Informatie Bulletin

  • Gemaakt op: 4-10-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Agenda

2 oktober                          
start Kinderboekenweek

8 oktober                          
MR vergadering

17 oktober                        
informatieochtend voor nieuwe ouders

21 t/m 25 oktober
         
herfstvakantie

28 oktober                        
studiedag, alle kinderen zijn vrij

Vanuit de directie
De meest gestelde vraag die ik als directeur krijg is 'hoe gaat het op school?' en 'heb je last van het tekort aan leraren?' of 'heb je voor alle groepen een leraar?'. Tot nu toe kan ik op al die vragen positief antwoord geven. Allereerst hoe het op school gaat. Alle groepen hebben een goede start gemaakt, plannen worden geschreven en uitgevoerd, nieuwe methodes voor taal in groep 4 t/m 8 en een nieuwe methode voor rekenen in groep 3 en 4 zijn in gebruik genomen. Alle leerlingen en groepen zijn doorgesproken en ons team van leraren en ondersteuners zijn goed aan het werk. 

En dan het tekort aan leraren. In ons onderwijswereldje is het een veel besproken onderwerp. Vooral ook op het managementniveau. De eerste school zal al opgeheven zijn door dit tekort en meerdere zullen volgen. Hoe de toekomst er uit zal zien weet niemand, maar veel scholen hebben serieuze zorgen omtrent de bezetting van de groepen. Want het gaat er niet alleen maar om dat er iemand voor de groep staat, maar ook dat de kinderen goed onderwijs krijgen. En dat loopt op deze manier wel een risico. Wij zorgen er in ieder geval voor dat bij ons op school alles op orde is. En met ons team gaat dat zeker lukken.

 Twee weken geleden hadden we een informatieavond georganiseerd voor alle groepen. De opkomst was wisselend. In ieder geval heeft iedere ouder de kans gekregen om zich te laten informeren over de groep van hun kind(eren). De ouders van groep 7 zijn nog wat langer gebleven, want de Kerstmusical komt er weer aan!

 En dan nu een leuke periode van de Kinderboekenweek voor ons. Nieuwe boeken voor de kinderen, theaterlessen, versierde etalages. Kortom, feest!

Geert-Jan Rietkerk

Parro
We gebruiken nu ongeveer een jaar de schoolapp Parro. Een makkelijke manier van snelle communicatie tussen school en thuis. Maar het is goed om als school te kijken wanneer we deze app gebruiken en waarvoor. Het is namelijk niet de bedoeling dat ouders het idee krijgen dat Parro een soort spamfolder wordt van school. Daar gaan we het komende week intern met elkaar over hebben. Parro op een prettige en effectieve manier inzetten.

Kinderboekenweek
Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan en daar besteden we feestelijk aandacht aan in de klassen en in de schoolbibliotheek. Er zijn veel nieuwe boeken ingekocht voor leerlingen van alle leeftijden. Lekkere leesboeken, leuke informatieve boeken, mooie prentenboeken en ook niveau-leesboekjes voor de beginnende lezers. Ze liggen op dit moment mooi uitgestald op de gang van de eerste verdieping.

Bibliotheekouders gezocht
Iedere week komen de leerlingen op woensdagochtend naar de bibliotheek om boeken te ruilen. Er is een groep ouders die zich daar al jaren voor inzet, maar deze groep wordt steeds wat kleiner.
We zijn dus op zoek naar nieuwe ouders die het leuk vinden om bij dit team aan te sluiten. Je hebt dan eens in de ca. 5 à 6 weken op woensdag een biebdienst, waarbij je van 08.30 tot 12.00, samen met een andere ouder, de kinderen helpt bij het lenen en inleveren van hun boeken, hen helpt met het vinden van een fijn boek en de bieb op orde houdt. Heb je interesse, stuur dan een e-mail aan Saskia Koenders prikpunt@hotmail.com of kom eens langs op een woensdagochtend.

Collectief SLPLZN 'Reist mee' met de Sint Antoniusschool 
In de Kinderboekenweek reist Collectief SLPLZN mee met de kinderen van de Sint Antoniusschool. We reizen door de klassen van groep 1 en 2, via groep 6, naar groep 8, en weer terug… We komen overal langs! We reizen samen met de bus, met de fiets, met een lift, door Nederland, door tuinen, door onze fantasie. Elke klas start met een boek en gaat met het verhaal op reis, zet het naar eigen hand en komt tot toneelspelen. 

 Theatermakers Victor Mentink en Elsbeth Bult van Collectief SLPLZN gaan met de kinderen op reis, i.s.m. studenten van de Opleiding Theaterdocent Amsterdam. 

 Sportdag
Dit jaar was de sportdag op Sportpark de Schinkel in Amsterdam Zuid. Voor sommigen even een eindje fietsen, maar ook met de metro was het best te doen. En gelukkig hadden we droog weer. Alle kinderen van groep 4 t/m 8 hebben heerlijk kunnen sproten en veel persoonlijke records zijn verbroken. We willen alle ouders die deze dag hebben geholpen enorm bedanken! Zonder jullie hulp kunnen we dit soort leuke activiteiten niet uitvoeren.

Ook de groepen 1 t/m 3 hebben een heuse sportdag gehad op school. Samen met de kinderen uit groep 8 en een aantal ouders hebben we op de begane grond allemaal leuke spelletje gedaan. Boogschieten, spijkerpoepen, klimmen en klauteren en ga zo maar door. Ook deze sportdag was een groot succes! Aan iedereen die heeft geholpen, heel erg bedankt!

 Frisse lucht in de school
Al enige jaren heeft de school  een zogenaamd luchtcirculatiesysteem wat er voor zorgt dat er in alle leslokalen genoeg frisse lucht is. Nu is het systeem al een tijdje stuk en wordt deze binnenkort vervangen.

Er zal een hoogwerker de beide installaties van het dak tillen en worden gerepareerd. In de herfstvakantie zullen ze weer worden teruggeplaatst. Dus na de herfstvakantie is er weer genoeg gezonde lucht in de school

Foto's

Video's

Meer informatie