Naschoolse Activiteiten


OVER ONS

Elk kind heeft talent maar niet elk kind weet waarin! Daarom biedt DOCK tal van leuke, inspirerende en leerzame naschoolse activiteiten op het gebied van Kunst & Cultuur, Sport & Gezondheid, Natuur & Techniek, Communicatie & Media en Beroepsoriëntatie & Burgerschap.

Aandacht voor talentontwikkeling is een investering in de toekomst. In deze folder vindt u het voorjaarsprogramma van 2020. Het bestaat uit allerlei naschoolse activiteiten voor kinderen van Basisschool Oostelijke Eilanden, de Alan Turingschool, Dr. E. Boekmanschool, basisschool De Witte Olifant en de St. Antoniusschool.

 Online inschrijven: https://naschoolseactiviteiten.amsterdam/ 

 TEKEN&SCHILDERCLUB
Schilderen, etsen, tekenen of stempelen… in ons atelier is alles mogelijk!

DE WASTELAB
Hier leer je alles over afval en recyclen. We gaan op zoek naar verschillende soorten afval, doen proefjes en maken bijvoorbeeld ons eigen gerecycled papier.

SHAFFY'S TUINEN
Kweek je eigen groenten in de buurtmoestuin! Naast het werken in de moestuin doen we nog tal van andere buitendingen: beestjes zoeken, koken op een houtvuurtje en nog veel meer!

FRANSE LES
Leer op een speelse, leuke manier de beginselen van de Franse taal en maak op vakantie makkelijk vrienden of doe een boodschap voor je ouders. Participez!

KLASSIEK BALLET
Leer aan de hand van dans en improvisatie de eerste stappen van klassiek ballet!

KLEUTERGYM SCIANDRI
Dansen, rollen en springen; bewegen is nog nooit zo leuk geweest! We spelen, klimmen en klauteren in de gymzaal en elke les is een feestje.

CARTOON- & MANGA TEKENEN
Maak de leukste Cartoons en Mangastrips, laat je fantasie de vrije loop en leer alle technieken van een goed stripverhaal. Typetjes, emoties, grap en beeld, alles komt aan bod

TECHNIEK VOOR KLEUTERS
Al spelend gaan we aan de slag met magneetjes, ontdekken we wat je allemaal met ballonnen kunt doen, maken een flapperende vlinder en doen proefjes met toverwater!

ZEILEN
Leer onder begeleiding van professionele instructeurs de beginselen van het zeilen in Optimisten en zeil straks iedereen voorbij!
ZWEMDIPLOMA VERPLICHT.

 YOGA
Yoga is goed voor lichamelijke en geestelijke groei. Het geeft je kracht, evenwicht en souplesse. Door yoga leer je anderen te vertrouwen en zelf betrouwbaar te zijn.


BASKETBAL SCIANDRI
Elke vrijdagmiddag leer je hier de leukste, beste en coolste basketbal skills. We spelen verschillende spellen, je leert de techniek en natuurlijk spelen we wedstrijdjes.

MEIDENVOETBAL SCIANDRI
Wil jij ook voetballen zoals de oranje leeuwinnen van het Nederlands elftal? Leer verschillende de spelregels en voetbaltrucs en speel veel wedstrijdjes onder leiding van een trainster. NIEUW: Je hebt dit blok de keuze om 1 of 2 keer in de week deel te nemen aan de voetbaltrainingen.

SPLENDOR KINDERKOOR
Duik in een wereld vol stemgeluiden. Bij Splendor KinderKoor ben je naast zanger ook componist, acteur en danser; we vertellen met klank en muziek ons eigen verhaal.

VOORAANKONDIGING
In de eerste week van de ZOMERVAKANTIE, in de week van 6 t/m 10 juli 2020, organiseren DOCK en SCIANDRI een week vol zomeractiviteiten voor kinderen in Amsterdam Centrum die deze zomer niet op vakantie gaan. Houd de website in de gaten; meer informatie volgt.

DE KLEINE NAALD
Leer werken met een echte naaimachine! We maken met naald en draad de leukste dingen, zoals knuffels, kleding en kussentjes.

HIPHOPDANS KLEUTERS
Lekker ritmisch bewegen op hippe urban muziek met snelle en grote bewegingen. Voor stoere meisjes en jongens die van dansen houden!

KERAMIEK
Hier maken we de mooiste dingen! We kleien vazen, fantasiefiguren en nog veel meer. Dan glazuren en bakken in een echte keramiekoven voor een prachtig resultaat!

FC SCIANDRI KLEUTERVOETBAL
Leer voetballen van een echte voetbaltrainer; je leert hoe je met de bal omgaat, leert voetbaltrucs, speelt voetbalspelletjes en natuurlijk partijtjes. NIEUW: Je hebt dit blok de keuze om 1 of 2 keer in de week deel te nemen aan de voetbaltrainingen.

 KUNG FU KIDS
Maak kennis met de basisprincipes van Wing Tshung Kung Fu, een eeuwenoude Chinese vechtkunst. Je wordt er geestelijk en lichamelijk sterker en weerbaarder van!