Schoolnieuws 1 2018-2019

  • Gemaakt op: 12-6-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 12-6-2018 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

BELANGRIJKE DATA:

  • Dinsdag 25 september: 19.00-21.00 uur Algemene ouder-informatie avond
  • Zaterdag 29 september: 8.30-12.00 uur  Schoonmaakochtend Jumbo 


BESTE OUDERS

In deze eerste Schoolnieuwsbrief van 2018-2019 heet ik iedereen weer hartelijk welkom op onze prachtige school. 

Met veel enthousiasme en inzet zijn we het nieuwe schooljaar met elkaar gestart. Als team zijn we in de laatste vakantieweek opgestart zodat we goed voorbereid aan het schooljaar zijn begonnen. Er is flink opgeruimd en schoongemaakt. Werkwijzes en groepen zijn doorgesproken en we hebben tijd genomen om elkaar te leren kennen. Onze nieuwe collega's Nadia (IB), Court(gr7), Vincent (gr8) en Sjoerd (gym) zijn nu al deel van ons team alsof het altijd zo is geweest!

Jammer genoeg kon Lydia van de administratie om gezondheidsredenen niet bij de start van het schooljaar zijn. Zodra Lydia is hersteld van haar operatie zal ze weer aan de slag kunnen. Tot die tijd zal Selma haar vervangen. Ook juf Monique is nog niet volledig aan het werk. Monique ondersteunt de leerkrachten nu enkele uren per week. Dit doet Monique tot haar pensioen, dat aan het eind van dit jaar zal ingaan.

Juf Kelly is nog thuis met baby Lewis aan het genieten van haar zwangerschapsverlof. Na de herfstvakantie is ook Kelly weer op school. Juf Jennefer is bij de start van het schooljaar met zwangerschapsverlof gegaan. Natuurlijk laten we jullie weten zodra de baby van juf Jennefer geboren is. Juf Lisa is zolang de juf van groep 1/2 B tot Jennefer er weer is.

De startgesprekken, die afgelopen week zijn geweest hebben we als ontzettend leuk en goed ervaren. Het is zeker prettig om samen vroegtijdig kennis te maken en alvast vooruit te kijken. Volgende week, dinsdag 25 september, organiseren we ook weer de jaarlijkse algemene ouderavond. We hopen u ook dan weer allen te verwelkomen.

Met hartelijke groet 

Alice Jorigas

THEMA 1: KINDERBOEKENWEEK-VRIENDSCHAP

Het eerste thema van dit schooljaar is gekoppeld aan de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Vriendschap. In de groepen worden verschillende lessen gegeven over vriendschap. Het thema sluit ook goed aan bij het eerste blok van de Vreedzame School (onze methode voor sociaal- emotionele ontwikkeling): Wij horen bij elkaar. 

Bij elk thema zal er een voorstelling of uitstapje plaatsvinden. Voor de groepen 1/2 en 3 wordt er op 8 oktober een voorstelling opgevoerd door de schrijvers van het prentenboek 'Giraf gaat logeren'. In de groepen 4 t/m 8 komt een kinderboekenschrijver alle ins en outs van zijn vak vertellen en wordt er aandacht besteed aan een boek over vriendschap. Het blijft nog even een verrassing voor de kinderen welke schrijver er langskomt.

Het eerste thema wordt geopend in de week van 24 september. Elke dag kun je tijdens de inloop op de foto met je vriend of vriendin. Kinderen gaan voor, maar ouders mogen na 8.30 zeker ook met hun vriend of vriendin op de foto.

Oproep: We zijn voor het maken van deze foto's op zoek naar ouders die goed kunnen fotograferen. Ben je professional of hobbyist en ben je de week van 24 september één of meerdere dagen beschikbaar van 8.15-9.15 uur? Meld je dan aan bij Lisa (groep1.2b) of Kris (groep4).

STICHTING HULPHOND

Deze week ontvangt u de brief en envelop voor de jaarlijkse sponsorloop die op 28 september plaatsvindt. Dit jaar lopen we voor Stichting Hulphond. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Stichting Hulphond heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. Voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek worden hulphonden inzet. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Voor de kinderen geven we ook in de klassen informatie over Stichting Hulphond!  klik hier

WERKDAG GOUWE PLEK GROEP 6, 7 EN 8

De natuur op de Gouwe Plek heeft niet stilgestaan deze zomer. Het riet is wel 2 meter hoog gegroeid en het pad en de poel zijn helemaal overwoekerd. Hoog tijd dus voor een werkdag. Op woensdag 26 september gaan groep 6, 7 en 8 onder begeleiding van de natuurouders aan de slag met het afvoeren van het riet en ze gaan snoeien om het pad en de poel weer vrij te maken. Peter Mol van Landschap Noord-Holland zal aanwezig zijn om instructie te geven op het gebruik van het materiaal (zagen en snoeischaren). Wilt u erom denken dat u uw kinderen die dag laarzen meegeeft en kleding die vies mag worden?

