Schoolnieuws 2

 • Gemaakt op: 9-9-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Iraida Clare
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​WERKEN OP DE GOUWE PLEK
Vorige week donderdag hebben de kinderen, samen met het Landschap Noord-Holland,weer met veel plezier op de Gouwe Plek gewerkt. In november gaan we met de kinderen en het Landschap een knuppelpad aanleggen.


ALGEMENE OUDERAVOND
Maandag 21 september van 19.30-21.00 uur zal de Algemene Ouderavond weer plaatsvinden. Naast algemene informatie krijgt u ook inhoudelijke informatie over de groep van uw kind. Een belangrijke avond! Komt allen. Uitnodiging volgt.

SPONSORACTIE JUMBO
St. Augustinus doet mee met de sponsoractie van supermarkt Jumbo in Landsmeer.
Van 7 september t/m 8 november krijgt u bij uw boodschappen vouchers, welke u 
kunt scannen en toebedelen aan de school.
Zeven jaar geleden hebben alle kinderen, samen met een timmerman, de boomhut 
gebouwd. De boomhut heeft een opknapbeurt nodig. Wij willen de opbrengst hiervoor gebruiken. Helpt u mee?

DANK AAN CONTACTPERSOON
Dit schooljaar geeft Rens Eising, vader van Fee groep 8 en  contactpersoon van St.Augustinus, het stokje door aan Roeline Hulskamp. Rens heeft met ingang van het schooljaar 2006 tot heden deze taak op zich genomen. Een lange tijd. Samen met leerkracht Hanna Iske (contactpersoon uit het team) kunnen kinderen Rens inschakelen als ze een probleem op school hebben en er in vertrouwen met iemand over willen spreken. Ook voor ouders en leerkrachten  is er de gelegenheid geweest zowel Rens of Hanna in te schakelen. 
Rens heeft deze taak veelal in stilte uitgevoerd. Een enkele keer is  hij benaderd voor wat grotere kwesties. Rens heeft dit zeer deskundig en op zijn rustige integere manier in goede banen weten te leiden. We willen Rens heel hartelijk danken voor zijn wijsheid, vertrouwen en grote betrokkenheid voor onze  kinderen, leerkrachten en ouders. 
Namens de leerkrachten heeft inmiddels Debora de Vries de taak van Hanna overgenomen. Komende donderdag gaat zij samen met Roeline (moeder van Aelin en Fay) een bezoek brengen aan alle groepen en de procedure van de contactpersoon toelichten.
Wilt u meer weten over de procedure van een contactpersoon en wat ze kunnen betekenen in de school, lees meer op de website onder het kopje ‘Visie’. 


EVEN VOORSTELLEN
Woensdag 18 november geeft Ed Doorten zijn laatste gymlessen, hij gaat met pensioen. Kim Haakman gaat het stokje overnemen. Zij start aanstaande donderdag als gymleerkracht voor groep 3. De kinderen van groep 3 kennen Kim al een klein beetje van de eerste gymles in ICL. Na het pensioen van meester Ed zal Kim ook aan de groepen 4 t/m 8 les geven. 
Daarmee zal het huidige gymrooster aangepast worden. Het zal er m.i.v. 25 november aanstaande als volgt uit komen te zien:
Woensdag: 
  8.30-   9.25 uur groep 5, zij mogen direct naar het ICL.
  9.25- 10.20 uur groep 6
10.20- 10.35 uur  pauze voor Kim
10.35- 11.30  uur groep 7 
11.30- 12.30  uur groep 8, zij mogen, als ouders toestemming hebben gegeven, zelfstandig 
                                       naar huis.
Donderdag:
13.00-14.00 uur groep 4, zij zullen vanuit de TSO tijdig met de leerkracht naar ICL lopen.
                                      Kinderen die thuis lunchen gaan rechtstreeks naar ICL.
14.00-15.00 uur groep 3. Kinderen worden bij ICL door ouders opgehaald, tenzij anders 
                                      door ouders aangegeven. Kinderen van Partou en Tinteltuin 
                                      worden naar de NSO gebracht.

Kim stelt zich aan u voor.

Mijn naam is Kim Haakman, ik ben 23 jaar oud en woon in Hoofddorp. 
Sporten is al van jongs af aan een van mijn grootste hobby's. Na de middelbare school was de keuze voor het CIOS sport en bewegen dan ook een gemakkelijke keuze. Tijdens deze opleiding haalde ik onder andere mijn turnlicenties. Waarmee ik in 2009 kon startten met training geven bij SV Pax Haarlemmermeer, toen alleen nog recreatief. Sinds een paar jaar geef ik ook de nationale wedstrijdselectie op tweede divisie niveau training. Dit doe ik geheel op mijn eigen wijze namelijk; rustig, geduldig, gestructureerd en vanuit de filosofie van positief coachen. De turnsters omschrijven het vaak als "lief" en "duidelijk". Verder omschreven mijn collega's mij als vriendelijk en serieus. Mijn functie bij Pax doe ik nog steeds met erg veel plezier!

Na het afronden van het CIOS besloot ik door te studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Nu drie jaar later ben ik afgestudeerd en mag ik op St. Augustinus van start als vakleerkracht gymnastiek! De eerste maanden zal ik alleen de lessen voor groep 3 verzorgen, later in het jaar ook voor alle andere groepen. Ik hoop er samen met de leerlingen een leuk en sportief schooljaar van te kunnen maken! 

BELANGRIJKE DATA
Donderdag 10 september Contactpersonen Roeline Hulskamp en Debora de Vries geven uitleg aan kinderen over procedure contactpersonen 
Vrijdag 11 september 11.45 uur Sponsorloop
Maandag 21 september 19.30-21.00 uur Algemene Ouderavond
Woensdag 23 september Schoolnieuws 3


MEDEDELINGEN

 • Denkt u aan: woensdag alleen fruit en andere dagen gezond 10-uurtje mee te geven.  
 • Aanstaande vrijdag 11 september zal om 11.45 uur de sponsorloop weer plaatsvinden. We hopen op mooi weer en op veel supporters. Kom gezellig uw kind/kleinkind aanmoedigen. De kinderen lopen ongeveer tot 12.15. Dan gaan de kinderen nog even met de leerkrachten naar binnen. Marye, promoter van de stichting Heppie, zal u op de speelplaats te woord staan om het goede doel van Heppie toe te lichten. TOT VRIJDAG OP DE SPONSORLOOP.

Groet team St.Augustinus.​Werken op de Gouwe plek, algemene ouderavond en sponsoractie Jumbo.​

Foto's

Video's

Meer informatie