Informatie Bulletin

  • Gemaakt op: 15-11-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
  • |
  • Auteur: Geert-Jan Rietkerk
  • |
  • Fotograaf: Tineke Bergman

Agenda

11 t/m 15 november
​oudergesprekken
18 november
​fietsencheck
19, 26 en 28 november
​10-jarig onderzoek GGD
5 december
​Sinterklaasfeest, school tot 12.00 uur
10 december 
informatieavond kernprocedure groep 8
18 december
​Kerstmusical
20 december t/m 5 januari
​kerstvakantie
6 januari
​studiedag, alle kinderen zijn vrij


Vanuit de directie
Op het moment van schrijven zijn de laatste ouders en kinderen op bezoek bij de eigen leraar om samen te kijken naar de ontwikkelingen op school. Even een moment van reflectie. Waar staan we, hoe gaat het en wat kunnen we samen doen om er voor te zorgen dat het goed blijft gaan. Mooie gesprekken.

Vorige week hebben we als team ook samen met heel veel mensen uit het onderwijs een signaal afgegeven naar Den Haag. Dat we nog niet het gewenste niveau hebben bereikt als het gaat om meer geld voor meer leraren, een gelijkwaardig salaris PO VO en minder werkdruk is duidelijk, maar we laten onze stem horen. Uiteindelijk willen we allemaal, ook u als ouder, dat iedereen goed onderwijs krijgt.

De komende periode is altijd een periode van feestelijke tijd, wat gevoelsmatig wordt ingeluid door St. Maarten. Deze was afgelopen maandag enigszins in het water gevallen, maar er staat nog meer op het programma. Dit weekend komt Sinterklaas aan in Apeldoorn en ondertussen zijn groep 7, zowel de kinderen als veel ouders, al druk bezig met de kerstmusical. Kortom, een drukke, maar heel mooie en feestelijke tijd. Laten we er vooral samen van genieten.

Fietsencheck
Maandag 18 november kunnen alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 hun fiets mee naar school nemen. Alle fietsen worden kosteloos gecontroleerd op eventuele mankementen. Om 15.00 uur zijn alle fietsen gecontroleerd en hebben een kaart aan het stuur waar op staat wat er gecontroleerd is. Ook krijgen de kinderen een handig klein fietsaccessoire mee. Dus, aanstaande maandag allemaal de fiets mee.

Thema avond media wijsheid
Afgelopen dinsdag heeft onze ouderraad een heel leuke, maar ook vooral leerzame thema avond georganiseerd over mediawijsheid. Niet zomaar toevallig, want deze week is de week van de mediawijsheid. Vader Marco Bakker had samen met twee van zijn collega's deze avond verzorgd. Aan de hand van media 'wijsheden' werd gekeken in hoeverre we ook mediawijs zijn als ouder en leraar. Met een goed bezette podiumzaal hebben we veel opgestoken van wat ons, soms op zeer ludieke wijze, is verteld.

Ook de intervisie als tweede onderdeel werd als zeer prettig ervaren. Een zeer geslaagde avond. Iedereen hartelijk dank voor de getoonde inzet.

Groep 1/2 naar de Hortus Botanicus
Deze en afgelopen week zijn de beide groepen 1/2 naar de Hortus Botanicus geweest. In het kader van ons thema herfst hebben de kinderen leuke opdrachten uitgevoerd zoals verschillende bladeren zoeken en ook de vlinders ontbraken dit keer niet.

 Dag van de leraar
4 oktober was het de dag van de leraar. Elk jaar worden we als team weer verrast door ouders en kinderen. Dit keer een heel groot spandoek waarop alle ouders en kinderen iets aardigs hebben geschreven. En dan nog een heerlijk koffie- of theepakket. We willen de ouderraad en ook alle ouders en kinderen heel hartelijk danken voor deze attentie. Super!

Het Antoniuskoor
De St. Antoniusschool heeft een volwassenenkoor, met ouders van onze school. 

Iedere maandagavond van 20:30-22:30 wordt er op school gezongen, onder leiding van een professionele dirigent. In november en december wordt er een kerstrepertoire ingestudeerd, dat gezongen wordt op school (op 17 dec) en op 20 dec op diverse plekken in de stad en met een afsluitend optreden voor familie en vrienden.

Wil je kennismaken met het koor, dan kan je aansluiten in november en december: 7x repeteren en optreden voor €40,—

Opgeven kan bij Brigit Gerritse: brigit.gerritse@gmail.com of 06 29 50 55 89, maar gewoon langskomen kan ook.

(Lijkt het je leuk om vanaf januari mee te doen aan het klassieke programma, dan kan dat ook. We zoeken daarvoor vooral tenoren en bassen).

Foto's

Video's

Meer informatie