Informatie Bulletin

 • Gemaakt op: 13-12-2019 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Auteur: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Fotograaf:  

Agenda

18 december                      

08.30 uur , alle kinderen in de Mozes en Aäronkerk voor de generale repetitie.
12.00 uur, kinderen vanuit school naar huis met kleding voor musical
18.30 uur, kerk open, kinderen komen in musicalkleding!
19.00 uur, start Kerstmusical

19 december                      

Inloop tot 09.30 uur

20 december                      

Lesvrije dag, alle kinderen zijn vrij

6 januari                              

Studiedag, alle kinderen zijn vrij

6 januari t/m ?                  

Geen toegang school via Recht Boomssloot i.v.m. vervangen riolering.

Vanuit de directie

We kunnen al weer terugkijken op een mooie eerste periode van dit schooljaar. Er wordt overal hard gewerkt en ook met veel plezier. Samenwerken, zelfverantwoordelijkheid, uitdaging, ontwikkeling, werkplezier, zomaar een paar woorden die in mij opkomen. En na de kerstvakantie gaan we daar gewoon mee door.

Na de vakantie zal er wel in een aantal groepen wat gaan veranderen. Door het vertrek van Heleen in groep 5, zal Marije haar dagen overnemen in die groep. Josee zal ook vertrekken en Hanneke zal haar dagen weer voor groep 5 staan. Dit is al met de ouders van groep 5 gecommuniceerd. Samir komt weer terug en zal weer fulltime voor groep 4 staan. Rachel en Ruud zullen de dagen vullen in groep 3.

Wat minder succesvol is het vinden voor de vervanging van het verlof van Tineke in groep 1/2B/. Tineke zal tussen kerst en voorjaar op reis gaan en voor die zes weken is geen vervanging. Gelukkig hebben we Manon die dit kan overnemen, maar daardoor zal ze niet aan haar eigen werk toe komen. Wellicht dat dit de komende dagen nog gaat veranderen.

Loubna zal de donderdag  tot de voorjaarsvakantie in groep 1/2A blijven.

Samengevat in één overzicht

GroepmaandagdinsdagwoensdagdonderdagVrijdag
1/2ARosmarijnRosmarijnRosmarijnLoubnaRosmarijn
1/2BAnnekeManonManonManonAnneke
3RachelRachelRachelRachelRuud
4SamirSamirSamirSamirSamir
5MarijeMarijeMarijeHannekeHanneke
6FemkeFemkeFemkeEvelienEvelien
7HannekeLauraLauraBriënne/LauraBriënne/Laura
8RonaldRonaldRonaldRonaldRonald


Na de vakantie hebben we op maandag een studiedag. Dat betekent dat de kinderen nog een dagje langer vakantie hebben.

En dan de Kerstmusical. Al weken lang wordt er hard gewerkt aan een mooie musical in de Mozes en Aäronkerk. We mogen, en dat heb ik al vaker benoemd, trots zijn op al die actieve ouders in de school. Zoals het er nu uitziet wordt het weer een prachtige voorstelling. Wat hebben we toch een talent in de school.
Geert-Jan Rietkerk

Generale repetitie Kerstmusical

Alle kinderen worden woensdagochtend om 8.30 uur verwacht bij de kerk. Die ochtend is er de generale repetitie. Deze generale repetitie is vrij te bezoeken door  familie en andere belangstellenden die niet bij de uitvoering 's avonds kunnen zijn.

Draaiboek generale repetitie

08.30 uur             Alle kinderen rechtstreeks naar de kerk
09.00 uur             start generale repetitie
11.30 uur             Rond deze tijd lopen de kinderen onder begeleiding terug naar school

Kaartjes Kerstmusical

Op maandag 16 december ontvangen alle gezinnen twee kaartjes voor de musical. Deze worden meegegeven aan het oudste kind van het gezin. Extra kaarten worden helaas niet verstrekt. Er mogen namelijk maximaal 650 personen in de kerk.  De ouders van de kinderen van groep 7 krijgen gereserveerde plaatsen, meteen achter de leerlingen van de school.

De Mozes en Aäronkerk

De Mozes en Aäronkerk wordt gebruikt en beheerd door Sant'Egidio. De Gemeenschap van Sant'Egidio is een christelijke lekengemeenschap die in meer dan zeventig landen van alle continenten 60.000 leden telt. Zij komen samen voor het gebed en knopen vriendschap aan met de armsten van de eigen stad. Op wereldschaal zet Sant'Egidio zich in voor de dialoog tussen godsdiensten en de vreedzame oplossing van conflicten.
De Gemeenschap ontstond in 1968 in Rome. Ze ontleent haar naam aan het kerkje van Sant'Egidio in de Trasteverewijk, waar ook nu nog het centrum van de gemeenschap is gevestigd.

