Schoolnieuws 13 2016-2017

  • Gemaakt op: 20-4-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​​​​​​​​SCHOOLVOETBAL
​​IMG_3825.JPG
We hebben echte kampioenen in huis!

regionale kampioenschappen.jpg
De meisjes 5/6 hebben gewonnen en zijn zelfs door naar de regionale wedstrijden! Op woensdag 19 april hebben ze helaas met 1-0 verloren en zijn ze 2e geworden maar ze hebben het super goed geaand! ​ We zijn allemaal trots op ons meisjes voetbalteam !

20170329_164706.jpg
De jongens van 5/6 zijn 2e geworden. Van harte gefeliciteerd allemaal.

BASKETBAL
winnaars n.jpg
Deze dames zijn 2e geworden tijdens het basketbaltournooi.
Wat een toppers, gefeliciteerd meiden.

​KINDER GEMEENTERAAD
IMG-20170419-WA0001.jpg
Jip en Joost gingen 25 januari naar de Kinder Gemeenteraad en daar gingen ze de eerste keer kennis maken. De twee keer, op 15 februari,  ging Jip zijn idee presenteren (zwembad opknappen) en ze gingen toen stemmen en Jip ging door. 8 Maart moest Joost zijn idee presenteren (voetbal/basketbalkooi), helaas ging zijn idee niet door. 19 april voor de laatste keer, toen werd er gestemd van de overgebleven en jip ging weer door. Er waren nog maar 2 ideeën over en toen werd er weer gestemd, helaas verloor Jip toen waardoor de multisportvelden won.

AMSTERDAMS ZWEMFESTIJN 2017
Afgelopen zondag heeft het Amsterdams Zwemfestijn 2017 van Lionsclub Gijs plaatsgevonden, dat mede georganiseerd is door Thomas Berger (groep 5). Hieraan hebben 70 Augustinuskinderen en de leerkrachten Sverre en Ellen meegedaan verdeeld over 6 banen.
En gezwommen hebben ze:
Team "de Guppies" groep 1-3, baan 1, hebben 635 baantjes gezwommen Team "de Dolfijnen" groep 4, baan 2, hebben 573 baantjes gezwommen Team "de Clownvissen" groep , baan 3, hebben 492 baantjes gezwommen Team "de Orka’s" groep 6, baan 4, hebben 738 baantjes gezwommen Team "de Piranhas" groep 7, baan 5 hebben 384 baantjes gezwommen.Team "de Zeeduivels" groep 8+, baan 6, hebben 310 baantjes gezwommen!

Omdat de dames en heren massaal het bad in sprongen, liepen de baantjes in een rap tempo op!! In het totaal hebben ze 3132 baantjes gezwommen onder luide aanmoediging van o.a. veel ouders, broers, zussen opa’s en Oma’s. Uiteraard mogen die volgend jaar ook allemaal meezwemmen! Foto’s en een filmpje staan inmiddels op de website www.zwemfestijn.com.

Het doel was om voor de stichting KinderBeestFeest geld in te zamelen en dat is goed gelukt. De tussenstand voor de Augustinusteams is € 1.494,25. Dit is een geweldig resultaat! Nog niet iedereen heeft zijn bijdrage al ingeleverd, dus het resultaat zal nog mooier worden! Alle zwemmers, supporters en sponsoren hartelijk dank. Mede dankzij jullie is het mogelijk dat op 9 juni weer 1400 zeer zieke kinderen een avond met hun gezinnen naar Artis kunnen, begeleid door alles wat Sirenes heeft.

Hartelijk dank en tot volgend jaar!Thomas en Nicole​​

 BIJ DE BRANDWEER OP BEZOEK
bezoek brandweer 1.jpg bezoek brandweer.jpg
In het thema boereoepn zijn de kleuters zijn op bezoek geweest bij de brandweer. Brandweerman lijkt veel kinderen een reuze  spannend beroep. De kinderen werden door het hele brandweercorps ontvangen. Ze kregen uitleg en mochten allemaal een brandje blussen.​ Wauw, dat was een fantastich leuke ochtend.

PAASONTBIJT
20170413_083507.jpg
Donderdag 13 april heeft het paasontbijt nieuwe stijl plaats gevonden. Zoals u weet maakte ieder kind  een een ontbijtje voor een ander klaar. Deze werd in een ​door de kinderen zelf  versierde doos mee naar school genomen en aan elkaar gegeven.  We zijn blij met de manier waarop iedereen aandacht heeft gehad voor de dozen en ontbijtjes. En op deze manier iets heeft gedaan voor een ander.... en lekker dat was!

CITO en Voortgezet onderwijs (VO)
Groep 8 heeft deze week de landelijke eindcito gemaakt. Een belangrijk  moment voor de kinderen, alhoewel  de d'druk van de ketel' omdat we  sinds  2015 iedereen bij het maken van de toets al weten  waar iedereen in  het VO geplaatst is.  Dit jaar zijn alle kinderen die naar het VO in  Amsterdam gaan op de school  van hun top 3 keuze geplaatst. Daar zijn we natuurlijk ook heel blij mee.

​BELANGRIJKE DATA
Vrijdag 21 april: Koningsspelen, sportdag
Ma 24 t/m vrij. 28 april: Meivakantie (1 week), kinderen vrij​
Vrijdag 5 mei: bevrijdingsdag, kinderen vrij.​
ma 15 t/m do 18 mei: groep 8 op kamp​​
MEDEDELINGEN

Avondvierdaagse
De OR heeft het inititatief genomen om de Avondvierdaagse in Landsmeer een nieuwe impuls te geven. De datum die  hiervoor nu gekozen is : maandag 12 t/m 15 juni . In het volgende Schoonieuws kunt u hier meer over lezen.
Koningsspelen
Ter herrinnering: vrijdag 21 april zijn de koningsspelen. Vanuit school gaan we naar de atletiekbaan. Om
12.30 uur kunt u uw kind daar ophalen of mogen kinderen met toestemming van de ouders zelfstandig naar huis.

Het volgende schoolnieuws nummer 14 komt op donderdag 18 mei.

Foto's

Video's

Meer informatie