Informatie Bulletin

  • Gemaakt op: 14-6-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
  • |
  • Auteur: Geert-Jan Rietkerk
  • |
  • Fotograaf:  

Beste ouders,
Op 5 juli 2019 zal het traditionele slotfeest van de St Antoniusschool weer plaatsvinden. Dit fantastische feest gaan we met alle kinderen, ouders en leerkrachten vieren! Het thema van dit jaar is:

"Pirates of the St Antonius."

Zoals ieder jaar start het feest om 15:00 uur, direct na school. Om 21:30 sluit de bar en zal er gezamenlijk opgeruimd worden.

OUDERHULP GEVRAAGD
Het feest kan alleen maar een succes worden met heel veel hulp van de ouders. Achter de schermen is er al een groep ouders bezig met de voorbereidingen maar daarnaast hebben we op de dag zelf veel hulp nodig bij alle onderdelen van het feest.

Vanaf volgende week hangen er intekenlijsten in de gang en zal ook de website www.fancyfair.info snel weer online komen. Hier kun je je als ouder inschrijven voor allerhande taken en taakjes.

Er staan weer veel leuke activiteiten gepland die hieronder uiteen zijn gezet.

Als iedereen zich inschrijft is de lijst snel gevuld.

Wat gaan we dit jaar sowieso weer doen:

PROGRAMMA FANCY FAIR

15:00 – 21:30Heerlijke hapjes en drankjes (alcohol vanaf 16:30)
15:00 – 20:30Kinderbar
  
15:00 – 17:00Spelletjes op het buitenplein en voetbal (aansluitend paaltjes-voetbal) in de gymzaal
15:00 – 18:00simultaan schaken
15:00 – 19:30o.a. schminken, tattoos, foto's maken & nagels lakken
19:00 – 21:30bioscoop voor de kleinere kinderen
  
17:00 – 17:15loterij
17:15 – 20:00 podiumprogramma met optredens van de kinderen
 Inclusief de prijsuitreiking "best verklede kind" en "best verklede ouder"
20:00 – 21:30Lekker dansen op de muziek van onze eigen DJ Ronald
  
20:00 – 20:30kinderdisco groep 6
20:30 – 21:00kinderdisco groep 7
21:00 – 21:30kinderdisco groep 8

 
SPELLETJESKAART
Vanaf maandag 1 juli kunnen kinderen een spelletjeskaart kopen bij de leerkrachten. Met deze spelletjeskaart kunnen de kinderen alle spelletjes op het buitenplein doen en ze krijgen gratis versnaperingen zoals limonade, meloen, pannenkoek, hotdog en om 18:00 macaroni. Een spelletjeskaart kost 2,50 euro en kan ook tijdens de Fancy Fair gekocht worden bij de muntjesbar.

Op het schoolplein zijn naast de spelletjes nog andere activiteiten te doen, sommige activiteiten zijn gratis, andere kosten een muntje.

MUNTJES
Bij de muntjesbar kunnen er muntjes gekocht worden. Deze kosten 1 euro per stuk. Met muntjes kunnen er hapjes en drankjes gekocht worden, maar kunnen er ook activiteiten mee gedaan worden, zoals foto's laten maken in het zandkasteel, geschminkt  worden, een leuke plak-tattoo krijgen of mooi je nagels laten lakken.

Naast deze activiteiten is er een gezellig vol programma voor zowel jonge als oudere kinderen:

EXTRA GRATIS ACTIVITEITEN
Van 15:00-17:00 is er voetballen met Pepijn in de grote gymzaal. Vanaf maandag 1 juli kunnen kinderen zich opgeven als ze mee willen doen. Er zullen teams gemaakt worden waarmee er een toernooitje gespeeld wordt. Er wordt ook een schaaksimultaan georganiseerd met een echte schaakgrootmeester van 15:00-18:00. Er is natuurlijk de beroemde en beruchte kinderdisco voor groep 6, 7 en 8 en een kinderbioscoop voor de jongere groepen.

Een van de grote hoogtepunten is ieder jaar het geweldige podiumprogramma met optredens van kinderen van de groep 1 t/m groep 8.

PODIUMPROGRAMMA
Om 17.15 start het podiumprogramma. Anders dan afgelopen jaren zal er dit jaar geen algemene intekenlijst opgehangen worden maar stellen we 5 plaatsen per groep beschikbaar. Hierdoor zal een eerlijkere verdeling over de school ontstaan. Aanstaande dinsdag, 18 juni, krijgen de kinderen hierover uitleg in de klas.

