Extra Schoolnieuws

  • Gemaakt op: 11-6-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 11-6-2019 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

BELANGRIJKE DATA

Vrijdag 21 juni - Ontdekdag de Gouwe Plek voor de groepen 3, 5 en 7
Vrijdag 21 juni - Direct na schooltijd: Kijkje nemen op de Gouwe Plek voor de geïnteresseerden
Vrijdag 28 juni - Rapporten mee
Dinsdag 25 t/m vrijdag 28 juni - Avond 4-daagse.

Maandag en dinsdag 1 en 2 juli- Voorlopige adviesgesprekken groep 7
Dinsdag 2 juli - 10-Miniuten gesprekken op uitnodiging(middag/avond)
Woensdag 3 juli - 10-Minuten gesprekken op uitnodiging (middag)
Vrijdag 5 juli - 12.30 uur Zomerfeest
Vrijdag 12 juli - 12.30 uur zomervakantie t/m 25 augustus 2019

groep 8
Donderdag 11 juli - 19.00 uur Afscheidsmusical
Vrijdag 12 juli - 11.15 uur uitzwaaien groep 8
 
Het laatste Schoolnieuws verschijnt op: donderdag 3 juli.

ALGEMEEN

We hebben een extra editie van het Schoolnieuws voor u. We kunnen u alvast informeren over een aantal belangrijke zaken voor komend schooljaar. De vakanties en vrije dagen voor 2019-2020 zijn gisteren in de MR besproken en staan hieronder vermeld. 

Vakanties ..
Herfst: 19 t/m 27 oktober 2019
Kerst: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020
Voorjaar: 15 t/m 23 februari 2020
Goede Vrijdag en Pasen: 10 april t/m 13 april 2020
Mei: 25 april t/m 10 mei 2020
Hemelvaart: Donderdag/vrijdag 21 t/m 22 mei 2020
Pinksteren: 1 juni 2020
Zomer: 4 juli t/m 16 augustus 2020

En vrije dagen                                                                
Studiedag: Maandag 28 oktober 2019
Studiedag: Vrijdag 14 februari 2020
Studiedag: Dinsdag 2 juni 2020

We wensen iedereen een goede laatste weken toe.

Afscheid 
Juf Kelly gaat ons verlaten en dat willen we natuurlijk niet! Maar voor Kelly is na de geboorte van Lewis de reistijd een steeds groter obstakel geworden. Kelly heeft de keuze gemaakt om op zoek te gaan naar een werkplek in Beverwijk. We hebben begrip voor Kelly's keuze en wensen haar een net zo fijne werkplek als de Augustinus toe. Kelly heeft hieronder een persoonlijk bericht  aan jullie gericht.

Beste allemaal,

Langs deze weg wil ik jullie mededelen dat ik aan het einde van dit schooljaar helaas afscheid ga nemen van de St. Augustinus. 
Zoals velen van jullie weten heb ik regelmatig te kampen met een lange reistijd door files. 
Iets wat ik voor mezelf en voor de school als erg onprettig ervaar. 
Na de geboorte van mijn kinderen voelde ik steeds meer de behoefte om dichterbij huis te gaan werken en ik heb nu eindelijk de knoop doorgehakt. 
Ik heb hier ruim 7 jaar lang met heel veel plezier gewerkt en genoten van het lesgeven aan jullie kinderen. Dat mijn besluit om dichter bij huis te gaan werken samenvalt met de wens dat er geen leerkrachten meer vertrekken maakt het lastiger voor mij en voor de school. Ik draag de school een warm hart toe, maar voor mij nu is het tijd voor een nieuwe stap. 
Ik wil jullie allemaal bedanken voor de fijne jaren. 

Liefs, Kelly 


MAG IK U EVEN VOORSTELLEN 

In het vorige schoolnieuws heeft u kunnen lezen dat we  2 nieuwe collega's hebben geworven voor de midden-bovenbouwgroepen.  hieronder stellen ze zich alvast aan u voor.

Jolanda

 Nadja.jpg   

Mijn naam is Jolanda Koetse. Ik ben geboren in Amsterdam en ik woon daar al weer 60 jaar. In mijn vrije tijd snuif ik graag cultuur en natuur op: ik ga vaak naar het theater, ik lees graag, ik bezoek zo nu en dan een museum en ik ontdek de natuur graag tijdens een fiets- of wandeltocht.

Ik heb 2 volwassen kinderen die niet meer thuis wonen. Ik breng met hen en met mijn vriend regelmatig tijd door. Samen kletsen en eten. Soms spelen we nog ouderwets een gezelschapsspel en daar kan ik erg van genieten.

Ik houd dus van spelletjes doen, ook met mijn nieuwe groep op basisschool St. Augustinus! Spelletjes doen alleen voor je plezier, of om van te leren of een combinatie daarvan, vind ik waardevol evenals het gebruik van coöperatieve werkvormen in de klas.

Ik werk al meer dan 25 jaar in het basisonderwijs; tot nu toe altijd op Amsterdamse scholen. Ik kijk er naar uit om voor het eerst te kunnen gaan werken op een school in een dorp, gelegen in zo'n mooie natuurrijke omgeving. Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging, waarbij ik hoop op een prettige samenwerking met voor mij nieuwe collega's, ouders en kinderen. Mijn uitgangspunt hierbij is leren van en met elkaar. Ik heb er zin in!

