Informatie Bulletin

 • Gemaakt op: 10-12-2018 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Auteur: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Fotograaf:  

Agenda 
17 december
optreden Antoniuskoor 
19 december
08.30 uur , alle kinderen in de Mozes en Aäronkerk voor de generale repetitie. 
12.00 uur, kinderen vanuit school naar huis met kleding voor musical 
18.30 uur, kerk open, kinderen komen in musicalkleding! 
19.00 uur, start Kerstmusical 
21 december
Lesvrije dag, alle kinderen zijn vrij 
7 januari
Studiedag, alle kinderen zijn vrij
 

Vanuit de directie 
De school is druk in de weer met de kerstmusical. Kleiding passen, dansjes oefenen, repeteren en veel zingen. Het belooft weer een prachtige musical te worden. Wat fijn dat we elk jaar weer zo'n groep enthousiaste ouders hebben die dit samen met elkaar en de school weer weten te organiseren. Iets waar we echt trots op zijn! 
 
Zondag 2 december is Heleen bevallen van een zoon. Hij heet Sieme en alles gaat goed. We wensen Heleen, haar vriend en Sieme een hele fijne tijd samen. 

 Aanstaande vrijdag zal het St. Antoniuskoor weer een muzikale bijdrage leveren. U zult ontvangen worden op het plein met Kerstliederen. Ook zullen ze in de groepen een aantal liederen zingen.  

De maandag na de kerstvakantie hebben de kinderen nog een dagje vrij. Wij gaan dan als team met elkaar aan de slag voor de komende periode.  

Voor straks fijne feestdagen! 
Geert-Jan Rietkerk 

 Generale repetitie Kerstmusical
Alle kinderen worden woensdagochtend om 8.30 uur verwacht bij de kerk. Die ochtend is er de generale repetitie. Deze generale repetitie is vrij te bezoeken door  familie en andere belangstellenden die niet bij de uitvoering 's avonds kunnen zijn. 

 Draaiboek generale repetitie 
08.30 uur alle kinderen rechtstreeks naar de kerk 
09.00 uur start generale repetitie 
11.30 uur rond deze tijd lopen de kinderen onder begeleiding terug naar school 

Kaartjes Kerstmusical 
Op maandag 18 december ontvangen alle gezinnen twee kaartjes voor de musical. Deze worden meegegeven aan het oudste kind van het gezin. Extra kaarten worden helaas niet verstrekt. Er mogen namelijk maximaal 650 personen in de kerk.  De ouders van de kinderen van groep 7 krijgen gereserveerde plaatsen, meteen achter de leerlingen van de school.   

De Mozes en Aäronkerk 
De Mozes en Aäronkerk wordt gebruikt en beheerd door Sant'Egidio. De Gemeenschap van Sant'Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Zij komen samen voor het gebed en knopen vriendschap aan met de armsten van de eigen stad. Op wereldschaal zet Sant'Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en de vreedzame oplossing van conflicten. De Gemeenschap ontstond in 1968 in Rome. Ze ontleent haar naam aan het kerkje van Sant'Egidio in de Trasteverewijk, waar ook nu nog het centrum van de gemeenschap is gevestigd.  

Wij zijn heel blij dat Sant'Egidio ons weer de gelegenheid biedt de Kerstmusical in de Mozes en Aäronkerk plaats te laten vinden.  

Draaiboek Kerstmusical 
18.15 uurKinderen van groep 7 in de kerk via de zijdeur 
18.30 uurKerk open voor genodigden, kinderen komen in musicalkleding! 
19.00 uurStart kerstmusical 
20.30 uurEinde Musical  

Overige praktische zaken m.b.t. de Kerstmusical
 

 • Op last van de brandweer moeten de gangpaden  vrijgehouden worden en stoelen aan elkaar vast blijven. 
 • Ouders zitten achter de leerlingen en mogen dus niet tussen de kinderen gaan zitten. 
 • Voor en na het optreden kunt u vrij foto's maken en video opnemen. Tijdens de musical is dat alleen toegestaan door de aangewezen ouders. Deze ouders zorgen voor verdere verspreiding van de foto's naar andere ouders van de groep. 
 • Het is fijn als iedereen na afloop zoveel mogelijk helpt bij het opruimen. Te denken aan eigen boekje meenemen, helpen met stapelen van de stoelen. Vele handen maken licht werk. 
 • Laat uw kind een klein fietslampje meenemen voor het slotlied en neem er zelf ook eentje mee. 

