De Satelliet

Oog en oor voor elkaar
Leerkrachten-leerlingen-ouders van De Satelliet hebben oog en oor voor elkaar. Via een kinderraad, mogen leerlingen meedenken en meebeslissen over zaken die spelen op hun school. Betrokkenheid van ouders is enorm belangrijk voor het schoolsucces van kinderen.

Laat alle sterren stralen
De Satelliet is een ambitieuze school, kennisverwerving is essentieel voor een goede basis. Leerkrachten hebben hoge en positieve verwachtingen van iedere leerling, de school heeft goede resultaten.
We streven naar dagelijks leerplezier, leerlingen worden aangemoedigd en beloond, zodat het beste uit de leerling wordt gehaald. De Satelliet is een Vreedzame School, met een veilig schoolklimaat, anti-pestbeleid en onderdeel van de Vreedzame Wijk.
De school biedt vele activiteiten om leerlingen een brede ontwikkeling mee te geven: er is veel aandacht voor cultuur, musea, toneel, theater en leerlingen gaan o.a. naar de schooltuinen, op schoolreisje, kamp en zeilkamp voor groep 8. Er is een uitgebreid aanbod aan buitenschoolse activiteiten.

Bewegen is belangrijk
De Satelliet heeft sinds 2010 het officiële certificaat van een sport actieve school, een vakleerkracht voor gym, een gymlokaal en de sportvelden ‘ in onze achtertuin’.

Brede school
Een prachtig schoolgebouw “Amsterdamse stijl”, modern onderwijs, vooruitstrevend op digitaal gebied, alle groepen hebben een digitaal schoolbord en er is aandacht voor mediawijsheid. Een Brede school met professionele voor-tussen- en naschoolse opvang. Op onze 3 speelpleinen, met o.a. een echt verkeersplein, voetbalveldjes, klim- klauterkastelen, en glijbanen, is voldoende ruimte voor ontspanning en uitdaging.
Basisschool De Satelliet, een leuke gemengde buurtschool, ligt aan de rand van Tuindorp Oostzaan, een groen dorp binnen Amsterdam-Noord.

Wie interesse heeft in een persoonlijke rondleiding is van harte welkom en kan hiervoor een afspraak maken.

Contactgegevens De Satelliet
Kometensingel 52-54
1033 BW Amsterdam
T 020 - 493 04 31
E satelliet.administratie@askoscholen.nl

W www.satell​ietschool.nl