Nieuwsbrief 8

  • Gemaakt op: 12-1-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
​Terugkijkend
Ook al ligt het alweer achter ons toch willen wij via deze nieuwsbrief alsnog onze sponsoren bedanken. Het Kerstdiner/kerstborrel zijn door  de volgende sponsoren mogelijk gemaakt: Kinderkade, De Muidernier, Stadscafé Gieling, Café De Mol, HIP Muiden, Catering Kaneeltje. Ook door de bediening van oud-leerlingen Niels, Floris en Roan liep alles op rolletjes.

CJG
Elke maand kunt u op de site van het CJG informatie vinden over een veelvoorkomende vraag van ouders over hun opgroeiende kind.
Voor deze maand luidt de vraag: Hoe kan ik mijn kind leren mee te helpen in huis?  www.cjg.nl

Preview FFen expositie een succes!
Kinderen uit groep 7 hebben, samen met kinderen van vijf andere basisscholen gewerkt en geëxposeerd in het Gemeentehuis in Bussum.
Het onderwerp is Gemeente Gooise Meren door ogen van de kinderen.
Het was mooi om te zien dat veel kinderen met hun ouders en familie afgelopen 6 januari zijn gaan kijken.  Het was superleuk om alle trotse gezichten te zien, aldus de organisatie.
De expositie hangt voorlopig nog in het Gemeentehuis in Bussum, dus kom gerust kijken. 

Noordpoolacademie
Onder leiding van Juffrouw Marlou heeft een aantal kinderen gewerkt aan het thema Noordpool. Op woensdag 20 januari van 8.15-8.45 uur en van 12.30-13.15 uur is er een afsluiting van de Noordpoolacademie. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. (Zie ook bladzijde 3 van deze nieuwsbrief).

Hemel en Aarde
Monsters onder je bed, gymnastiek, spinnen, ruzie of rekensommen: ook in een kinderleven zijn er genoeg redenen om bang te zijn. Hoe jong je ook bent, iedereen weet hoe het voelt om bang te zijn. In onze lessen van Hemel en Aarde hebben we het de komende weken over bang zijn. Over hoe het voelt en hoe je met bang zijn kunt omgaan. 

In levensbeschouwelijke tradities en godsdiensten bestaan veel verhalen over mensen die bang zijn en hoe ze daarmee omgaan. Bijna alle godsdiensten kennen rituelen of verhalen om je angst te bezweren of te overwinnen. Je kunt eigenlijk niet voorkomen dat je bang wordt – dat wordt iedereen. Maar je kunt wel leren om goed met je angst om te gaan. Godsdienst en levensbeschouwing kunnen daarbij helpen. 

In de lessen gaat het bijvoorbeeld over het aansteken van kaarsen. Met dat ritueel dragen we onze zorgen op aan God of aan een heilige, staan we stil bij iets waar we bang voor zijn of dat ons verdriet doet. Het helpt vaak om hoop en vertrouwen te voelen en vermindert zorgen en angsten. 

We gaan kinderen natuurlijk niet bang maken. We laten ze juist zien dat iedereen weleens bang is en dat je daar heel goed mee kunt omgaan. Je bent zelf altijd groter dan je angst. 

Nooit meer bang zijn, dat lukt waarschijnlijk niet. Maar altijd bang zijn, dat moet ook niet. De komende weken gaan we met de kinderen deze levenskunst verkennen. Ook dat hoort bij opgroeien en groter worden en daar helpen we de kinderen graag bij. Daar zijn we niet bang voor.

Namens het team
Remon Pontman, Directeur       


Bericht van de SKBNM: Kinderopvang in 2016 veel goedkoper! 
De nieuwe tarieven (www.skbnm.nl/tarieven) voor opvang bij BSO de Spetters en KDV en BSO Villa Zeezicht zijn bekend. Goed nieuws daarbij is dat de netto kosten van kinderopvang voor ouders per 2016 flink afnemen!

Flinke stijging kinderopvangtoeslag
Ouders die werken of studeren hebben recht op een tegemoetkoming in de kosten. De kinderopvangtoeslag gaat in 2016 flink omhoog; alle inkomensgroepen ontvangen vanaf 1 januari 5,8% meer kinderopvangtoeslag! Ook in 2017 zal de overheid investeren in de kinderopvang. Dat betekent dat ouders dan nog meer kinderopvangtoeslag ontvangen en dat er geïnvesteerd wordt in de peuterspeelzalen.

Bereken uw kosten
Op onze website vindt u een paar rekenvoorbeelden die u een idee geven van uw netto kosten. Een berekening van de kosten op basis van uw persoonlijke situatie kunt u doen op de website van de belastingdienst. Heeft u vragen over de kosten of wilt u dat we helpen bij het berekenen ervan? Wij staan voor u klaar! Neem contact op met de afdeling planning en plaatsing van de SKBNM via planning@skbnm.nl of bel (035) 69 700 75.

Driemaal hoera voor onze jarigen: 
Thomas Pos, Max Verdoes, 
Bommel Quaedvlieg, 
Sebastiaan Voskuil, Emily Helder, 
Ties van ‘t Kruys, 
Annabel Smitshuijzen
                             
Agenda: 
MR vergadering 20 januari

Organisatie
Meester Remon is deze week op dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag aanwezig. 
Meester Edwin is afwezig.

Schoolvoetbaltoernooi 
Ook dit jaar kunnen we met de Jozefschool weer meedoen met het schoolvoetbaltoernooi in Muiderberg. Het schoolvoetbaltoernooi zal plaatsvinden op woensdag 16 maart 2015 vanaf 13:00 uur op de voetbalclub SC Muiderberg.
Jongens en meisjes vanaf groep 5 kunnen op deze  middag verschillende wedstrijden spelen tegen teams van andere scholen. 
Als u kind graag mee wil doen dan kunnen zij zich opgeven bij Meester Cees: c.schep@askoscholen.nl.
Graag dan de volgende informatie meesturen: 
Ja, ik doe graag mee met het schoolvoetbal toernooi op woensdag 16 maart a.s.
Naam:
Geboortedatum: 
Groep (vanaf groep 5):
Lid van voetbalvereniging:
Mijn vader/moeder wil graag helpen als coach/scheidsrechter: 
Opgeven kan tot uiterlijk 31 januari a.s.
Daarnaast hebben we voor ieder team minimaal één coach nodig en ook scheidsrechters zijn zeer welkom! Dus als u kunt…….

De volgende nieuwsbrief komt uit op 26 januari 2016.

​Sponsoren, CJG, Noordpoolacademie, stijging kinderopvangtoeslag en schoolvoetbaltoernooi.​

Foto's

Video's

Meer informatie