Informatie Bulletin

  • Gemaakt op: 28-1-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
  • |
  • Auteur: Geert-Jan Rietkerk
  • |
  • Fotograaf:  

Agenda
28 januari t/m 1 februari           
adviesgesprekken leerlingen groep 8
29 januari                                          
vergadering medezeggenschapsraad
bezoek kinderboekenschrijfster Evelien Pullens aan groep 1 t/m 4
30 januari                                          
bezoek kinderboekenschrijfster Anke Kranendonk aan groep 5 t/m 8
1 februari                                         
themadag 'Green Schoolday'
4 februari                                          
schooltuinen groep 6
15 februari                                       
meester- en juffendag. School tot 12.00 uur
18 t/m 24 februari                        
voorjaarsvakantie
25 februari                                       
studiedag, alle kinderen zijn vrij

Nationale Voorleesdagen
Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen, dit voorleesfestijn duurt nog tot vrijdag 1 februari. In veel groepen lezen er deze dagen elke dag kinderen voor uit hun lievelingsboek. En komende week krijgen we dinsdag en woensdag twee bijzondere gasten op bezoek.

Op dinsdag 29 januari bezoekt Evelien Pullens (www.evelienpullens.nl/), kinderboekenschrijfster, theatermaker en poppenspeelster, onze groepen 1 tot en met 4. Zij gaat met de kinderen vanuit een kinder(prenten)boek een theaterles verzorgen.

Woensdag 30 januari zijn de groepen 5 tot en met 8 aan de beurt voor een bijzonder bezoek. Dan komt Anke Kranendonk (www.ankekranendonk.nl/ ), schrijfster van zo'n 30 kinderboeken, waaronder de serie 'Lynn', met de groepen praten over het maken van een (kinder)boek. Wij wensen iedereen veel (voorlees)plezier!

Hoofdluis en hoe dit te voorkomen
Na de kerstvakantie waren er in enkele groepen kinderen met hoofdluis of neten. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat zo min mogelijk voorkomt, want het is gewoon niet prettig om hoofdluis te hebben. En het voorkomen moet vooral thuis gebeuren. Daarom is er naast dit bulletin ook nog een aparte brief met meer informatie over hoofdluis en hoe dit te voorkomen.

Verkeerstips
Als Verkeersouders organiseren we enkele activiteiten per jaar om de kinderen meer verkeersbewustzijn mee te geven. In dit bulletin elke keer een nieuwe verkeerstip, gegenereerd door oa. VVN, Fietsersbond en School op Seef,  te plaatsen.
Jehan (vader van Feya, Kikki en Tessel), Leonie (moeder van Philippa)

Tijdens een fietstochtje kunt u uw peuter of kleuter al van alles bijbrengen over verkeer, bijvoorbeeld door te vertellen wat jullie samen zien. Denk aan grote vrachtwagens, hulpvoertuigen, wat doe je bij een verkeerslicht, wie heeft er voorrang?

Parro
Bijna alle ouders hebben zich inmiddels aangemeld bij Parro. Nog maar 8 ouders en dan zijn alle ouders verbonden aan dit systeem. Belangrijk is om dit snel te doen, want we gaan binnenkort starten met het aanmelden voor de oudergesprekken in maart via deze app. 

Groep 7 en 8 bezoeken de NDSM werf
Wij waren vorige week met groep 7 en 8 naar de NDSM werf. We vonden het heel interessant dus we wilden er iets over vertellen.  

Vroeger was de NDSM werf een hele grote haven waar ze schepen bouwden. Die haven was toen een van de grootste havens van de wereld. De schepen die ze bouwden waren zo groot, dat ze in twee delen gebouwd moesten worden. Het eerste deel ging dan in het water en dan moesten ze het tweede deel in het water eraan lassen.  

Nu wordt het vooral gebruikt door kunstenaars en er vinden soms ook feestjes of festivals plaats en er komen heel veel toeristen. Er ligt daar in het water een onderzeeër. De gemeente vindt dat de onderzeeër weg moet. Maar de eigenaar vindt het te veel geld kosten om de onderzeeër te verplaatsen.  

Het hele terrein zat onder graffiti, soms was het heel mooi en soms was het ook heel lelijk maar dat verschilt per mening. Er waren ook hele grote kunstwerken dat vonden wij het leukste om te bekijken. 
Indigo & Suzan, groep 7 

Foto's

Video's

Meer informatie