Informatie Bulletin

 • Gemaakt op: 8-3-2019 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Auteur: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Fotograaf:  

Agenda

11 t/m 14 maart                             
Week van het verkeer!

15 maart                                            
algemene staking onderwijs, school is gesloten

21 maart                                            
Kangoeroewedstrijd
voorlichting leerplicht groep 8

28 maart                                            
ASKO studiedag. Alle kinderen zijn vrij

29 maart                                            
Kunstschooldag groep 8

12 april
Koningsspelen

18 april                                               
Paasviering

19 april                                               
Goede Vrijdag. Alle kinderen zijn vrij

22 april                                               
2e Paasdag. Alle kinderen zijn vrij

23 april t/m 5 mei                          
Meivakantie

 Vanuit de directie
De afgelopen week hebben de meeste ouders samen met de kinderen (vanaf groep 5) en de leerkrachten gekeken naar de vorderingen en ontwikkelingen op school. Een aantal ouders zal dit volgende week nog doen.

Zeker dit voortgangsgesprek halverwege het jaar is een mooi moment om elkaar te spreken. Wat gaat er goed? Wat vind je (of je zoon of dochter) nog lastig? Waar ben je trots op? En waar moeten we samen nog extra aandacht aan besteden? Voor sommige kinderen nog best lastig om hier goede antwoorden op te geven als je vader en/of moeder samen met de meester of juf bij jou aan tafel zit. Maar dat is ook juist een leerproces wat wij belangrijk vinden. Kinderen zelf laten verwoorden hoe zij hun eigen ontwikkeling zien. Iets wat wij als volwassenen ook soms nog best lastig vinden.

 Dit keer hebben we voor het eerst Parro gebruikt om in te schrijven. Het ging bijna helemaal goed. Sommige ouders vonden het nog lastig en een paar ouders hadden de app nog niet. We gaan er van uit dat het de volgende keer voor iedereen goed gaat.

 25 februari hebben we ook als team gekeken naar de resultaten van de school. Samen kijken, uitleggen, vragen stellen en doelen stellen voor de komende tijd. Dit doen we elk jaar na een Cito toetsperiode. En dan zie ik wat een goed team onze school heeft. Ze weten haarfijn te vertellen hoe het gaat in de groep en wat de successen en uitdagingen zijn. We leren elke keer weer van elkaar.

 Tussen het vertrek van Ursula afgelopen vrijdag en de komst van onze nieuwe collega Evelien per 1 april moesten we wat schuiven met collega's om zo de groepen te bezetten. De ouders van die groepen hebben hier al een bericht over ontvangen.

 De kinderen in groep 8 hebben hun advies gekregen en zijn deze of volgende week naar de school van hun eerste keuze om zich in te schrijven. Weer een stap richting het einde van hun basisschoolperiode en een start in het middelbaar onderwijs.


De volgende adviezen hebben de kinderen gekregen:

VMBO-T   
 2 leerlingen
VMBO-T/HAVO
4 leerlingen
HAVO
4 leerlingen
HAVO/VWO
10 leerlingen
VWO
8 leerlingen


Week van het verkeer

De komende week is het de week van het verkeer. Leonie en Jehan, onze verkeersouders, hebben samen met Verkeersplein Amsterdam een aantal activiteiten georganiseerd voor de school. De volgende activiteiten staan op het programma:

 Maandag 11 maart        

 • Een informatiekraam voor ouders waar zij onder andere door middel van een VR bril het verkeer rond de school kunnen beleven. De kinderen uit groep 5 en 6 hebben al een les gehad met deze VR-brillen.
 • Groep 3 en 4 zullen deelnemen aan een zebrapadoefening. Voor meer informatie over de zebrapadactie kunt u kijken op https://noord-holland.vvn.nl/ik-stop-voor-zebras.
 • Groep 7 en 8 laten zien wat ze weten over het verkeer tijdens een echte verkeersquiz.

