Schoolnieuws 11 2016-2017

  • Gemaakt op: 23-3-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​​​​​BASKETBAL
IMG-20170317-WA0006.jpeg
Wat was het afgelopen vrijdag een spannende finale! Eventjes lag de tegenpartij voor, maar de dames van groep 5 en 6 maakten een enorme come back! Het werd heel erg spannend de laatste seconden. De meiden zijn tweede  geworden en zijn de beste van de St. Augustinus!! Gefeliciteerd meiden!!

THEMA: 'ALS IK LATER GROOT BEN'
strafrechtadvocaat2 meisje.JPG
Ouders vertellen over hun beroep in groep 4. Deze kinderen zien er al echt uit als strafrechtadvocaten. Nu nog even een paar jaartjes studeren! 
IMG_20170316_161410.jpg
Het was ontzettend interessant en leuk om te horen welke beroepen er allemaal waren. De leerlingen stelden hele goede vragen. Bijvoorbeeld wat gebeurt er als je een moeilijke hond hebt, kan je die dan ook trimmen? Wat nou als de piloot wegvalt, kunt u dan nog een vliegtuig laten landen? Is een rietendak brandveilig? Waarom help je boeven?
Wij hebben veel geleerd! Wij hadden zoveel vragen dat de bezoekjes bijna te kort waren.(groep 5)​​

FILOSOFEREN
Lenore 1.jpg

​​​​Identiteitsbegeleidster Lenore is afgelopen week bij ons op school geweest om lessen filosofie te geven. Zij is begonnen bij de onderbouw met het thema helden en zal de komende periode ook langs komen bij de midden- en bovenbouw. Bij filosofie ligt de nadruk vooral op het beleven en meedenken. Er zijn geen foute of goede antwoorden. 

PAASONTBIJT , we doen iets leuks voor elkaar
​Op donderdagochtend 13 april wordt er weer een gezellig paasontbijt op school georganiseerd. Dit jaar vragen we iedereen mee te doen aan deze organisatie. We maken namelijk voor elkaar een ontbijtje. Vanuit de Ouderraad ontvangt iedere leerling een kartonnen doosje. Het is de bedoeling dat alle leerlingen thuis het doosje vullen met een ontbijtje voor een medeleerling uit dezelfde klas. Je kunt het vergelijken met een surprise. Ieder kind ontvangt een briefje met de ontbijtwensen van een ander kind. Volgende week worden de dozen en de invullijst met ontbijtwensen uitgereikt en kunnen we met elkaar aan de slag. Vanuit de ouderraad wordt er drinken en een paasattentie geregeld. Veel plezier met de voorbereidingen! 

  Namens de ouderraad en het team​paasdoos.jpg  kuiken.jpg

OP TIJD OP SCHOOL
De lessen starten om 8.30  uur en 's middags om 13.00 uur. We doen de deuren tijdig open, zodat de kinderen op tijd in de klassen kunnen zijn. Het valt ons op dat het toch regelmatig  gebeurt dat kinderen te laat binnen komen. Na de begintijd binnen komen wordt door de leerkracht als te laat komen genoteerd. 

STUDIEDAG 

Zoals u weet zijn de kinderen donderdag 30 maart  vrij. Dan gaan we met het hele  team naar een grote ASKO studiedag. Het ASKO bestuur heeft deze dag georganiseerd voor alle 32 scholen die bij ons bestuur horen. In de Meervaart in Amsterdam zijn tal van interessante workshops en lezingen waaruit leerkrachten een keuze kunnen maken. Wij kijken uit naar een leerzame dag, waarop we allemaal vanuit persoonlijke interesse workshops en lezingen kunnen volgen. 

LERAREN TEKORT

U heeft er vast al wel over gehoord. Er is een groot tekort aan invalleerkrachten. Op de Augustinus hebben we soms geluk en vinden we een invalleerkracht. Verder kunnen we rekenen op een goed samenwerkend team en hebben we,  tot nu toe,  zieke collega's en andere calamiteiten  met elkaar kunnen opvangen. Soms betekent dat dat we een groep moeten verdelen. Dat is voor niemand een goede oplossing maar soms onvermijdelijk. Voor de leerkrachten betekent dit soms grote groepen in al volle klassen. Voor ambulante mensen in de school heeft dat als consequentie dat afspraken of ander werk blijft liggen.

We hebben dit schooljaar nog geen enkele keer een groep naar huis hoeven sturen en daar zijn we erg blij om. We vragen tegelijkertijd ook om uw begrip voor noodoplossingen die we soms moeten nemen.

BELANGRIJKE DATA:​
​Woensdag 29 maart: 1e schoolvoetbal wedstrijd
D​​onderdag 30 maart: Studiedag, alle kinderen zijn vrij!
Woensdag 5 april: 2e schoolvoetbalwedstrijd
Donderdag 6 april: leerlingen gaan naar de tandarts
                                      Schoolnieuws 12

MEDEDELINGEN:
- Heeft u jongere kinderen en deze nog niet aangemeld?  Doe dit dan zo spoedig mogelijk, aangezien de klassen voor de komende schooljaren al behoorlijk vol raken. Een inschrijfformulier kunt u bij de administratie (Lydia) ophalen.

​​​

Foto's

Video's

Meer informatie