Jaarplan

Uw kind zit op de basisschool en leert daar lezen, rekenen en veel andere nuttige zaken. Maar bij de tijd op de basisschool horen ook andere zaken, dingen die je je nog herinnert uit je eigen tijd op de basisschool, zoals de schoolreisjes, museumbezoek, het Sinterklaasfeest, sportdag, en veel meer. Om die dingen te helpen organiseren, is er een ouderraad en vragen we van alle ouders een bescheiden activiteitenbijdrage.​

De ouderraad is er, zoals wij dat zelf zeggen, voor de vlaggetjes; de leuke extra’s die de schooltijd voor uw kind nog fijner maken. Daarbij werken we nauw samen met de leerkrachten van de school. Naast activiteiten reserveren we ook een budget voor buitenspeelgoed en hebben we een lief en leedpotje.

We vergaderen zes keer per schooljaar en plannen en evalueren dan alle activiteiten. 
Voor dit schooljaar hebben we de volgende activiteiten:

Pietenochtend/sinterklaasfeest
Bij deze activiteit werken we samen met de leerkrachten van de onderbouw en bedenken alles wat komt kijken bij een mooie ontvangst van onze grote kindervriend.

Kerstviering
Terwijl de kinderen genieten van een sfeervol kerstdiner in hun eigen klas, zorgt de ouderraad ervoor dat alle ouders ook de kerstsfeer komen. We verzorgen tegen een kleine vergoeding hartverwarmers, zoals snert, glühwein of warme chocomelk, die genuttigd kan worden bij een knapperend vuurtje.

Carnaval
Alaaf! Wij helpen graag de carnavalstraditie levend houden en helpen de leerkrachten bij de organisatie van een dagje carnaval.

Groot project
De Jozefschool heeft een prachtige traditie, namelijk het jaarlijkse groot project. Alle groepen werken op eigen wijze aan hetzelfde thema, waar de leerkrachten van de school altijd veel werk van maken. Zo hebben we in het verleden de leerkrachten als sporters gezien, als filmsterren op de rode loper bij het thema media, zijn de kinderen op de High tea geweest tijdens het thema  Engeland en hebben we een week kunnen ruiken aan de school voor de toekomst. Dat laatste thema heeft zelfs een vervolg gekregen in het reguliere lesprogramma. De ouderraad helpt de leerkrachten bij het organiseren van dit project.

Meester- en juffendag
Op de naamdag van st Jozef, 19 maart, vieren alle meesters en juffen hun verjaardag. De ouderraad zorgt voor een extra feestelijk tintje.

Palmpasen en paasontbijt
De ouderraad zorgt voor alle benodigdheden voor het maken van de palmpasenstokken en zorgt voor voldoende begeleiding bij het maken ervan. Ook doen we de boodschappen voor het paasontbijt en helpen we met het smeren van de broodjes en het pellen van de eitjes.

Avondvierdaagse
Ieder jaar lopen we als school mee met de avondvierdaagse. De ouderraad zorgt voor de inschrijving, de medailles en de nodige versnaperingen onderweg. Met de kinderen meelopen doen de ouders zelf, maar dat wil je ook zeker niet missen!

Sportdag
Ieder jaar mogen alle kinderen een dag lang met elkaar sporten. Alle kinderen van alle groepen sporten met elkaar. De groepjes worden begeleid door onze leerlingen uit groep 8. Samen met juf Marinde, onze sportjuf, zorgt de ouderraad voor een spetterende dag.

Kamp
Het hoogtepunt van het jaar voor veel kinderen is het jaarlijkse schoolkamp. Vanaf groep 2 maak je deel uit van dit kamp, eerst voor een dagje op bezoek, maar vanaf groep 3 blijf je al een nachtje slapen. Tot en met groep 7 ga je, steeds iets langer, naar dezelfde locatie. Een topper. U kunt zich voorstellen dat het organiseren van zo’n kamp de nodige energie vergt. Die geven we als ouderraad graag!

Afscheid groep 8
De kinderen uit groep 8 groeien gedurende hun laatste schooljaar toe naar het afscheid van de Jozefschool. Dat doen ze met een prachtige musical, waar door de leerkracht van groep 8 veel werk van wordt gemaakt. Daarnaast werkt de ouderraad met alle kinderen aan het samenstellen van een afscheidsboek, dat aan alle kinderen gegeven wordt bij het afscheid.

Schoolfotograaf
Wat is een basisschooltijd zonder schoolfoto’s? De ouderraad zorgt ervoor dat  er ieder jaar van uw kind de welbekende foto wordt gemaakt, samen met een klassenfoto. Ook broertjes en zusjes mogen samen op de foto.  U mag zelf  bepalen of u de foto’s wilt kopen.

We zijn altijd op zoek naar ouders die graag willen helpen. U hoeft daarvoor niet persé in de ouderraad te zitten. Voor alle activiteiten hebben we commissies waar alle ouders welkom zijn om mee te helpen.

Daarnaast zoeken we vrijwel ieder schooljaar naar nieuwe leden voor de ouderraad. Daarbij zoeken we naar vertegenwoordigers uit iedere groep, zodat alle kinderen vertegenwoordigd zijn.