Schoolnieuws 4

 • Gemaakt op: 7-10-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Iraida Clare
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​​​​THEMA ‘RAAR MAAR WAAR’

Schrijver Sander Koenen kwam langs is de groepen 1 t/m 5. Dit in verband met het thema van de Kinderboekenweek 'Raar maar waar'. Het blijkt maar weer dat kinderen de mooiste vragen kunnen bedenken.

THEMA ‘RAAR MAAR WAAR’

Nemo groep 7\8, gemaakt door Daan.
Nemo was geweldig, alle etages waren echt erg leuk!
De 1e verdieping was fantastisch. Je kon zelfs in een grote zeepbubbel staan en een huis bouwen met grote schuimblokken! De 2e verdieping was ook super leuk.
Je kon er een dijk maken met zandzakken. Bij de waterval met echt stromend water!
Op de 2e verdieping was ook nog een soort ballenmachine met een spel waar je moest tellen hoeveel verschillende soorten ballen er waren. Dat was erg gaaf!
Er was ook nog een water attractie. Je moest daar emmers met water in verschillende soorten pijpen doen dat vervolgens naar een waterspuitje ging. Erg leuk, maar je werd er wel een beetje nat van en dat vond ik juist leuk. De 3e verdieping ging over het menselijk lichaam en je kon er ook leuke proefjes doen. Je kon er bijvoorbeeld zien hoe afwasmiddel een reactie gaf op olie. En er was ook een spel met schokapparaten. Dat deed best wel pijn, maar het was wel erg leuk en grappig.
Ik vond het jammer dat we weggingen. Maar het was wel echt een leuke ochtend!   

Nemo Groep7/8, gemaakt door Lorenzo.
Nemo was super leuk. Je kon er  allerlei proefjes doen. We werden vrolijk ontvangen door de medewerker in de gang. Hij vertelde  allereerst over de waterklok in de hal. Daarna  ging 1 groepje naar de 3e verdieping. Daar was een laboratorium, weetjes over het menselijke lichaam en nogal schokkende apparaten. Daarna gingen we 2 proefjes doen in het laboratorium. Daarna mochten we wat voor ons zelf doen op de 2e verdieping. Zoals het water tegen houden, anders gingen de dorpjes onderstromen. Dat werd gedaan met een digischerm. Er was een spel dat je een eigen dam moest bouwen van ijzerblokken en zandzaken. Dat was het leukste wat ik op de 2e verdieping gedaan had. Daarna aten we ons 10 uurtje. Toen mochten we nog weer naar de 2e verdieping om te onderzoeken. En toen het klaar was werden we gehaald door de juf/meester. Toen gingen we naar de bus lopen. Het was lang lopen. We misten onze bus maar het was super leuk!  

Nemo groep 7/8, gemaakt door Ralph.
We werden heel goed en leuk ontvangen. Eerst vertelde de juf ons over een grote waterklok.
Daarna mochten we zelf gaan rond kijken,  maar er werd wel goed op ons gelet.
Op de 3e verdieping ben niet echt geweest. Dat was wel jammer.
Het was heel leuk op de 1e/2e verdieping, want die stond in teken van ‘raar maar waar’. De tekst was in rood en blauw getekend, maar je kon het niet lezen. Als je door een rode of blauwe lens keek kon je het wel lezen. Er was ook een hele grote super ballenmachine, daar moest je het scannen, ze spreiden en wegen. Er was ook nog een waterval, waar je een dijk moest maken en dan kon je zo een dorpje beschermen. Je kon een zeepbel om je hele lichaam maken! Door een spiegel kon je zien dat je zogenaamd vloog.
Er waren allemaal snufjes om naar te kijken en zelf uit te proberen.
Nemo was echt heel leuk. We gingen naar de bus maar de bus reed net voor onze ogen weg. Dat was heel grappig uiteindelijk waren we 1 uur te laat. 
Conclusie Nemo is geweldig!

SPAREN VOOR DE SCHOOLBIEB!

Tijdens de Kinderboekenweek van 7 t/m 18 oktober kunt u met de kassabonnen van Bruna sparen voor kinderboeken voor onze schoolbibliotheek.
Uw bonnen kunt u inleveren bij de meester of juf. Na de herfstvakantie leveren wij alle binnengekomen bonnen in. Wij mogen dan 20% van het totaalbedrag aan bonnen gebruiken om kinderboeken voor de bibliotheek uit te zoeken.

SCHOLENESTAFETTE

Atletiekmiddag en schoolestafette
Op woensdagmiddag 11 november organiseert Atletiekclub Waterland (ACW) de jaarlijkse atletiekmiddag voor leerlingen uit groep 3 t/m 8. Op deze dag gaan de kinderen zo snel mogelijk een rondje om de atletiekbaan rennen, hoogspringen, verspringen en balwerpen. Voor elk onderdeel krijgen ze een stempel en na afloop een leuk aandenken. Op zondagochtend 15 november komen de snelste hardlopers (plus de reserves) van alle scholen naar ACW om te strijden om de Schoolestafette wisselbokaal. Iedere school vaardigt per categorie (jongens/meisjes middenbouw/bovenbouw) 4 kinderen af om de estafette te lopen. De kinderen lopen dezelfde afstand als bij de selectiewedstrijd (1 rondje, dus 300 meter). De bokaal wordt gewonnen door de school die over de 4 categorieën samen de meeste punten heeft. Na de estafette is de Twiskemolenloop. Alle basisschoolleerlingen kunnen op deze 15e november voor maar 1 euro meedoen met de échte Twiskemolenloop (1,5 km).
Alle kinderen krijgen deze week een brief over deze atletiek dag en schoolestafette mee naar huis.  In bijgevoegd bijlage vindt u  uitgebreide informatie en een invulstrookje dat u  uiterlijk 28 oktober  kunt mailen aan graafzijl@hotmail.com. U kunt het ingevulde strookje ook inleveren in de daarvoor bestemde doos die de komende tijd onder het informatiebord in de hal van de school zal staan. Namens de Augustinus helpen Rens Eising (groep 6, 7 en 8) en Marloes de Graaf (groep 3, 4 en 5) bij de organisatie. Vragen stellen kan via rens.eising@gmail.com (06-13774546) of graafzijl@hotmail.com (06-38382596). Of spreek ze even aan in de gang of op het schoolplein. 

EVEN VOORSTELLEN               

Graag wil ik mij d.m.v. dit schoolnieuws voorstellen. Mijn naam is Marije 
Yassi en ik ben met ingang van dit schooljaar de nieuwe voorzitter van de 
MR. Ik vervang hiermee Mirjam Brinks.
Ik ben de moeder van Thomas (groep 5) en David (groep 3). Indien u als 
ouder iets wilt voorleggen aan de MR, spreek  mij dan gerust even aan op
het schoolplein.

BELANGRIJKE DATA
Donderdag 15 oktober
 • Voorstelling: ‘Raar Kinderboekenweek’ gr. 1 t/m 8
Zaterdag 17 oktober t/m Zondag 25 oktober
 • Herfstvakantie
Maandag 26 oktober 
 • Studiedag, kinderen vrij
Woensdag 4 november
 • Schoolnieuws 5

MEDEDELINGEN
 • De eindopbrengst van de Sponsorloop is € 4.376,57. De helft, € 2.188,29 is voor  stichting Heppie. Hiermee kunnen zij heel veel kinderen blij maken. Alle kinderen bedankt voor jullie inzet.

Groet team St.Augustinus.


​Thema Raar maar waar, schoolbieb en scholenestafette.​

Foto's

Video's

Meer informatie