Schoolnieuws 12 2018-2019

  • Gemaakt op: 4-7-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 4-7-2019 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

BELANGRIJKE DATA 

Dinsdag 2 juli: oudergesprekken, facultatief 
Woensdag 3 juli: oudergesprekken, facultatief  
Vrijdag 5 juli: Zomerfeest 
Woensdag 10 juli: Doorschuifochtend 
Donderdag 11 juli: Musical groep 8 
Vrijdag 12 juli: 11.15 uur uitzwaaien groep 8 
Vrijdag 12 juli: 12.30 uur start zomervakantie t/m zondag 25 augustus 

ALGEMEEN 
Hij is rond! Onze formatie!  
Hier de groepsbezetting 2019-2020. 
Dunja, Jolanda, Mirjam en Nadja zijn de nieuwe vaste gezichten. 
Sandra werkt komend schooljaar 1 dag bij ons ter vervanging van het ouderschapsverlof van Dunja. 
Sandra werkt in de talentenpool van de ASKO

 

1/2A 

Brit 

Brit 

Brit 

Brit 

Brit 

1/2B 

Dunja 

Sandra 

Dunja 

Dunja 

Dunja 

1/2C 

Nathalie 

Mirjam 

Mirjam 

Mirjam 

Nathalie  

3 

Ester 

Nathalie 

Ester  

Ester 

Ester

4 

Lisa 

Lisa 

Lisa 

Lisa 

lisa 

5 

Hanna  

Nadja  

Nadja  

Nadja  

Hanna  

6 

Jolanda 

Jolanda  

Jolanda  

Hanna  

Jolanda  

7 

Court 

Court 

Court 

Court 

Court 

8 

Vincent 

Vincent 

Vincent 

Vincent 

Vincent 

bouwco 

  

  

Nathalie  

  

Nadja  

IB 

Nadia 

Nadia 

  

  

Nadia 

Administratie 

  

Lydia 

Lydia 

Lydia 

 

 

Aan het eind van de week ontvangt u de jaarbrief met ons overzicht voor het schooljaar 2019-2020

Leerplicht 
Beste ouders / verzorgers, De zomervakantie is in zicht mogelijke bent u van plan er eerder al op uit te gaan voor een vakantie. Het is vanuit de leerplicht in ieder geval belangrijk om u als ouders te informeren dat eerder vertrekken of later terugkomen aansluitend aan de zomervakantie niet is toegestaan. Wij zullen afwezigheid moeten melden bij onze leerplichtambtenaar. 

Doorschuifochtend
 
Woensdag 10 juli mogen alle kinderen 's ochtends naar hun nieuwe klas! De nieuwe meester of juf zal de kinderen dan het eerste uur lesgeven. Als u uw zoon/dochter naar school brengt mag u hem/haar meteen naar de nieuwe klas brengen. Zo kunt u ook meteen even kennismaken. De kinderen gaan om 9.45 weer terug naar de eigen klas. 

Zomerfeest 
Vrijdag 5 juli, organiseert de ouderraad weer het jaarlijkse Zomerfeest.  Het wordt weer mooi weer en we vieren het feest op ons schoolplein. We openen de dag om 8.30 uur met een lied op het plein. Het laatste schoolthema was kunst en dat is ook te merken aan het feest. Tijdens het feest is er in het speellokaal een tentoonstelling van alle kunstwerken die de kinderen in dit thema hebben gemaakt. De ouders van de ouderraad zorgen voor een lekker drankje en hapje en een leuke activiteit voor de kinderen. 

Alle ouders zijn al vanaf 12 uur welkom op het feest! 

