Informatie Bulletin

 • Gemaakt op: 3-11-2017 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

Agenda
13 t/m 17 november           oudergesprekken
16 november                         vergadering Ouderraad
21 november                         informatieavond kernprocedure groep 8
28 november                         vergadering Medezeggenschapsraad
5 december                            Sinterklaasfeest, school tot 12.00 uur

Vanuit de directie
Na een week herfstvakantie zijn we met veel energie weer gestart. Voor meester Ronald een dagje later, want die moest noodgedwongen toch nog een dag rust nemen vanwege griep. Het is natuurlijk ook de tijd van keelsprays, Paracetamol, zakdoekjes en zoete drop. Maar gelukkig is de ziekenboeg bij ons nu leeg en gaan we er van uit dat dit ook zo blijft.

Het kan ook zijn dat er niet iemand ziek is, maar dat er wel vervanging geregeld moet worden. Voor ons geldt dit voor de periode maart tot de zomervakantie, want Femke is in verwachting. Zij zal in maart met zwangerschapsverlof gaan. We zijn enorm blij voor haar en wensen haar een mooie en voorspoedige zwangerschap. Samir zal Femke gaan vervangen in die periode.

En we zijn heel blij met Samir want hij zal meer vervangingen gaan doen. De komende maand zal Femke een opleiding gaan volgen op de dinsdag en ook dan zal Samir de dagen vervangen. Nicole zal na de Kerstvakantie haar ouderschapsverlof inzetten om samen met haar vriend en zoon een reis te maken. Zij is tot 12 februari weg van school. De dagen zullen door Hanneke Heesen en, jawel daar is hij weer, Samir vervangen worden.

Anneke is sinds deze week weer op dinsdag de juf van groep 1/2B. Ook is ze op de donderdag in groep 1/2A aan het opbouwen. Als het allemaal gaat zoals we willen zal het ook niet lang duren voor ze ook op donderdag lesgeeft aan groep 1/2A. De vrijdag in groep 4 wordt voorlopig nog door Samir gedaan.

En dan nog een laatste opmerking. In de afgelopen bulletins is er steeds aandacht besteed aan een oproep voor ouders in de medezeggenschapsraad. Vooralsnog hebben we geen reactie ontvangen. Omdat de termijnen voor twee ouders zijn verlopen, is het de bedoeling dat er twee nieuwe ouders de taken gaan overnemen. Bent u nou zo'n ouder die misschien wel denkt dat het een interessante taak is, maar u weet niet wat het betekent qua belasting in tijd en verantwoordelijkheid, neem gerust contact op met één van de MR leden of kom bij mij langs. We maken graag tijd vrij.
Geert-Jan Rietkerk

 Ouderbijeenkomst  verkeerseducatie
In de groepen 1/2 wordt op dit moment gewerkt aan het thema 'verkeer'. Wij hebben voor dit thema twee leskisten met materialen vanuit JONGleren.

Op woensdag 22 november om 8.45 uur vindt er een ouderbijeenkomst plaats voor de ouders van de kinderen in de groepen 1 t/m 4. Naast een presentatie over het project JONGleren komen er ook onderwerpen aan bod zoals: 

 • verkeersveiligheid; wat kun je van jonge kinderen verwachten en wat niet? 
 • ervaringen delen 
 • tips: veilig door het verkeer

Voorafgaande van deze bijeenkomst kunnen de ouders van de groepen 1/2 om 08.30 uur een kijkje nemen in de kleutergroepen. We laten zien waar we aan gewerkt hebben en wat er is gemaakt de afgelopen weken.
Rachel, Rosmarijn en Anneke

 Fietsencontrole op school
Afgelopen week hebben alle kinderen vrijblijvend de mogelijkheid gehad om hun fiets te laten controleren. En dat was een groot succes. Beide dagen was fietsenmaker Bankras druk met de controle. Alle fietsen zijn nagelopen en kleine reparaties zijn gedaan. Eventuele grote reparaties zijn op de kaart geschreven, zodat u met die kaart naar de fietsenmaker kan.

We zijn heel erg blij met dit initiatief van Verkeersplein Amsterdam en fietsenmaker Bankras. Geheel kosteloos is deze actie door hen aangeboden.  De fietsenmaker heeft nog flyers uitgedeeld voor een goede doelen actie tegen MS. Via dit bulletin willen we u hier nog op attenderen.

 Gezocht: Muzikanten voor de Kerstmusical
Heeft u als ouder ervaring met het spelen in een band? Vindt u het leuk om mee te doen in de band die de Kerstmusical begeleidt? De band van de kerstmusical zoekt een pianist, een gitarist en strijkers en blazers (die van blad kunnen lezen). Wat betekent dit voor u in tijd? Er wordt in overleg een dagdeel gerepeteerd, de generale repetitie is op woensdagochtend 20 december en de uitvoering op woensdagavond 20 december.

 Opgeven kan bij Minze Koopman: MKoopman60@gmail.com  of  06 29 53 07 66

 Zing mee met het Antoniuskoor
De St. Antoniusschool heeft een ouderkoor en kan nog nieuwe zangers gebruiken.

Wij repeteren iedere maandagavond in speeltuin de Waag, van 20:30-22:30 uur. Afgelopen maandag 30 oktober zijn we gestart met het kerstprogramma waar we de komende weken aan gaan werken.

We hopen een optreden te kunnen plannen op de st. Antoniusschool in de week voorafgaand aan de kerstvakantie. Verder gaan we op zaterdagochtend 23 december een kleine muzikale tour doen door het centrum, langs de OBA en CS, met als vrolijke uitsmijter een optreden op de pont naar Noord.

 Het koor bestaat uit 20 (oud)ouders en (oud)leerkrachten van de St. Antoniusschool, maar we staan ook open voor zangers die niet verbonden zijn met de St. Antoniusschool.

 Kosten voor deelname: 40 euro (7x repeteren en 2 optredens)

 Opgeven kan bij:

Brigit Gerritse  06 29 50 55 89  of  brigit.gerritse@gmail.com of kom gewoon langs bij Speeltuin de Waag, Oude Schans 10-D

Informatieavond kernprocedure groep 8
Dinsdag 21 november om 19.00 uur starten we de informatieavond voor de ouders van onze kinderen in groep 8. Omdat een belangrijke avond is met veel informatie over de procedure naar de middelbare school verwachten we dat alle ouders van groep 8 hierbij aanwezig zijn. Ronald en Geert-Jan zullen de ouders aan de hand van een presentatie duidelijk maken wat er de komende maanden allemaal  zal gebeuren.

 Jarigen
5 november    Boaz
6 november    Joya
8 november    Emily
9 november    Sander
10 november  Milo
11 november  Joey, Lieke en Paul
13 november  Boris
14 november  Lisa
15 november  Valérie
18 november  Huub
19 november  Madelief en Chloé
20 november  Jules 

Foto's

Video's

Meer informatie