Vastenactie

Elk jaar in de periode voor Pasen kiezen we samen met de Ouderraad een goed doel om voor te sparen. Deze Vastenactie start aanstaande maandag. Dit jaar hebben we een doel gekozen wat de meeste Amsterdammers wel kennen. We kennen allemaal die dag dat je de hele middag sirenes hoort van politie, ambulance en brandweer die richting Artis rijden. Dit doen ze niet omdat er ergens calamiteiten zijn, maar omdat ze chronisch zieke en/of gehadicapte kinderen een leuke dag willen bezorgen. Dit gebeurt niet alleen in Amsterdam, maar ook op andere plaatsen zoals Rotterdam en Apeldoorn. De stichting die dit allemaal organiseert is Stiching Kinderbeestfeest.

 Doelstelling van Stichting KinderBeestFeest
Het doel van de Stichting KinderBeestFeest is: "Een jaarlijkse gratis, besloten avondopenstelling van ARTIS organiseren uitsluitend voor kinderen (met specifieke zorgbehoeften en kinderen met een handicap), hun ouders en broertjes en zusjes."

 Stichting KinderBeestFeest (KBF) regelt bijkomstigheden van sponsoring, administratie en samenwerkingsverbanden met gevarieerde bedrijven, instellingen en andere betrokken partijen. Met name het vinden en behouden van nieuwe sponsors is van levensbelang voor de Stichting.
 
Missie
De missie van de Stichting KinderBeestFeest is het organiseren van een jaarlijkse, kosteloze avond uit in dierentuin ARTIS, bij voorkeur op de eerste vrijdag van juni (samen met andere dierentuinen die participeren in 'Dreamnight at Zoo'), voor kinderen (met specifieke zorgbehoeften of een handicap) en hun familieleden (ouders, broertjes en zusjes).

 Ook dit jaar hebben zij moeilijke keuzes moeten maken en is het maximum aantal kinderen uitgenodigd. We verwachten net als vorig jaar maar liefst 5.000 gasten!

 De bedoeling is dat onze kinderen de komende vier weken zoveel mogelijk geld inzamelen voor dit doel. Denk hierbij aan kleine klusjes thuis of bij familie en vrienden, lege flessen verzamelen en inwisselen, iets lekkers bakken en verkopen en ga zo maar door.

 Het geld dat de kinderen verzamelen kunnen ze mee naar school nemen en aan de meester of juf geven. Al het geld wordt centraal verzameld en we zullen in de school zichtbaar maken hoeveel er wordt opgehaald. We hopen natuurlijk op een mooi bedrag.

 Staking vrijdag 15 maart

We hebben jullie hier al eerder over geïnformeerd. We vinden het belangrijk dat we een duidelijk signaal naar de overheid maken dat we in het basisonderwijs een serieuze investering nodig hebben om de kwaliteit te behouden in het onderwijs. Denk hierbij aan voldoende leerkrachten, een serieus beter salaris en voldoende voorzieningen. Naast de basisscholen staken ook alle andere onderwijssectoren, dus het wordt een grote manifestatie op het Malieveld.

 Omdat ons hele team staakt zal de school deze dag gesloten zijn.

Verkeerstips

Als Verkeersouders organiseren we enkele activiteiten per jaar om de kinderen meer verkeersbewustzijn mee te geven. In dit bulletin elke keer een nieuwe verkeerstip, gegenereerd door oa. VVN, Fietsersbond en School op Seef,  te plaatsen.

Jehan (vader van Feya, Kikki en Tessel), Leonie (moeder van Philippa)

Jonge kinderen kunnen zich nog niet lang ergens op concentreren. Zo is het ook moeilijk voor hen om in het verkeer te blijven opletten. Heel snel worden ze afgeleid door gedachten, geluiden, en allerlei dingen om hen heen, en wordt hun gedrag onvoorspelbaar. Mede daarom is het heel belangrijk ervoor te zorgen dat kinderen tijdens slechte weersomstandigheden goed opvallen in het verkeer.

Ouderbijdrage

Van de ouderraad heb ik begrepen dat al heel veel ouders de jaarlijkse ouderbijdrage hebben betaald. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Aan de ouders die het nog zijn vergeten willen we vragen dit zo snel mogelijk te doen.

Foto's

Video's

Meer informatie