Studiedag 
De studiedag van woensdag 26-6 stond in het teken van evalueren en vooruitkijken. We zijn de dag begonnen om, onder leiding van Nadia (intern begeleider), de schoolresultaten van rekenen, lezen en spelling/ taal te analyseren. De harde cijfers zeggen veel, maar elk hard cijfer heeft een verhaal. Ook daar hebben we naar gekeken. Uit de analyse van alle toetsen hebben we aandachts- en speerpunten voor ons onderwijs gehaald. Omdat samen leren én kennis opdoen een speerpunt is in ons team, zitten alle leerkrachten in een zogenoemd leerteam. De leerteams hebben als doel dat de leerkrachten meedenken en beslissen over ons onderwijs. De leerteams hebben ook teruggeblikt op de samenwerking en successen. Zo is ons Technisch lezen verbeterd door voor de zwakke lezers het programma Bouw! in te voeren en afspraken te maken over het technisch lezen in alle groepen. Het advies voor de komende jaren is om Begrijpend lezen als speerpunt te nemen. Hierover hoort u later meer. We mogen concluderen dat we weer een stapje verder zijn in de professionalisering van het werken in leerteams. 

's Middags was de blik meer voorwaarts gericht naar het nieuwe schooljaar. Hiernaast ziet u foto's hoe we samen beschrijven wat we belangrijke kernwaarden voor onze school vinden. Iedereen geeft input hiervoor. Samen werken we zo stap voor stap aan het actualiseren van onze visie en missie. Het was een warme en inspirerende dag met elkaar! 

Afscheid OR en MR 
We nemen dit jaar afscheid van 3 leden van de ouderraad (OR) en 1 MR lid.  Jacqueline Vonk, Daphne Riool en Nicole Berger hebben jarenlang als lid van de ouderraad veel betekent voor de school. Marije de Jong is jarenlang een zeer bevlogen MR lid geweest.  Het team van de Augustinus bedankt hen voor de fantastische inzet in al die jaren.  
 
Afscheid
Juf Jennefer is al een poos afwezig vanwege zwangerschap, zwangerschapsverlof en omdat ze daarna ziek werd. Zij heeft toch ook besloten dat ze gaat stoppen op de Augustinus. Hieronder licht Jennefer haar besluit kort toe. 

Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik de St Augustinus ga verlaten. De reistijd in combinatie met het gezinsleven hebben mij doen besluiten om op zoek te gaan naar een school dichter bij huis. Ik heb met plezier bij de Augustinus gewerkt en wil jullie bedanken voor de fijne tijd.  Groetjes, Jennefer 

We zullen in Jennefer een inspirerende leerkracht missen, maar hebben ook begrip voor haar besluit. Het goede nieuws is dat we een nieuwe leerkracht hebben aangenomen. Mirjam ter Veer maakt de overtap van een andere ASKO school (de Satelliet) naar de Augustinus. Mirjam is samen met Dunja de Boer de nieuwe aanwinst voor de kleutergroepen op onze school. Hieronder stellen ze zich aan u voor.   

MAG IK EVEN VOORSTELLEN

Dunja.jpg

Beste allemaal, Mijn naam is Dunja de Boer. De afgelopen 11 jaar heb ik met ontzettend veel plezier voor de klas gestaan in groep 1/2 op de St. Vitusschool in Bussum. Ik woon zelf al zo'n 25 jaar in Landsmeer. Ik ben moeder van twee jongens. Mijn oudste zoon is zojuist twee jaar geworden en mijn jongste is net drie maanden. Omdat het leven met twee kinderen drukker is geworden, heb ik ervoor gekozen om dichterbij huis te gaan werken. Wanneer mijn kinderen wat ouder zijn zal ik mijn hobby's weer gaan oppakken: wandelen, fietsen en (rots)klimmen. Ik heb ontzettend veel zin om op deze prachtige school aan de slag te gaan en alle ouders en kinderen te ontmoeten en te leren kennen. We gaan er samen een mooi schooljaar van maken!  

