Schoolnieuws 11

 • Gemaakt op: 9-3-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Iraida Clare
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​​THEMA ‘100 JAAR DROGE VOETEN’
Groep 6 was uitgenodigd om op dinsdag 8 maart in Hoorn een stop motion animatie te maken omtrent het thema 100 jaar droge voeten. Op school is een verhaal verzonnen, zijn er hoofdpersonen en locaties bedacht. Dit is allemaal bedacht en gemaakt door de kinderen. In Hoorn hebben zij met behulp van een camera de animatie gemaakt. Het eindresultaat wordt voorzien van een passend muziekje en wordt in de loop van volgende week naar ons gestuurd.


SCHAATSEN
Woensdag 24 februari hebben de groepen 5 t/m 8 op de schaatsbaan in Hoorn geschaatst.
Dit uitje is georganiseerd de OR. Met bussen werden de kinderen naar Hoorn gebracht.
Er werd fantastisch samengewerkt en geholpen om allemaal veel plezier te hebben.

TUTORLEZEN 
Afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 6 (meester Sverre), groep 3 geholpen bij het lezen. Twee keer per week werd er in de school gelezen . Deze tutoren hebben de kinderen uit groep 3 goed begeleid en geholpen.  Dinsdag 23 februari was alweer de laatste keer. De kinderen van groep 3 hadden persoonlijke bedankbriefjes geschreven en hebben het gezellig afgesloten met spelletjes.

GROEP 3 AFSLUITING KERN 7
Bij toeval viel de afsluiting van kern 7 tegelijk met het schaats uitje van de bovenbouw op woensdag 24 februari.
In kern 7 is het thema piraten en speuren. Ter gelegenheid van deze afsluiting had
de juf een speurtocht georganiseerd.  Met hulp van 8 ouders en het speurwerk van
de kinderen een succes. Juf Ester

OPROEP NIEUW MR-lid (secretaris) 
Marieke Nicolai-Wallet zal aan het einde van dit schooljaar de MR gaan verlaten. Zij heeft dan 3 jaar in de MR gezeten als secretaris. Op de St Augustinus telt de MR 2 ouders (Marije de Jonge en Marieke Nicolai-Wallet) en 2 leerkrachten (Hanna Iske en Ester van Kan). 
De MR behartigt de belangen van ouders, leerkrachten en leerlingen. De raad speelt een actieve rol in de besluitvorming over schoolbeleid. Dit gebeurt in goede samenwerking met de directie van de school, leerkrachten en ouders. 
Hierbij roepen wij iedereen op die interesse heeft in de rol van MR secretaris zich voor woensdag 23 maart 2016 kandidaat te stellen. Dat kunt u doen door een mail te sturen aan staugustinus.mr@askoscholen.nl. Als zich meerdere kandidaten melden, zullen er verkiezingen worden gehouden. Bij slechts één kandidaatstelling zal deze kandidaat automatisch “gekozen” worden. 

ZWEMFESTIJN
Op 17 april 2016 is weer het jaarlijkse zwemfestijn dat mede wordt georganiseerd door Emma en Thomas Berger uit groep 8 en 4. Met dit zwemfestijn halen ze geld op voor de stichting KinderBeestFeest. Deze stichting zorgt ervoor dat ernstig zieke kinderen uit heel Noord-Holland samen met hun gezinnen naar Artis kunnen op de eerste vrijdagavond van juni. Ze gaan niet met hun eigen vervoer, maar met alles dat zwaailichten heeft; Ambulances, Brandweer, Reddingsbrigade, ANWB, Militaire voertuigen etc. Ze komen dan in lange colonnes naar Artis. Velen van u zullen zich dit wellicht kunnen herinneren.
 
Voor de organisatie van dit evenement is geld nodig. Om dat bij elkaar te brengen wordt een zwemfestijn georganiseerd. Dat wil zeggen dat je baantjes gaat trekken in het Ronald McDonald Sportcentre van Only Friends in Amsterdam Noord en dat je je daarvoor laat sponsoren. Net als bij de sponsorloop van school. In de afgelopen jaren zijn er veel kinderen van de Augustinus geweest die hebben meegezwommen. Ook dit jaar proberen we weer een aantal teams samen te stellen. We zijn op zoek naar zwemmers die mee willen zwemmen en zich laten sponsoren. Emma en Thomas zullen de klassen langs gaan om een presentatie hierover te geven. Voor het aanmelden komen er binnenkort lijsten bij de klassen te hangen.
 
Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met Nicole Berger (moeder van) via nicslot@hotmail.com of 06 289 487 45. Ook kun je veel terugvinden op de website www.zwemfestijn.com. 
 
We hopen op jullie deelname.
Met vriendelijke groeten,
Sporenburg Advies Groep

OPROEP TSO VRIJWILLIGERS
​Word ook vrijwilliger tussenschoolse opvang en ontvang een leuke vergoeding!

Voor de tussenschoolse opvang zijn wij op zoek naar meerdere vrijwilligers voor tijdens het overblijfmoment van de kinderen. 
Momenteel zoeken wij vrijwilligers voor de maandag en dinsdag van 11.45 tot 13.00 uur. Meld je nu aan!
De tussenschoolse opvang van kinderen van basisschool St. Augustinus wordt verzorgd door Partou kinderopvang. De kinderen eten samen met de vrijwilligers (deels geschoolde medewerkers) in het klaslokaal en spelen erna onder toezicht buiten. Bij slecht weer bieden de vrijwilligers alternatieve activiteiten. 
Om 12.55 uur gaan de kinderen onder begeleiding terug naar hun schoolklas en neemt de groepsleerkracht de verantwoordelijkheid weer over.
Als overblijfkracht:
 • zorg je ervoor dat de kinderen op een gezellige, veilige en verantwoorde manier kunnen overblijven 
 • krijg je een overblijfvergoeding van €10,- per keer 
 • geef je zelf aan hoe vaak je per maand en op welke dag(en) je wilt helpen 
 • zijn (eventuele) eigen kinderen ook van harte welkom tijdens het overblijven 
Vele handen maken licht werk. Hoe meer overblijfkrachten we hebben, hoe meer we kunnen rouleren. Wil je ons team komen versterken of weet je iemand (opa, oma, buurman, buurvrouw of tante) die het leuk vindt om met kinderen te werken, dan horen we dat graag! Meld je aan!
Heb je interesse of heb je nog vragen? Mail dan naar zonnedauwsstraatso@partou.nl of bel 020-4106800.

WIJ TREKKEN AAN DE BEL
Donderdag 10 maart trekken wij één minuut lang aan de bel. Zo vragen we aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Voor hen is naar school gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Het Liliane Fonds zorgt ervoor dat ze toch de kans krijgen om mee te doen. Van 11.59 tot 12.00 uur zullen al onze kinderen op het voorplein samen zoveel mogelijk lawaai maken voor deze kinderen.

BELANGRIJKE DATA
Donderdag 10 maart
 • Lawaai maken voor 
Vrijdag 11 maart
 • Groep 7 en 8 gaan naar Cinema Oostereiland in Hoorn voor maken van een animatie en rap 
Maandag 14 maart
 • Vanaf 15.30 uur Basketbaltoernooi Augustinus 1 en 2 van gr. 7/8
Dinsdag 15 maart
 • Vanaf 15.30 uur Basketbaltoernooi 1 en  2 van gr. 5/6, 15.50 uur Augustinus 1 van gr. 7/8 en Augustinus
Vrijdag 18 maart
 • Groep 1 en 2 naar de Keern
Woensdag 23 maart
 • Schoolnieuws 12

MEDEDELINGEN

 • De kinderen spelen tijdens de TSO buiten. Bij heel slecht weer spelen zij natuurlijk binnen. Vanuit de TSO is de vraag gekomen of u nog binnenspeelmateriaal heeft, welke u niet meer gebruikt. Het gaat dan om bordspellen.
 • Volgende week vindt het schoolbasketbal toernooi weer plaats. Op het bord in de  hoofdhal hangt een overzicht van de te spelen wedstijden voor de verschillende teams ter inzage. De teams van groep 7/8 spelen maandag, groep 5/6 op dinsdag en Augustinus 1 van gr. 7/8. Donderdag vindt de halve finale plaats en vrijdag vinden de finale. Of onze teams daarin in meespelen hangt af van de behaalde resultaten van maandag en dinsdag.Heel veel plezier allemaal en duimen omhoog voor een mooi resultaat.
Fijn weekend,
team St. Augustinus.​Thema 100 jaar droge voeten, schaatsen, tutorlezen en zwemfestijn.​

Foto's

Video's

Meer informatie