Schoolnieuws 18

  • Gemaakt op: 13-7-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur: Diana
  • |
  • Fotograaf: diverse leerkrachten

​​​​​​​​​SPORTDAG

DSC_0123.jpg 

DSC_0160.jpg 

DSC_0087-e1467226334194.jpg    DSC_0101-e1467225995992.jpg

 Woensdag 29 juni hebben de groepen 1 t/m 7 sportdag gehad. De ochtend bestond uit 15 verschillende sportieve onderdelen, die door de leerlingen van groep 8 werden uitgelegd. Er waren dit jaar een aantal nieuwe onderdelen, zoals het vliegende tapijt, de parachute en rupsband lopen. Bij deze onderdelen stond samenwerking centraal. Naast de nieuwe onderdelen waren ook de bekende onderdelen, zoals touwtrekken, verspringen en hardlopen een succes.

Hieronder enkele uitspraken van kinderen van groep 7. 
"Ik vond het leuk en er waren leuke nieuwe sporten".(Elise)
"Ik vond het leuk dat er nieuwe sporten waren en het was lekker weer. Voetbal vond ik het leukst!" (Richard)
"Sportdag was heel leuk! Leuk dat er andere onderdelen waren en dat het goed georganiseerd was". (Jayda)

WENDAG GROEP 2 IN GROEP 3

Afgelopen week hebben de leerlingen van groep 2 even kennis kunnen maken met hun nieuwe juf en klasgenootjes. De juf ziet het helemaal zitten met het stel en de kinderen hebben het ook erg leuk en spannend gevonden.  

LUIZENMOEDERS

 De afgelopen jaren hebben de twee coördinerende moeders Nicole en Inez gezorgd dat de luizen redelijk de school uit bleven. Een hele belangrijke taak, maar soms ook een vervelende als er 'onhandig' werd gereageerd op een mededeling dat er luizen geconstateerd  waren.  Een ding is zeker, deze ouders en de andere ouders die de hoofden controleren, doen dit zeer grondig en proberen te voorkomen dat vele leerlingen last krijgen van deze diersoort. En u dus in actie thuis moet komen en dure middelen  moeten aanschaffen.  Namens alle leerlingen en met name de ouders willen wij jullie danken voor jullie inzet van deze serieuze taak.  Het blijft een feit dat alle ouders regelmatig zelf ( minimaal 1 keer per week) de hoofden van hun kinderen moeten controleren. 


 

BOOMHUT EN ZANDBAKNET

 Zoals u reeds in de krant heeft kunnen lezen is de boomhut een paar weken geleden flink "aangevallen".  Heel vervelend en een laffe daad. Maar goed, er is ook weer iets moois uit voort gekomen. Twee ouders en een oud leerling zetten de schouders eronder en gaan volgende week maandag  de hut weer sp​eelklaar maken. Ook heeft de vader van Inez   gezorgd dat er weer een net op de zandbak is gekomen. Ook dank daarvoor. Namens alle leerlingen heel erg bedank allemaal!!! 


JUFFEN EN MEESTERDAG

Het was een mooie dag en echt feest voor de kinderen en de leerkrachten. Op de juffen- en meester dag vieren we eigenlijk de verjaardagen van de leerkrachten. en zo gingen er groepen naar de speeltuin en naar het zwembad. De leerkrachten zijn weer flink verwend en namens deze weg willen zij iedereen danken voor de leuke attenties.

  Cm3lxpBW8AAApjk.jpg (900×1200)


SCHOOLREISJE GROEP 1 T/M 7

​De groepen zijn afgelopen maandag op schoolreisje gegaan. Hoewel ( of gelukkig) geen tropische temperaturen hebben ze het enorm naar hun in gehad. Sommige kleuters vielen in slaap op de terugreis. Alle begeleiders dank voor jullie tijd en aandacht.

 CnFXWt1XEAArd0o.jpg (900×1200)  

SMuDoOFdCRQ4fj5c.jpg (599×337)

 

 

 

  

'DE GOUWE PLEK' GEMAAID EN GEHOOID.

IMG_0786.jpg  IMG_0789.jpg

De leerlingen van groep 7 hebben afgelopen dinsdag 'de Gouwe Plek' gehooid. In groepjes hebben ze het terrein schoon geharkt. Ditmaal geheel zonder hulp van het Landschap Noord- Holland en vrijwilligers. Ze hebben het keurig gedaan!!!

HET GA JULLIE GOED!!!....LATERRRRR

​Het is weer voorbij. Mijn taak zit erop en Al​​​ice zal het stokje overnemen. Jammer? Altijd, maar dat is nu eenmaal mijn werk.  De Augustinus heb ik ervaren als een leuke school met ontzettend leuke leerlingen en dito ouders. Die soms kritisch zijn maar altijd naar een oplossing streven die goed is voor alle partijen. Gemoedelijke sfeer tussen de leerlingen onderling. Iets dat niet vanzelfsprekend is.  Een hardwerkend en hecht team die veranderings gezind is. Kortom een mooie school om door te geven aan Alice, die er goed voor mag zorgen. Ik bedank iedereen voor de prettige samenwerking en wie weet kom ik jullie in een of andere hoedanigheid weer tegen. Vandaar .........laterrrrrr. En een hele zonnige, goed lekkere vakantie ! Ik ga er ook van genieten ( weliswaar met 100 andere kinderen ....... maar dat is een bewuste keuze).

BELANGRIJKE DATA:

Donderdag 14 juli: 13.15 uur Afscheidsmusical groep 8 voor groep 1 t/m 7 in Dorpshuis
                                    : 20.00 uur Afscheidsmusical groep 8 voor genodigden.
Vrijdag 15 juli         : 12.00 uur afscheidsfeestje school op het voorplein voor iedereen
                                     :12.30 uur Start zomervakantie t/m 28 augustus
Maandag 29 augustus: 8.20 uur , openen we weer de deuren/Start 1e schooldag.

Fijne vakantie en tot maandag 29 augustus.

Team St. Augustinus

 

Foto's

Video's

Meer informatie