Informatie Bulletin

 • Gemaakt op: 26-3-2018 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Auteur: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Fotograaf:  

Agenda
29 maart                                             Paasviering in de Waalse Kerk groepen 3 t/m 8
29 maart                                             Paasontbijt groepen 1/2
30 maart                                            Goede Vrijdag, alle kinderen zijn vrij
2 april                                                  2e Paasdag, alle kinderen zijn vrij
5 april                                                  Praktijkexamen verkeer groep 8
9 april                                                  Dode hoek les groep 7 en 8
17 t/m 19 april                                 Centrale Eindtoets groep 8
20 april                                                Koningsspelen
27 april                                                Koningsdag, alle kinderen zijn vrij
20 april t/m 11 mei                        Meivakantie
16 mei                                                 Sportdag bovenbouw

 Vanuit de directie
Dit keer geen berichten over zwangerschappen of een gebrek aan vervangingen. In de groepen wordt fijn gewerkt en we hebben geen zieke collega's. Volgende week ga ik weer alle groepen bezoeken. Het is altijd leuk om zo in de groep te zijn en te zien hoe er gewerkt wordt.

We hebben de afgelopen periode samen naar de resultaten gekeken en aan de hand van die analyse bepalen de leerkrachten waar ze de komende tijd met de kinderen (extra) aan gaan werken.

Ondertussen kijken we ook al een beetje naar volgend jaar. De komende tijd gaan we bepalen wat onze doelen worden voor het schooljaar 2018-2019. In ieder geval blijft IPC nog een vast onderdeel. We zijn als school die nu anderhalf jaar werken met IPC al heel goed bezig. Laura en Heleen zijn inmiddels met een opleiding begonnen als coördinator IPC. Zij zullen naast het lesgeven vooral hier mee aan de slag gaan. Wat we volgend jaar in ieder geval ook gaat veranderen is de methode voor taal en spelling. De huidige methode is aan vervanging toe. De teamkamer ligt vol met zichtzendingen van methodes. We gaan er een aantal uitproberen en zullen we uiteindelijk een keuze maken.

Afgelopen vrijdag kregen we een verdrietig bericht. Oud-collega Ton van Heerden is 21 maart op 70 jarige leeftijd overleden. We wensen de familie van Ton heel veel sterkte met dit verlies.

En dan is het bijna Pasen. Voor sommigen het begin van de lente, van nieuw leven. Voor anderen staat de opstandig van Jezus centraal. Beiden komen aan bod deze week. Tijdens het Paasontbijt bij de kleuters en tijdens de Paasviering in de Waalse Kerk.
Geert-Jan Rietkerk

Paasviering groepen 3 t/m 8
Donderdag zullen we samen met de groepen 3 t/m 8 de Paasviering houden in de Waalse Kerk. De viering begint om 10.30 uur. De kinderen zijn zich aan het voorbereiden en het belooft een mooie viering te worden met zingen, gedichten en verhalen. Ook zullen we de tussenstand bekend maken van het bedrag wat wij sparen voor Stichting Kinderdroomwens. U als ouder bent natuurlijk ook van harte welkom.

De groepen 1/2 hebben deze donderdag een Paasontbijt in de groep. Hierover hebben de ouders al een aparte brief ontvangen.

Dode hoek les groep 7 en 8
Veiligheid in het verkeer is erg belangrijk. In Amsterdam is er elke dag wel een ongeluk met een fietser en andere gebruikers in het verkeer. Ook voor onze kinderen die straks alleen op de fiets naar de middelbare school gaan is het opletten.

Een veel voorkomende oorzaak van verkeersongevallen is een fietser die geschept wordt door een vrachtwagen omdat de fietser in de zogenaamde dode hoek zit. Om dit goed uitgelegd te krijgen, zal er 9 april een vrachtwagen op de nieuwmarkt worden geparkeerd en krijgen de kinderen uit groep 7 en 8 hier een les over.

 Koningsspelen
Lange tijd waren we er vanuit gegaan dat de Koningsspelen de dag voor Koningsdag zou plaatsvinden. Met onze vele scholen. Maar ook wij moeten soms wat beter lezen. De koningsspelen zijn namelijk vrijdag 20 april. De commissie is druk bezig met een mooi programma en zal ook een beroep doen aan ouders om te komen helpen. Dus mocht u die dag geen afspraken hebben, dan kunnen we uw hulp vast goed gebruiken.

 Sportdag bovenbouw
Een andere dag waarbij we veel ouders kunnen gebruiken is de sportdag voor de bovenbouw. De sportdag is 16 mei. U ontvangt hierover nog later een aparte mail. In ieder geval hopen we ook op deze dag van onze ouders.

Wist u dat?

 • De bomen op het plein zijn gesnoeid. Een aantal kinderen vond het heel zielig voor de bomen. Een mooie aanleiding voor een natuurlesje.
 • We 10 aanmeldingen hebben van kinderen voor de periode augustus t/m december 2018.
 • We met de Koningsspelen weer in de Waag mogen ontbijten.
 • Groep 6 en 7 een mooi concert hebben bijgewoond in de Mozes en Aäronkerk in het kader van de Bachdag. Jacqueline, Eva en Henri, bedankt!
 • Maar één leerling die vandaag te laat kwam omdat hij niet wist dat we dit weekend de klok een uur vooruit hebben gezet.
 • Al heel vele ouders de ouderbijdrage hebben betaald en we hopen dat de rest dit zo snel mogelijk doet.

Foto's

Video's

Meer informatie