Nadja
Nadja Tromp.jpg

 Mijn naam is Nadja Tromp. Ik ben 45 jaar oud en woon als geboren Groningse inmiddels 19 jaar in het westen. Sinds 2010 woon ik in Zaandam. In 2006 heb ik via het verkorte deeltijd traject de pabo afgerond. In diezelfde zomer leerde ik Thomas kennen en eind 2008 kregen wij onze zoon Joep. In 2013 werd onze dochter Nynke geboren. Door de problemen in de ontwikkeling van onze zoon (hij is verstandelijk beperkt en autistisch) heb ik ook veel interesse in de raakvlakken tussen onderwijs en zorg. Sinds twee jaar gaat onze zoon naar de Heldringschool in Amsterdam-Noord (zmlk) en onze dochter gaat naar obs et Buut in Zaandam. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vrienden of ga ik eropuit met mijn gezin. Ik geniet erg van sport, voornamelijk passief, maar af en toe ga ik een rondje hardlopen.

Vanaf 2008 heb ik op de Karel Eykman School in Amstelveen gewerkt. In 2016 heb ik de opleiding tot ICT-coördinator afgerond en op 19 juni krijg ik mijn diploma voor de opleiding Middenmanagement. Ik heb enorm veel zin om op de St. Augustinus te beginnen.

NATUUR 

Oproep !
Natuurouders?!? 

Benieuwd naar de Gouwe Plek en naar wat wij doen

Kom op vrijdagmiddag  21 juni een kijkje nemen!

Lees meer hierover in  de bijlage.

THEMA 5 

De Kunstenaar
We zijn in de laatste fase gekomen van het thema. De kinderen hebben allemaal kennisgemaakt met hun kunstenaars en zijn met de stijlen aan de slag gegaan. Op woensdag 12 juni hebben de groepen 1-2A en 1-2B een schilderworkshop gekregen van Annelies. Zij kwam met de kinderen een mooi kunstwerk maken van Mondriaan of Kandinsky. Hiervoor had zij stenen bordjes meegenomen waarop de kinderen hun kunsten konden laten zien. In de andere groepen beschilderen de kinderen olifantjes naar aanleiding van hun eigen ontwerp. 

De Kunstweken musea kunnen open!

De leerlingen hebben allemaal hard gewerkt aan hun creatie voor De Kunstweken. Echte kunst verdient het door zoveel mogelijk mensen bewonderd te worden. Daarom zijn alle werkjes nu ook te zien in een onlinemuseum. https://youtu.be/vKyj6dO-Y1g

Kijk in de museumfolder van uw kind

Met behulp van de folder die de kinderen hebben ontvangen nodigen ze (samen met u) eenvoudig alle familie en vrienden uit voor hun eigen museum met heuse museumshop. Echte fans kunnen hier leuke spulletjes met de tekening erop bestellen. Unieke aandenkens die u nog langer laten genieten van de kunst van uw kind!

Goed om te weten

De werkjes van de kinderen die hun museum geopend hebben, verschijnen automatisch ook in de galerie van de klas en dat is belangrijk voor het vervolg van ons project: Zien & Bespreken.

Museum open = een gratis wenskaart van de eigen tekening!

Op 1 juli sluiten alle musea automatisch en wordt een start gemaakt met de productie van de bestelde souvenirs.

Ongeveer 2 weken later worden deze in een tasje meegegeven aan uw kind.

Veel plezier met het kunstwerk van uw kind! 

In de groepen 1 t/m 3 zijn er workshops waarbij de kinderen bordjes versieren met de stijl van hun kunstenaars. In de groepen 4 t/m 8 zijn er workshops waarbij de kinderen een olifantje van The Elepant Parade beschilderen.

Deze kunstwerken zijn te zien tijdens onze tentoonstelling op het Zomerfeest.

NATUUR

GP 1 1.jpeg  GP5 1.jpeg

Ook hebben wij op 12 juni weer een ontdekdag gehad op de Gouwe plek. Het thema was vlinders. Wat hebben de kinderen van de groepen 1-2 weer een hoop nieuwe dingen geleerd en ontdekt.

IN DE BUURT

Kom ook naar de eerste Landsmeerse BuurtSportdag!

Op zaterdag 29 juni van 13.00 uur tot  16.00 uur wordt de eerste Landsmeerse BuurtSportdag georganiseerd op het atletiekterrein van AC Waterland. Een middag waarbij de jeugd hun (groot)ouders en andersom, kunnen uitdagen bij verschillende activiteiten. Je kunt bubble-voetbal spelen, touwtrekken, jeu de boules spelen, zeilen en nog veel meer.

Heb jij 4 of meer activiteiten afgestempeld op je stempelkaart, dan krijg je een leuke verrassing. Daarnaast verloten wij onder alle ingeleverde stempelkaarten een gratis deelname aan de (jeugd)SportPas in het najaar! Dus maak een plekje vrij in je agenda voor de eerste Landsmeerse BuurtSportdag en dan zien we jullie daar!

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door AC Waterland, VC Waterland, WSV de Breek, Hard gaat ie, MTB Twiske en Team Sportservice Zaanstreek Waterland. De BuurtSportdag is gratis.

Met vriendelijke groet, Peter Bakker

Team Sportservice West-Friesland

Dorpsstraat 84a, 1688 CH Nibbixwoud


Foto's

Video's

Meer informatie