Schoolnieuws 12 2017-2018

  • Gemaakt op: 21-2-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Basketbalclinic
Donderdag 8 februari was er voor de leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 een basketbalclinic als voorbereiding op het schoolbasketbal toernooi. De clinic werd door oud professioneel basketballer van de USA Christopher Wilson gegeven. Hij speelt inmiddels bij de Landslake Lions heren 1. Het was een groot succes!

20180208_110944.jpg20180208_111806.jpg

Thema afsluiting

Woensdag 21 februari hebben we het thema Nederland en Marokko afgesloten met een tentoonstelling. In het speellokaal en bij de klassen kon je allerlei werk van de kinderen vinden.

Groep 7 en 8 zijn bijvoorbeeld bezig geweest met het Berberse schrift. In groep 3 hebben de kinderen een boek gemaakt met vakjes met daarin voorwerpen, tekeningen en briefjes over Marokko. De kleutergroepen hebben Nederlandse vlaggen gemaakt en de groepen 4 en 6 hebben onder andere kijkdozen van Nederland en Marokko gemaakt. Hierin was goed te zien wat de verschillen tussen de twee landen zijn. Groep 5 heeft brieven geschreven aan Marokkaanse kinderen en heerlijke Marokkaanse koekjes gebakken. 
Ook waren er filmpjes te zien van de kinderen die naar het Tropenmuseum zijn geweest. 
Wij hebben genoten van de afsluiting van dit thema. U ook?


Rots en water

De Rots en Water trainingen in groep 6 zijn een succes. De kinderen hebben een top uur met elkaar en de leerkracht geniet enorm. Groep 7 start na de voorjaarsvakantie met deze training die op een hele fysieke manier de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren vergroot. En tevens gericht is op  het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag. 


Staken.

Op woensdag 14 maart staan wederom stakingsacties gepland. De vakbonden hebben de leraren van  Noord-Holland, Flevoland en Utrecht opgeroepen het werk op deze dag neer te leggen. In ons team is ook weer grote stakingsbereidheid. U kunt er alvast rekening mee houden dat de school die dag gesloten zal zijn.

We willen graag onze stem laten horen om onze zorg over de tekorten in het onderwijs voor het voetlicht tebrengen. Mocht u als ouder ons willen steunen of kunnen helpen met goeie ideeën dan horen wij dat graag.


Derde kleutergroep

Helaas kan ik u nog niet meer vertellen over de derde kleutergroep. Zoals u misschien gemerkt heeft is er nog geen start gemaakt. Er  zal op zijn vroegst in april gebruik gemaakt gaan worden van het lokaal als extra ruimte. 


Studiedag vrijdag 23 februari

Vrijdag 23 februari hebben we een studiedag en staan we stil bij de behaalde opbrengsten en resultaten van het afgelopen half jaar en de speerpunten en acties die we de komende periode willen inzetten.  De leerkrachten analyseren de resultaten in de groep om te bepalen welke acties  voor de komende periode in het aanbod van belang zijn. Dit presenteren we ook aan elkaar. De middag besteden we gezamenlijk aan De Vreedzame school en de venieuwingen op dit vlak. Er komt een externe trainer om ons hierin te trainen.


Leerplicht

Sinds kort beschikt  de gemeente Landsmeer  over een eigen leerplichtambtenaar te weten mw. Gabrielle Visser.  U heeft eerder al eens informatie gehad over absentie vóór of na vakanties. Wij zijn als school verplicht deze bij de leerplichtambtenaar te melden. 

We merken ook dat het niet iedereen lukt om op tijd op school te komen. Regelmatig te laat komen kan eveneens een reden zijn dat u wordt uitgenodigd door mw. Visser. Als de leerkracht u regelmatig heeft gewezen op het te laat komen is de volgende stap dat  u door de directie hier op gewezen wordt. 


Wegwerkzaamheden.

In de voorjaarsvakantie zullen er wederom wegwerkzaamheden zijn. Nu worden de parkeervakken naast de school opnieuw bestraat. In geval van vorst kan het zijn dat de werkzaamheden niet in de vakantie kunnen plaatsvinden. In dat geval is de school na de vakantie weer beperkter bereikbaar. Namelijk vanaf de Goudpluvier alleen over de stoep. 

Vanaf de Houtsniplaan is de school dan wel normaal bereikbaar.


Het schoolplein

Het schoolplein is opgehoogd en een deel is aangelegd. Wij vinden dat het er al zoveel beter uit ziet dan de grote kale vlakte die het was. Er is nu ook een glijbaantje en een zitje in de zandbak geplaatst en worden voetbal piketjes geinstalleerd. De belijning en het gras volgt. Daarna kan er op dat deel ook weer gespeeld worden. We zijn ook al ver op weg voor het grote speeltoestel. Ook dankzij een gift van een bedrijf ,van een ouder op school, is het bedrag naar iets meer dan €8000,- gestegen.  Aan het eind van het schooljaar gaan we beslissen welk toestel we van het bijeengebrachte bedrag kunnen aanschaffen en dit wordt dan geplaatst.


Schoolvoetbal

Wij ontvingen gisteren bijgaande brief over het schoolvoetbal. We willen net als vorig jaar weer graag meedoen en een beker winnen. We hebben goede teams, waarbij we techniek, teamgeest en samenspel belangrijk om een goed team te zijn. We bedanken hierbij alvast alle ouders die, net als bij het basketbal, ook nu weer met grote betrokkenheid en inzet de taak van coaches op zich willen nemen.


Belangrijke data:

donderdag 22 februari:                    Rapporten mee naar huis
vrijdag 23 februari:                            Studiedag, de kinderen zijn vrij
zaterdag 24 februari t/m 4 maart:   Voorjaarsvakantie
maandag 5 maart:                             1e Schooldag
dinsdag 6 maart:                                10-minuten gesprekken
woensdag 7 maart:                            10-minuten gesprekken

Bijzondere mededelingen:
Sandrine Dekkers neemt m.i.v. 1 maart de werkzaamheden als intern begeleider over van Marloes. Sandrine was al enkele maanden ter ondersteuning van Marloes bij ons op school. Zij is vanaf maandag 5 maart op maandag en vrijdag de hele dag aanwezig. We zijn blij met de werkzaamheden die Sandrine als interim ib-er doet en gaan op zoek naar een nieuwe intern begeleider voor vast. 

Het volgende schoolnieuws verschijnt 8 maart.

​In dit schoolnieuws: Basketbal, Thema afsluiting, Rots en water, Staking, Derde kleutergroep, Studiedag, Leerplicht, Wegwerkzaamheden, Schoolplein, Schoolvoetbal, Belangrijke data en Bijzonderheden

Foto's

Video's

Meer informatie