Mirjam ter Veer.jpg

Dag kinderen, ouders en collega`s, 
Na de zomervakantie kom ik als leerkracht van groep 1-2 werken op de st. Augustinusschool en ik stel me hierbij graag even aan jullie voor. Ik ben Mirjam ter Veer, geboren en opgegroeid in Groningen en inmiddels woon ik alweer ruim 30 jaar in Amsterdam. Piepjong ben ik dus niet meer, wel nog steeds enthousiast en ik ben erg blij dat ik op de Augustinusschool mag komen werken.  
Ik werk bijna 30 jaar met kleuters en ben een kleuterleerkracht in hart en nieren. Het werken met jonge kinderen blijft iedere dag weer verrassend, het geeft mij voldoening te zien hoe deze kleine individuen zich optimaal kunnen ontwikkelen door ze in samenwerking met mijn collega`s een rijk, uitdagend spelaanbod te bieden.  Ik zie er naar uit met jullie allemaal kennis te maken! 
groetjes, Mirjam 

Oude fietsen
fietsen.jpg

Deze drie fietsen staan al heel lang bij ons op het schoolplein. 
Mocht dit de fiets zijn van uw kind, neem hem dan alstublieft mee. 
Volgende week worden deze fietsen verwijderd. 

IN DE BUURT

Zomerlezen
zomerlezen.jpg

De Bieb in Landsmeer organiseert ook dit jaar weer het Zomerlezen. Alle kinderen uit groep 3, 4 en 5 krijgen een week voor de vakantie een boekenlegger en een begeleidende brief mee naar huis. 

Waarom Zomerlezen? 
Het Zomerlezen is bedoeld om kinderen te motiveren om in de zomer lekker door te lezen en zo hun leesplezier te vergroten en ook nog eens hun leesniveau op peil te houden. Kinderen kunnen na het uitlezen van een boek de boekenlegger inleveren bij de bieb en krijgen dan weer een nieuwe boekenlegger. Aan het eind van de zomer wordt er in elke vestiging een boekenlegger uitgekozen en krijgt de winnaar een mooie prijs. 

IN DE KlAS

Groep 6 bezoekt de brandweer
Groep 6 bezoekt de brandweer 
We waren vandaag bij de brandweer. We mochten in de brandweerauto zitten. Sommige kinderen mochten een brandweerpak dragen. We leerden over hoe en welke materialen ze gebruikten. 
Voor een reddingsoperatie. Het was leuk en interessant. En iedereen heeft veel geleerd. En iedereen heeft veel plezier gehad. 
Namens groep 6. 
Geschreven: Simon Rutgers

2019-2020

Nog 1,5 week en dan is het zomervakantie. Deze laatste weken staan zoals altijd, in het teken van afronden, opruimen en afscheid nemen. Van rapporten, jaarevaluaties en eindgesprekken. We blikken terug, we nemen afscheid van collega's, we ruimen kasten op en maken schoon. Op de Augustinus kunnen we terugkijken op een bewogen jaar maar ook een goed jaar. De toetsresultaten waren mooi. We zijn trots op onze  nieuwe initiatieven zoals de boekenmarkt (tijdens de Kinderboekenweek). En we hebben vorige week met veel plezier de Avond vier(3)daagse meegemaakt en gepicknickt tijdens de ronleiding van de natuurouders. Twee nieuwe schooltradities wat ons betreft! 

Ons team stond er weer, ook voor elkaar! We hebben in deze tijden van aanhoudende leraren tekorten, geen enkele keer klassen naar huis hoeven sturen. Dat is voor de kinderen en voor ons onderwijs, maar ook voor u als ouder belangrijk. De aanschaf van 60 Chromebooks en een nieuwe Taalmethode (Taal Actief) en aandacht voor het leren hebben het onderwijs een nieuwe impuls gegeven. En tot slot hebben we sinds kort een concierge op de Augustinus! Amin is er sinds april op woensdag en donderdag.  

Na deze korte terugblik op afgelopen schooljaar wensen we vanaf deze plek iedereen alvast een hele mooie zomer toe.  

We kijken uit naar een inspirerend schooljaar! Augustinus team 2019-2020: Brit, Mirjam, Dunja Lisa, Nathalie, Ester, Hanna, Jolanda, Nadja,Court, Vincent, Sjoerd, Lydia, Amin, Sandra, Nadia en Alice 

Het volgende schoolnieuws verschijnt op 2 september 2019


Foto's

Video's

Meer informatie