Schoolnieuws 10 2016-2017

  • Gemaakt op: 9-3-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​THEMA 4: 'ALS IK LATER GROOT BEN'
20170307_101843.jpg
Vrijdag 10 maart komen er enkele ouders op school om te vertellen over hun beroep. Deze dag worden de groepen 3 t/m 6 bezocht door een meubelmaker-rietdakdekker, een strafrechtadvocaat, een luchtverkeersleider en een hondentrimster. De overige groepen gaan ook ouders op bezoek krijgen die over hun beroep komen vertellen. 

Vanaf 6 april gaan alle groepen bij ouders op bezoek om daar kennis te maken met een beroep. 
U krijgt hier nog verder informatie over.

Onder tussen plakken alle leerlingen met een Post-it hun toekomstig beroep op de wand.

THEMA 3: 'UITVINDERS - WIJ VINDEN UIT'.IMG-20170217-WA0033.jpg
Wies en Coen uit gr.6  waren met hun tandpasta-tandenborstel​ de trotse winnaars van "het beste idee van de St. Augustinus". ​De jury bestond uit Luna en  Senne uit groep 7 en juf Alice. De winnaars  kregen en technisch spel voor de hele groep. In de onderbouw won Dani uit groep 3 een Kenx doosje met zijn ontwerp van het licht theatertje. 


SCHAATSEN

20170301_094154.jpg

20170301_094202.jpg
Woensdag 1 maart zijn groep 5 t/m 8 wezen schaatsen in Hoorn.​ Het was weer een heerlijke ochtend met heel veel plezier. Wij  danken de ouderraad voor het mogelijk maken van deze dag.

SCHOOLESTAFETTE
Beste Sportievelingen van de St. Augustinus School,
Op zondag 9 april aanstaande zal er voor de tiende keer een zwemfestijn, mede georganiseerd door Hans Berger vanuit de Lionsclub Gijs, plaatsvinden. Thomas Berger heeft zich weer opgegeven als Team Captain en zou het leuk vinden als zijn schoolgenootjes mee willen zwemmen voor het goede doel; De stichting Kinderbeestfeest. Dit is een besloten feest in Artis op iedere eerste vrijdagavond van juni voor 1400 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Dit alles wordt georganiseerd in samenwerking met alle denkbare hulpdiensten zoals brandweer, politie, marine, ANWB, reddingsbrigade, Rode Kruis, Koninklijke Marechaussee en de gemeente Amsterdam. Op deze avond kunnen de kinderen dan even vergeten dat ze ziek zijn.
Bij het zwemfestijn is het de bedoeling dat een team een uur lang baantjes gaat zwemmen en zich daarvoor laat sponsoren, net zoals we dat kennen van de sponsorloop. Het lijkt ons leuk  om zo als school, geld bijeen te verzamelen voor leeftijdsgenoten uit Noord Holland, die het lichamelijk allemaal wat minder makkelijk.
Het adres waar gezwommen gaat worden is Friendship Sport Centre, Sportpark de Weeren, 1027 EC Amsterdam ( het hypermoderne sport Centre in Amsterdam Noord aan de A-10)
We zouden het leuk vinden als jij je aanmeldt mee te zwemmen en sponsoren te zoeken.
Het opgeven kan via de inschrijflijsten op elke klasdeur of via het mail adres: nicslot@hotmail.com. Uiteraard mogen ook broertjes, zusjes en papa's en mama's meedoen! WEL MOET JE MINIMAAL EEN A-diploma hebben of onder begeleiding van een ouder/verzorger zwemmen.

BASKETBAL
In de week van 13 maart zullen er weer basketbal wedstrijden gehouden worden voor de groepen 5/6 en 7/8.
De lijsten hangen in de hal boven. Aan de inschrijving heeft  de organisatie ook regels verbonden. Wij wensen alle deelnemende teams een sportief toernooi met  veel plezier. 

 succes!

AFSLUITING PRIATENTHEMA GROEP 3
Aflsuiting piratenthema gr. 3.JPG
In groep 3 was het al een tijdje heel spannend. Enkele weken vonden we flessenpost en niet lang daarna werd er een brief door een papegaai bezorgd. Twee piraten hadden onze hulp nodig! Vrijdag 3 maart zaten deze twee piraten: Scheurbuik en Langbeen in onze eigen boomhut. Ze kwamen de kinderen bedanken voor al hun goede tips.  Kern 7 werd feestelijk afgesloten met de gevonden schat en leesdiploma's.

BELANGRIJKE DATA:
Vrijdag 10 maart:            groepen 3 t/m 6 ouders:  In de klassen vertellen ouders over hun beroep.
Maandag 13 maart:       vanaf 15.30 1e dag basketbal wedstrijden
Dinsdag 14 maart:          vanaf 15.30 2e dag basketbal wedstrijden
Donderdag 16 maart:   Identiteitsbegeleidster  Lenore komt aan gr. 1 t/m 4 een filosofieles geven.
                                              vanaf 15.30 3e dag basketbal wedstrijden
Vrijdag 17 maart:           vanaf 15.45 finale wedstrijden basketbal

De volgende schoolnieuws verschijnt op donderdag 23 maart 2017

MEDEDELINGEN
Oproep: Voor en na schooltijd is het spitsuur met auto's en (bak)fietsen in de straten rondom de school. Ongelukkigerwijs gebeurt het af en toe dat kinderen of (bak)fietsen, onbedoeld, schade toebrengen aan eigendommen van anderen. Het lukt dan niet altijd om  contact op te nemen of uw gegevens achter te laten. Als u afgelopen maandagochtend (6 maart)  met uw bakfiets een blauwe auto heeft beschadigt kan dat deze keer via school. De eigenaar heeft ons laten weten dat zeer op prijs te stellen.


 

 

 


 

Foto's

Video's

Meer informatie