Nieuwsbrief 4

 • Gemaakt op: 13-10-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​

Raar maar waar…………..! 
Dit thema zette ons aan het denken bij het ontwerpen van een leuke openingsact voor de Kinderboekenweek.
Voor de moeders Anique, Isabella en Patricia was het, het startsein om "los" te gaan bij het verzamelen van alles wat je zoal gebruikt in een heus laboratorium!!
In de binnenstraat ziet u het resultaat, het is prachtig.......... spannend en er is heel veel te zien!  
Op de openingsdag, was het hele team laboratorium-medewerker met gepaste kleding en attributen, het lied, met dans, klonk prachtig en de kinderen genoten.
Kortom een geslaagde start van anderhalve week waarin voorlezen met daarbij de voorleeswedsrtijd centraal staan maar ook het thema met proefjes en experimenten niet wordt vergeten. Bedankt Anique, Isabella,  Patricia en Raymond namens de kinderen en de Kinderboekenweekcommissie.
 
Parkeren:
Geregeld staan de vuilnismannen ruim 20 minuten in de straat te wachten voordat ze er langs kunnen. Brengende en in dit geval halende ouders parkeren hun auto's geregeld slordig in de Kerkstraat. Vaak staan de auto’s in de bochten van de Kerkstraat (en dan aan twee kanten) en soms wel een meter van de muur of paaltjes af. Kortom, geen vuilniswagen of brandweerwagen kan er langs komen als dit zo zou moeten zijn. 
Wilt u daarom a.u.b. letten op het parkeren van uw auto? 

Van de ouderraad:
Vorig week dinsdag heeft u ons betalingsverzoek voor de ouderbijdrage van schooljaar 2015/2016 ontvangen.
Inmiddels hebben wij al enkele betalingen mogen ontvangen, waarvoor onze dank!
Mocht deze mail aan uw aandacht ontsnapt zijn dan kunt u de bijdrage van €120,00 per leerling overmaken t.n.v. OUDERVERENIGING JOZEFSCHOOL MUIDEN
Rekeningnummer NL24 INGB 0005 1341 86

Geef als betalingskenmerk dan de naam en groep van uw kind(eren) aan.

De Vriendenkring
Na het vertrek van onze die-hards Arienne, Astrid en Annie zijn we druk doende de Vriendenkring aan te vullen met enthousiaste ouders. Inmiddels zijn we bijna rond!
De jaarlijkse playbackshow zal dit jaar plaatsvinden in het voorjaar, vanwege een lange herfstvakantie en de direct daarop volgende drukke periode met november en december gerelateerde feestelijkheden!
Een nieuwe datum volgt nog, wij houden jullie daarvan op de hoogte!
Veel groeten, De Vriendenkring

Creamiddag, 
De eerste creamiddag van dit schooljaar was een succes. Afgelopen vrijdagmiddag zijn alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 zeer creatief bezig geweest. Verdeeld in groepjes van 12 leerlingen zijn de kinderen naar 1 van de 7 onderdelen gegaan. Verspreid over het jaar komen alle onderdelen aan de beurt. Van werken met lontwol tot timmeren. Van koekjes bakken en kleien tot drama. En van fotografie tot schilderen. De kinderen doen het allemaal dit schooljaar. 
Zonder de hulp van ouders kunnen we deze creamiddag niet organiseren. Wij willen de ouders alvast hartelijk bedanken voor hun hulp dit schooljaar. Mocht u nog niet meehelpen maar dit wel graag doen dan horen wij dit graag van u.  
Voor een impressie willen wij u verwijzen naar de website.

Fotowedstrijd 
Museum Weesp organiseert ook dit jaar weer een fotowedstrijd speciaal voor kinderen. Wij nodigen kinderen van 5 tot 15 jaar uit om hun allerbeste foto van Weesp in te sturen. Deelnemers maken kans op een leuke prijs! 
Hoe werkt het? 
Kinderen tussen de 5 en 15 jaar worden uitgenodigd om een mooie foto van hun favoriete plek in Weesp te maken. De foto kunnen ze vóór 15 november 2015 per e-mail – voorzien van naam, leeftijd, adres en een korte beschrijving van de foto – sturen naar MuseumWeesp@weesp.nl. 
De ingezonden foto’s worden begin 2016 geëxposeerd in het tegen die tijd vernieuwde en gemoderniseerde Museum Weesp. De drie allerbeste inzendingen krijgen tevens een leuke prijs uitgereikt door Peter Eijking, wethouder Kunst en Cultuur. 

Hartelijke groet , namens het team
Remon Pontman, Directeur

Driemaal hoera voor onze jarigen: 
Minoe Kan, Joram Mansvelder,
Ehem Al Hamdany, Evandro Beatrice,
Pam Sterk, Noor Scharff,
Laurén Voskuil, Pelle den Bruinen,
Kim Slokker, Thomas de Boer,
Maxime van der Ster,
Harm Streefkerk, Ivo van Dijk, 
Indra Sorbach, Fokke Bak,
Naut Koopmans, Myrte Proost

Agenda
Herfstvakantie 17 t/m 25 oktober
Studieweek 26 t/m 20 oktober (Alle leerlingen vrij)
CJG 
De vraag van de maand oktober is:
Wat zijn de vijf beste principes voor opvoeders?
De week van 5 tot en met 11 oktober 2015 is de Week van de Opvoeding. Het thema van dit jaar is ‘Geef me de vijf’. Wij sluiten er graag bij aan om de vijf basisprincipes van Positief Opvoeden onder de aandacht te brengen. Wat je opvoedstijl of gezinssituatie ook is, deze principes zijn heel effectief! 
 1. Veilige, Stimulerende omgeving 
 2. Leren door Positieve ondersteuning 
 3. Aansprekende discipline 
 4. Realistische verwachtingen hebben 
 5. Zorg goed voor jezelf 
Op www.cjgweesp.nl vinden de ouders antwoorden en veel praktische tips!
Met vriendelijke groet,
Marieke van den Eshof, Femke Kraaijeveld en Gwen Bouwens
Centrum voor Jeugd en Gezin Weesp
035-7600768

De volgende nieuwsbrief komt uit op 10 november 2015.


​Raar maar waar, parkeren, ouderraad, vriendenkring, creamiddag en fotowedstrijd.​

Foto's

Video's

Meer informatie