 
Vrijwillige bijdrage Kerstmusical 
De Kerstmusical is één van de grootste evenementen die de St. Antoniusschool kent. Terwijl ik deze tekst schrijf is de hele school bezig met de voorbereidingen. En dan heb ik het niet alleen over ons team en de kinderen. Er is een groep ouders die ongekend veel tijd en energie stopt in deze musical. Denkt u maar aan het schrijven van de teksten, het arrangeren van de muziek, de decors en kleding, het verzorgen van professioneel muziek en geluid en ga zo maar door. Wat is het een rijkdom om met zoveel ouders te mogen samenwerken.  

 Naast al die tijd en energie is er ook geld nodig om dit alles te realiseren. Een klein deel van de ouderbijdrage wordt hier voor gebruikt en ook de school zelf doet een bijdrage. Maar dat is helaas niet voldoende om alle kosten te dekken. Daarom is er woensdagavond bij de ingang van de kerk een collectedoos onder toezicht van Peter. Wij vragen u om een vrijwillige bijdrage te leveren bij het in- of uitgaan van de kerk. Dit geld komt geheel ten goede aan de huur van de kerk en overige kosten die deze prachtige avond met zich meebrengt. Alvast hartelijk dank! 

Oproep inzameling Sant'Egidio 
Jaarlijks vindt in de Mozes en Aäronkerk niet alleen onze kerstmusical plaats, maar ook een kerstdiner voor de armen. Sant'Egidio is hiervoor afhankelijk van giften. Om de kerstgedachte kracht bij te zetten, willen we dit vanuit de Sint Antoniusschool steunen. Hieronder de oproep van de gemeenschap Sant'Egidio: 

Mensen die op straat leven, maar ook veel ouderen hebben zelden iets om naar uit te kijken. Het gevoel van eenzaamheid en aan de kant staan voelen ze het sterkst in de kersttijd, wanneer iedereen gezellig aan tafel zit met familie en vrienden en elkaar mooie cadeaus geeft. 

Daarom organiseert Sant'Egidio tijdens de kerstdagen in Apeldoorn, Roosendaal en Amsterdam onvergetelijke kerstfeesten voor de armen van onze steden, voor wie wij het hele jaar hun familie en vrienden zijn. Al jaren blijkt het een feest voor de gasten én voor de vrijwilligers om hierbij te mogen zijn. Behalve een warme sfeer, mooie aankleding en heerlijk eten krijgt iedereen een mooi cadeau. 

totaal zijn er zo'n 250 vrienden die dit jaar een kerstcadeau krijgen. De meesten zijn dak- en thuislozen maar er zijn ook vluchtelingen, ouderen en kinderen bij. Iedereen krijgt 2 à 3 cadeautjes. 
We hopen dat zoveel mogelijk mensen cadeaus willen brengen of inzamelen in hun eigen familie, buurt, vriendenkring of op hun werk.  

Let op: wij geven alleen nieuwe spullen. Dus echte cadeaus, zoals je die zelf ook graag zou ontvangen met kerstmis! Het mag nog in de verkoopverpakking zitten, maar pak het nog niet in.  

Je kunt jouw cadeau achterlaten in de mand die hiervoor vanaf morgen bij Peter op zijn kantoortje zal staan. Wij zorgen er voor dat de cadeaus bij de kerk worden afgeleverd. Fijn als we met elkaar een bijdrage kunnen leveren. 

Foto's

Video's

Meer informatie