Schoolnieuws 1 2017-2018

  • Gemaakt op: 5-9-2017 14:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alice Jorigas
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

EVEN VOORSTELLEN
team.JPG

Nieuwe leerlingen: 
groep 1/2 A: Luca,Thomas, Louai,Nino groep 1/2 B: Genoa, Rijn, Veerle, Aliya(2) groep 4: Douwe, Diguel, Elina, Feanne groep 5: Reza, Klaartje groep 6: Mena groep 7: Daniela 

Nieuwe leerkrachten:
Juf Jenneffer​(groep 1/2), Juf Kris (groep 5), Juf Ilona (groep 7), Juf Lisa (groep 5)

We heten hen allemaal welkom op de St. Augustinus school!

Jullie hebben vast al gemerkt dat Lydia afwezig is en juf Sayanara haar vervangt. Juf Sayanara is er de komende weken iedere ochtend om ouders welkom te heten, de telefoon op te nemen en andere hand en spandiensten te verrichten. Over 2 a 3 weken zal Lydia er weer zijn.

Juf Gerlieke is met zwangerschapsverlof. Meester Dorus  zal haar vervangen. De muzieklessen zullen zolang op maandag i.p.v. dinsdag plaatsvinden.


GESTART IN DE NIEUWE KLAS

Het was weer spannend de eerste schooldag. In de klassen. Zo zijn we gestart deze week.
IMG_4025 2.JPG
groepen 1/2 
Nieuw is dat u op het bord in de hal bij de kleuters voortaan informatie kunt vinden waar wij ons op richten de komende periode.
1/2 A:
Op de foto is het lekker donker want helaas het regent bij het buitenspelen maar wij waren muisstil bij het kijken naar de musical van Kikker.
1/2 B:
De kinderen spelen met het nieuwe ontwikkingsmateriaal; de houten treinbaan en de gekleurde kapla. 
groep 3
IMG_2123 3.JPG
Wat spannend! Leren lezen in groep 3. De eerste dag stond in het teken van het woordje ik. 
Zo'n eerste dag leren we niet alleen het woordje ik lezen, we vertellen elkaar ook over onszelf.
De eerste kennismaking is dus gemaakt in groep 3.
groep 4 

IMG_7217.JPG
We zijn gestart met De Vreedzame School lessen
groep 5
IMG_5579.JPG
In groep 5 zijn we het jaar goed begonnen. Er wordt hard gewerkt, fijn gespeeld en veel gelachen. 
In de klas zijn we druk bezig elkaar goed te leren kennen. Er zijn niet alleen 2 nieuwe juffen, maar ook 2 nieuwe kinderen: Reza en Klaartje. 
Elke dag hebben de kinderen in een ander groepje gezeten en op vrijdag kiezen ze met wie ze goed kunnen samenwerken. Lisa en Kris maken dan de vaste groepjes.
Zoals u ziet was de eerste gymles ook een enorm succes! Het lopen naar de gymzaal vraagt nog wat aandacht. Hier gaan we de komende weken goed mee oefenen.

groep 6
IMG_5175 (1).JPG

De kinderen keken mij verbaasd aan toen zij een wit a4-tje moesten verkreukelen en door de klas moesten gooien. ‘Gaan we écht propjes gooien, juf?’, was dan ook de eerste vraag die gesteld werd. De kinderen mochten inderdaad met propjes gooien. Iedereen had een wit blaadje waarop zij in het midden hun eigen naam moesten schrijven. Het blaadje vormden ze tot een propje. Samen hebben we afgeteld en bij nul mochten de kinderen het propje door de klas gooien. De kinderen gingen daarna op zoek naar een propje. Dit propje vouwden ze open en schreven een compliment op voor de ander. Dit hebben we een paar keer herhaald en daarna heeft iedereen een compliment voorgelezen.

Een aantal voorbeelden van gegeven complimenten: ‘Je hebt mooie schoenen.’ ‘Je bent lief.’ ‘Je doet altijd aardig.’ ‘Coole bril zeg!’ ‘Leuke naam.’

groep 7 
Als start is een nieuwe juf altijd weer even wennen. We hebben geeltjes geschreven over wat iedereen belangrijk vindt dat een juf of meester doet. De geeltjes hangen op onze klassendeur.

groep 8
20170906_120355.jpg
Nieuw!  Voor het eerst aan de slag met Chromebooks.


ALGEMENE OUDERAVOND

Op donderdagavond 14 september is al onze eerste algemene ouderavond. Op deze informatieavond zal de ouderraad u informeren over de besteding van de oudergelden, krijgt u meer te horen over de school en het onderwijs in de klassen, de plannen en activiteiten voor komend schooljaar en de nieuwbouw. Het eerste gedeelte is algemene schoolinformatie. Het tweede deel van de avond zal in de klassen plaatsvinden en kunt u kennismaken met de leerkracht en eventueel ook met nieuwe ouders.

BOUW Nieuwe lokaal

In de zomervakantie is de bouw van ons derde kleuterlokaal gestart. Aangezien we erg volle kleutergroepen hebben  heeft  de school behoefte aan meer ruimte en die gaat er komen! De komende weken wordt de fundering en de vloer gelegd. Het is de bedoeling dat we rond de kerstvakantie het lokaal in kunnen richten en onze kinderen in de klassen meer ruimte hebben om te spelen en te leren.

De inrichting van het plein is natuurlijk een volgende uitdaging. Ook hier wordt over nagedacht en gesproken met ons bestuur. Er zijn al plannen, maar we hebben ook geld nodig om zovel mogelijk wensen te vervullen. We hebben  besloten met de sponsorloop en andere acties geld binnen te gaan halen om straks een mooi schoolplein te realiseren. Als er ouders zijn die mee willen denken of  organiseren,  laat het ons dan weten.

BELANGRIJKE DATA

14-9-2017: 19.30 uur  tot 21.30 uur    Algemene ouderavond
18-9-2017                                                   Start van het eerste thema
20 en 22 september                                Werken op de Gouwe Plek

Het volgende Schoolnieuws verschijnt op  21 september 2017

 ​Een nieuw schooljaar! 

In dit schoolnieuws  de volgende onderwerpen: 

 Even voorstellen,  Een nieuwe klas, Algemene ouderavond, Het nieuwe lokaal


Foto's

Video's

Meer informatie