Nieuwsbrief 2

  • Gemaakt op: 8-9-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​Startgesprekken
Afgelopen week vonden de startgesprekken plaats.  Het gesprek ging voornamelijk over sociale aspecten en over de verwachtingen van de leerprestaties van een leerling. Het doel van deze gesprekken is dat thuis en school beter op elkaar kunnen worden afgestemd om zo een prettige en goede leeromgeving voor de kinderen te creëren. Uit de reacties is gebleken dat de gesprekken goed zijn ontvangen. Als team hebben wij ze ook erg waardevol gevonden.

Rapporten
Denkt u nog aan het inleveren van de rapporten?

Bibliotheekboeken
Mocht u tijdens uw najaarsopruiming thuis kinderboeken “over” hebben en het aan school willen schenken dan houden wij ons aanbevolen.

Informatie avond groep 8 
Zoals u weet hebben wij dit jaar alleen voor de groep 8 een informatie avond.
De ouders van deze groep zijn van harte uitgenodigd op maandag 14 september.
De school gaat om 19.15 uur open. De avond start om 19.30 uur. 

Kiezen voor techniek
Aansluiten met het onderwijs bij de 21ste eeuwse vaardigheden is voor school een zoektocht en een grote stap, terwijl de kinderen van deze tijd juist hierdoor gemotiveerd raken. Om weer iets dichterbij te komen heeft onze school  samen met drie andere basisscholen en de Begaafden- wijzer een innovatie aanvraag gedaan dat gericht is op zowel het schoolse als de naschoolse aanbod voor de leerlingen op dit gebied. 
Vanuit het thema “Kiezen voor techniek”  wordt samen met de kennis van CMA, NEMO, en het wetenschapsknooppunt  een leerlijn
programmeren voor onze school samengesteld en geïmplementeerd en zal daarnaast een Hobbyclub Programmeren in Weesp gestart worden, waarin de geïnteresseerde kinderen hun talenten na schooltijd verder kunnen gaan uitbouwen. Samenwerking zal worden gezocht met de informatica afdeling van het VO in Weesp en met het Technasium in Bussum. 
Het doel van dit programma is om de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van onze school bekend en bekwaam te maken met de toepassing van wetenschap en techniek (W&T) in het dagelijks leven.
Tevens is het doel om met de leerkrachten het gebied van Ontwerpend en Onderzoekend leren  te verkennen. 
Volgende week dinsdag zullen studenten van de UVA de kinderen van de groepen 6 t/m 8 een drie uur durende workshop geven. Deze workshop is het startsein voor dit tweejaar durende project.

Wat ze gaan doen: 
Het eerste half jaar gaan de kinderen d.m.v. een legorobot leren programmeren. Tijdens de workshop zullen er robots aanwezig zijn. School heeft per groep een robot aangeschaft die dan daarna in de groep te gebruiken is.
Wij houden u op de hoogte van dit project.

Hartelijke groet , namens het team
Remon Pontman, Directeur

Driemaal hoera voor onze jarigen:  Stijne Bak, Phine Lenderink, Rohan Tibbertsma, Noortje de Boer, Tije Pronk, Hannah Ree, Kiki Sikking, Roemer de Boer, Niek de Galan, Tobi Sommer

Welkom op school:
In groep 2A: Veere van der Heijden

Agenda
Studiedag 25 september 
Organisatie
Meester Remon is deze week dinsdag en woensdag op school. 

De volgende nieuwsbrief  komt uit op 22 september 2015

​Startgesprekken, rapporten,  bibliotheekboeken, en informatieavond groep 8.​

Foto's

Video's

Meer informatie