Wij zijn heel blij dat Sant'Egidio ons de gelegenheid biedt de Kerstmusical weer in de Mozes en Aäronkerk plaats te laten vinden.

Draaiboek Kerstmusical

18.00 uur             Kinderen van groep 7 in de kerk via de zijdeur
18.30 uur             Kerk open voor genodigden, alle kinderen komen in musicalkleding!
19.00 uur             Start kerstmusical met alle kinderen
20.30 uur             Einde Musical

Overige praktische zaken m.b.t. de Kerstmusical

 • Op last van de brandweer moeten de gangpaden  vrijgehouden worden en stoelen aan elkaar vast blijven.
 • Ouders zitten achter de leerlingen en mogen dus niet tussen de kinderen gaan zitten.
 • Voor en na het optreden kunt u vrij foto's maken en video opnemen. Tijdens de musical is dat alleen toegestaan door de aangewezen ouders. Deze ouders zorgen voor verdere verspreiding van de foto's naar andere ouders van de groep.
 • Het opruimen zal dit jaar door een team van ouders uit groep 7 worden gedaan.
 • Laat uw kind een klein fietslampje meenemen voor het slotlied en neem er zelf ook eentje mee.

Vrijwillige bijdrage Kerstmusical

De Kerstmusical is één van de grootste evenementen die de St. Antoniusschool kent. Terwijl ik deze tekst schrijf is de hele school bezig met de voorbereidingen. En dan heb ik het niet alleen over ons team en de kinderen. Er is een groep ouders die ongekend veel tijd en energie stopt in deze musical. Denkt u maar aan het schrijven van de teksten, het arrangeren van de muziek, de decors en kleding, het verzorgen van professioneel muziek en geluid en ga zo maar door. Fijn om met zoveel ouders te mogen samenwerken.

Naast al die tijd en energie is er ook geld nodig om dit alles te realiseren. Een klein deel van de ouderbijdrage wordt hier voor gebruikt en ook de school zelf doet een bijdrage. Maar dat is helaas niet voldoende om alle kosten te dekken. Daarom is er woensdagavond bij de ingang van de kerk een collectedoos onder toezicht van Peter. Wij vragen u om een vrijwillige bijdrage te leveren bij het in- of uitgaan van de kerk. Dit geld komt geheel ten goede aan de huur van de kerk en overige kosten die deze prachtige avond met zich meebrengt. Alvast hartelijk dank!

Voorschool De kleine Antonius

Het is eindelijk zover! Dynamo Voorscholen opent een nieuwe voorschool De Kleine Antonius in de
St. Antoniusschool. Wij openen meteen na de kerstvakantie op maandag 6 januari 2020.

U kunt zich inschrijven via de website www.Dynamopeuters.nl 

Wij zullen een aantal ochtenden bij ingang staan van school met folders, flyers, ballonen om al uw vragen te beantwoorden. Voor meer informatie kunt u bellen met het nummer 06-51 15 73 88 (Teamleider Dynamo)

Wij hopen u snel te ontmoeten!

Ingezonden

Beste ouders,

Jaarlijks vindt in de Mozes en Aäronkerk niet alleen onze kerstmusical plaats, maar ook een kerstdiner voor de armen, daklozen en eenzamen.
Het Huis van Sant'Egidio is hiervoor afhankelijk van giften. Om de kerstgedachte kracht bij te zetten, ondersteunt de Sint Antoniusschool dit initiatief, door met elkaar zo veel mogelijk cadeaus voor de gasten van het kerstdiner in te zamelen. Traditiegetrouw zal het kantoortje van Peter fungeren als warmhartig inzamelpunt: vanaf morgen kunnen bij hem de giften worden afgeven.

Net als vorig jaar hopen we gezamenlijk een Kerstwaardige bijdrage te kunnen inbrengen! Hieronder de oproep van het Huis van Sant'Egidio:

Dit jaar krijgen honderden arme vrienden van Sant'Egidio een kerstcadeau: daklozen, ouderen, vluchtelingen en kinderen.
Kom in actie en help ons cadeaus in te zamelen voor onze kerstfeesten met de arme, dakloze en eenzame vrienden van Sant'Egidio..

 Let op: wij geven alleen nieuwe spullen. Dus echte cadeaus, zoals je die zelf ook graag zou ontvangen met Kerstmis! Het mag nog in de verkoopverpakking zitten, maar pak het nog niet in. 

Dit jaar is er vooral gebrek aan cadeaus voor mannen.

Enkele ideeën:

Persoonlijke verzorging:
lekkere bad- of douchecrème
eau de toilette
handdoek
toilettas (met inhoud)
tandenborstel met tandpasta

Als het wat duurder mag zijn:
thermo-ondergoed
bodywarmer
rugtas
thermosbeker
slaapzak

Handig voor wie op straat leeft:
handschoenen
muts
sjaal
ondergoed
sokken
regencape
zaklamp

Foto's

Video's

Meer informatie