Nieuwsbrief 8a

  • Gemaakt op: 12-1-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​Wilt u dat de noordpool er over 20 jaar zo uitziet?
En alle natuur op de noordpool uitgestorven is?

Kom op woensdag 20 januari om 8.15-8.45 uur en/of  12.30-13.15 uur naar school.

In de hal bij gr 7 en 8 zullen de leerlingen vertellen over de kwetsbaarheid van de Noordpool en de invloeden van de mens.  De leerlingen hebben acties bedacht, zie hieronder,  die ze presenteren.

Meer groen in Muiden?
Hallo wij zijn Troy, Kika, Matt en Tobias .Wij zijn van de jozefschool en doen een project op school over meer groen in Muiden. Wij zouden u graag willen inspireren om groen goed te verzorgen. Wij voeren vooral actie voor de noordpool. Meer groen zou daarbij kunnen helpen. Planten vangen co2 op en zetten dat dan weer om in zuurstof. Auto’s stoten net als bijna alle fabrieken co2 uit. Als er meer planten op de aarde komen dan zou er minder co2 uitstoot komen en zou de noordpool niet smelten en dan is er niks aan de hand. Maar het probleem is dat bijna niemand beseft wat ze te wachten staat. Als we die mensen bewust kunnen maken wat er gebeurt kan het nog goedkomen. Als we niks doen staat Nederland over 100 jaar helemaal onder water. U kan ons ook helpen elke man of vrouw kan helpen bij het stoppen van het smelten van de noordpool. Iedereen moet bewust worden van wat er gebeurt. Ga naar denoordpoolhelpen.jimdo.com.
 

Het Noordpool Project
Hallo wij zijn Roemer, Servaas, Luna en Helen van groep 7&8 van de jozefschool Muiden. Op  de jozefschool hebben we net zoals op veel andere scholen een plusklas met kinderen die net iets slimmer zijn dan andere kinderen en die doen daarom ook veel projecten. Dit jaar is ons project de noordpool academie. De noordpool academie is een actie tegen de uitstoot van co2 en ook tegen olieboringen. Onze actie is minder met de auto naar school en meer met de fiets. Want als je iedere dag met de auto naar school gaat help je mee met de vernietiging van de noordpool. Met de auto gaan is niet alleen heel duur, maar ook heel slecht voor het milieu. Dus als we nu niets doen ziet de noordpool er straks zo uitGa voor meer uitleg of informatie naar: www.reddenoordpool.jim​do.com 

Red de Noordpool
Wij zijn Ties, Jelmar en Stella en wij hebben met 3 anderen groepjes van de noordpoolacedemie allemaal een eigen onderwerp om een kleine bijdrage te geven voor het voorkomen van het smelten van de noordpool . ons doel daarvan is mensen bewust te maken van het smelten van de noordpool. Wij hebben daarvoor een site gemaakt, die heet: Infonoordpool.jimdo.com. daar kun je allerlei informatie vinden over de noordpool. Er staat in wat de noordpool eigenlijk is, vervuiling en dieren op de noordpool. Het grootste probleem is dat het ijs smelt. Als dat zou gebeuren dan zou de zeespiegel zo’n 8 meter stijgen en 2/3 van Nederland komt dan onderwater te staan. Net als bij de waternoodramp in 1953. Ook Muiden komt dan onderwater te staan. Dan moeten we allemaal in het zuidoosten van Nederland gaan wonen. We kunnen ook de dijken hoger gaan maken. Maar dat is een erg gedoe en kost erg veel geld. Om dat te voorkomen kunnen jullie ook een beetje helpen. Als je dat wild doen, ga dan naar www.greenpeace.nl. daar vind je er nog meer informatie over. 

NOORDPOOL ACADEMIE  PROJECT
Hallo wij zijn Kick, Sam, Lauren en Evandro. Wij doen een project dat het noordpool project heet. Wij proberen het klimaat beter te maken door alle motors uit te laten gaan als de brug open is. Wij hopen dat door dit stukje en ook nog andere dingen zoals website  wat meer bekend te laten worden wat er door de mens met het klimaat gebeurt. Onder andere  op de noordpool, daar is het er slecht aan toe en dat komt niet door een iemand ook niet door twee maar door iedereen. Iedereen kan daar wat aan doen bijvoorbeeld door geld op te halen en naar een goed doel te brengen die de noordpool helpt  of door zelf vaker met de fiets te gaan of gewoon lopend te gaan. nou wat we dus al zeiden doen wij het stukje ‘’motor uit bij de brug ‘’  wij willen er dus  voor zorgen om mensen de motor uit te doen bij de brug. Wij nemen ook testjes af met de school wie er nou met de auto gaat en wie lopend of met de fiets. Bezoek zeker onze website motoruitbijdebrug.jimdo.com​


​Noordpool Academie.

Foto's

Video's

Meer informatie