Tijdens de inspectie van de Gouwe Plek vlak voor de start van het schooljaar kwamen de natuurouders onder andere een veer van een buizerd, diverse paddenstoelen en een paar planten tegen die ze nog niet eerder op de Gouwe Plek hadden gezien. Dat belooft wat voor de ontdekdagen die gepland staan in oktober. En nog meer goed nieuws: ze troffen geen berenklauw meer aan. De inspanningen van het afgelopen jaar zijn dus succesvol.

JUMBO SPONSORACTIE 

Van 1 oktober t/m 25 november houdt de supermarkt Jumbo hun jaarlijkse sponsoractie. Bij iedere 10 euro boodschappen wordt een voucher van Euro 0,20 verstrekt.  Dit jaar hebben ons als school aangemeld voor deze actie. De door u ontvangen vouchers kunt u in de supermarkt scannen en toewijzen aan onze school.

Ondanks de acties van vorig schooljaar waarbij de opbrengst iets meer dan 8.000,- euro was en het bedrag dat school heeft gereserveerd, hebben wij nog niet genoeg om het door ons gewenste speeltoestel voor de midden- en bovenbouw te laten plaatsen. We willen namelijk graag dat het toestel ook voor onze hoogste groepen geschikt is en dat kost extra geld. We gaan de uitdaging daarom nogmaals aan om hier voldoende geld voor te verzamelen. Deze keer via de Jumbo actie, waar we als Landsmeerse school aan mogen deelnemen.

Ook dit jaar werkt de supermarkt weer samen met “Landsmeer Schoon” tijdens de jaarlijkse schoonmaakochtend. Op zaterdag 29 september 2018 aanstaande vindt deze weer plaats. Het doel van deze ochtend is het zwerfvuil in de gemeente samen op te ruimen. Iedereen is van harte welkom te komen helpen met schoonmaken en opruimen. Zij zorgen voor een lekker kopje koffie vooraf en een broodje na afloop.

Wij zijn als school ook bezig met aandacht en zorg voor onze omgeving. We roepen u dan ook op de Jumbo schoonmaak actie van zaterdag 29 september te steunen door mee te helpen met het opruimen van zwerfvuil. 

MEDEDELINGEN

MEDEDELING VAN DE TSO

Voor de aanmelding van uw kind bij de tussen schoolse opvang dient u contact op te nemen met de klantenservice van Partou. Hiervoor kunt u mailen naar klantenservice@partou.nl of bellen naar 088-2357500. 
Voor algemene vragen over de TSO kunt u contact opnemen met Shelly von Mauw, werkzaam bij Partou Landsmeer, 
teambsodorpsstraat50@partou.nl.

PRAKTISCHE HULP GEZOCHT

In het kader van de werkdrukverlichting zoeken wij een concierge. Iemand die het leuk vindt om bij ons op school hand en span diensten te verrichten, zoals klusjes en andere facilitaire ondersteuning voor het team. 

Wat? Huishoudelijke en praktische taken; zoals ondersteuning bij het schoonhouden van de school, klein onderhoud zoals reparaties en andere klussen.

Wie? Bijvoorbeeld een familielid, opa of oma. Een buurman of bekende. Vooral iemand die praktisch is ingesteld, handig is en graag de handen uit de mouwen steekt. 

Wanneer? 1 of 2 ochtenden per week, het aantal uren kan in overleg. Op basis van het aantal uur wordt er een vrijwilligersbijdrage berekend.

Aanmelden? Kent u iemand of heeft u interesse? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch op maandag of dinsdag tussen 9.00 en 14.00 uur bij Selma (administratie) of via de mail: staugustinus.administratie@askoscholen.nl.

DE JEUGDSPORTPAS INSCHRIJVING

De JSP begint weer. U kunt zich inschrijven tussen 11 september en 4 oktober. De kennismakingslessen worden gegeven tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie. Voor vragen en meer informatie sturen we u de begeleidende brief van JSP. U kunt ook contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Peter Bakker, tel. 0229-287700 of mail naar pbakker@teamsportservice.nl.

WERKZAAMHEDEN LIANDER

Vanaf 3 september t/m 2 november verricht Liander in samenwerking met aannemer ATCO werkzaamheden aan het netwerk van de elektriciteitsvoorziening in de buurt rondom school. Vorige week woensdag was er al een stroomonderbreking voor het vernieuwen van het transformatorhuisje aan de Goudpluvier. Tevens zullen er nieuwe kabels worden aangelegd waarbij het trottoir en straatwerk zal worden opgebroken. Ook voor deze werkzaamheden zal een korte tijd de stroom worden onderbroken. Omwonenden krijgen hiervoor van tevoren bericht. Liander streeft ernaar de werkzaamheden zo kort mogelijk te laten duren en de woningen en bedrijfspanden (waaronder school) zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Voor meer informatie www.liander.nl/werkzaamheden. 

Het volgende Schoolnieuws is op vrijdag 28 september

Foto's

Video's

Meer informatie