Kinderen kunnen zich in hun groep opgeven als ze iets willen doen: een instrument spelen, een liedjes zingen, dansen of een act doen. Het kan en mag allemaal.

Als de alle acts per groep zijn ingevuld zal er nog een reserve lijst komen en zullen we kijken of er voldoende plek is om ook die acts te plaatsen.

Als een act muzikale begeleiding nodig heeft dan zijn er twee mogelijkheden: het kind of de ouder zorgt voor een digitaal bestand op stick of via de mail. Of het kind wordt begeleid door een live-Band. Kinderen die begeleid willen worden door de band moeten dat uiterlijk op 28 juni laten weten wat ze precies gaan doen zodat de band zich goed kan voorbereiden. Op woensdag 3 juli, tussen 12:00-16:00 gaan kinderen die door de band begeleid willen worden op school repeteren.

LOTERIJ
De meeste kinderen kijken al reikhalzend uit naar de prijzen van de loterij. Vanaf maandag 1 juli zal er weer een prachtige prijzentafel in de gang komen te staan bij het kantoor van Peter. Vanaf maandag 1 juli kunnen er bij hem ook lootjes gekocht worden. Een lootje kost 1 euro. Tijdens de Fancy Fair, om 17:00, worden er al een aantal hoofdprijzen getrokken. Alle andere prijzen kunnen van maandag 8 t/m woensdag 10 juli om 8:15 opgehaald worden in de kleine gymzaal op vertoon van je lootje. (Gooi je lootjes dus niet weg, maar bewaar ze!)

PIRATES OF THE ST. ANTONIUS
Ieder jaar heeft de Fancy Fair een thema. Dit jaar is het thema zoals verteld "Pirates of The St Antonius". Het thema is gekozen door de kinderen van de school.

Het zou heel leuk zijn als iedereen zich door dit thema in de ruimste zin van het woord laat inspireren en verkleed naar de Fancy Fair komt.

Rond 18:30 reikt een vakkundige jury van leerkrachten de prijs uit voor het best verklede kind en de best verklede ouder. De prijs: Als eerste een prijs uitzoeken van de loterij-tafel.

FOTO'S IN HET ZANDKASTEEL
Tijdens de Fancy Fair kan je een foto laten maken in het zandkasteel: in een decor, met kostuum en rekwisieten erbij. Een foto in je eentje, met je beste vriendin of met het hele gezin. Vanaf ongeveer dinsdag 9 juli hangen de foto's bij de kleine gymzaal. Als je op een foto staat mag je een afdruk meenemen.

DUURZAAMHEID/AFVAL
De St Antoniusschool kan natuurlijk niet achterblijven als het gaat om het thema duurzaamheid. Vorige jaar hebben we daar al de eerste stappen voor gezet door bv het gebruik van alternatieve afbreekbare materialen i.p.v. plastic voor de borden, bakjes, bestek etc. bij de Foodbar en het schrappen van het gebruik van rietjes.

Nieuw dit jaar is dat er alleen drank bij de bar gehaald kan worden als er vooraf een glas is gehaald bij de muntjesbar voor 1 muntje statiegeld. Na inlevering van het glas aan het eind van het feest krijg je je euro (waarde van een muntje) natuurlijk weer terug.

Het zal misschien even wennen zijn maar zo sparen we veel afval en plastic uit omdat de glazen ook bij andere activiteiten van school gebruikt kunnen worden.

OPBRENGST FANCY FAIR
De opbrengst van de Fancy Fair wordt ieder jaar gebruikt voor speciale projecten binnen de school. Projecten waar anders geen geld voor is. Zo hebben we de afgelopen jaren bijvoorbeeld een piano voor de school kunnen kopen en een nieuwe klei-oven voor de handvaardigheidslessen, hebben we een nieuwe zandbak en een klimrek kunnen laten plaatsen. Waar de opbrengst dit jaar naar toe zal gaan wordt bekend gemaakt in de laatste week van juni.

Wij hopen jullie zo voldoende te hebben geïnformeerd en hopen dat iedereen ook dit jaar weer zijn steentje zal bijdragen zodat we er met z'n allen weer een onvergetelijk feest van kunnen maken!

 De Fancy Fair commissie


Foto's

Video's

Meer informatie