer in groep 8 (zie foto aan de rechterkant)

Oudervereniging
We zitten alweer een paar weken op school, de eerste weken hebben we de schoolfotograaf en de schoolreisjes gehad. Dit is allemaal goed verlopen. Iedereen staat mooi op de foto, en de schoolreisjes waren weer een succes.
De oudercommissie is al druk bezig met de voorbereidingen voor Sinterklaas. We hebben al een datum om de school te versieren. Voor Sinterklaas is dit vrijdag 13 november.
Hierbij hebben we uw hulp weer hard nodig!! U kunt meteen om 15:00 naar binnen lopen om te helpen!
Wij hopen u allen te zien, zodat de school er helemaal klaar voor is om Sinterklaas en zijn pieten binnen te halen.

En via deze weg willen we ons Ov lid Narayda en haar gezin, van harte feliciteren met de geboorte van haar prachtige dochter!!

De oudervereniging


Oproep sponsor
Beste ouder, het maken en versturen van dit Plesmanjournaal kost naast tijd de school verder niets.
Ieder schooljaar krijgt ieder gezin vier keer een schoolkrant. Deze schoolkrant wordt altijd voor ons gedrukt en ziet er prachtig uit. De kosten van het maken en bedrukken zijn zo’n € 650 per schooljaar. Dit kunnen  we alleen doen van het geld van de adverteerders in de schoolkrant en het Plesmanjournaal. 
Zoals u heeft kunnen zien hebben wij nog slechts 2 adverteerders, daarom nogmaals deze oproep.
Wilt u voor € 100 een halve pagina of € 150 per schooljaar een hele pagina plaatsen, neem dan contact op met Willem Elsnerus (plesman.directie@askoscholen.nl )


​Nieuws van de directie, Oudervereniging en oproep Sponsor.​

Foto's

Video's

Meer informatie