Schoolnieuws 14 2017-2018

  • Gemaakt op: 22-3-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
Schoolmaatschappelijk werk
In het vorige Schoolnieuws las u dat Judith Pelgrom regelmatig op school is om samen te zoeken naar een passende oplossing of voor hulp bij het vinden van de juiste instantie voor uw opvoedvragen of zorgen. De hulp van schoolmaatschappelijk werk is vertrouwelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Binnen de school is Judith ook altijd aanwezig bij het ondersteuningsoverleg, dat een aantal keren per jaar plaatsvindt. Daarnaast is schoolmaatschappelijk werk ook deel van het Kernteam van Landsmeer dat gevestigd is bij Middelpunt. Dit is een multidisciplinair team dat zorg biedt aan inwoners van Landsmeer met complexere hulpvragen.
Judith is één middag per maand aanwezig voor een inloop spreekuur. U kunt dan vrijblijvend langskomen voor een vraag of om kennis te maken. Judith Pelgrom is dit schooljaar nog op donderdag 5 april, 17 mei en 14 juni aanwezig van 14:00 uur tot 16:00 uur. Afspraken gaan via de intern begeleider, maar u kunt ook rechtstreeks contact opnemen. E: j.pelgrom@altra.nl of T: 06-31972716.

Schoolbasketbal
Afgelopen week hebben er leerlingen van groep 5 t/m 8 meegedaan aan het schoolbasketbaltoernooi. Op maandag en dinsdag werden de voorrondes gespeeld. Vijf teams behaalden de halve finale en mochten donderdag nogmaals spelen. Iedereen heeft het ontzettend sportief gedaan!

Tutor lezen
Vorige week maandag zijn groep 3 en groep 6 begonnen met tutor lezen. Tot aan de meivakantie lezen de kinderen van groep 6 iedere maandag en dinsdag met de kinderen van groep 3.
Alle kinderen vonden het erg spannend, maar wat gaat het al goed!
Voor meer leuke foto's van het tutor lezen verwijzen wij u naar twitter.

Tutor lezen1.JPG Tutor lezen2.JPGTutor lezen3.JPGTutor lezen4.JPG

Ontdekken op De Gouwe Plek
Op 21 maart (de lente) gingen de groepen 3, 4 en 5 ontdekken op De Gouwe Plek.
Onder leiding van vijf natuurouders ontdekten wij de lente op onze prachtige Gouwe Plek.
IMG_6503.JPGIMG_6507 (1).JPG


Geschreven door David, groep 5:

We deden een soort opdrachtenroute. Er waren 8 opdrachten. Je kreeg bijvoorbeeld een boekje met vogelplaatjes en die vogels moest je dan vinden. We zagen ganzen, eenden, merels en halsbandparkieten. 

We moesten takken bij de goede boom zoeken en de omtrek van een boom meten. Ook hebben we speenkruid gezocht. Speenkruid heeft mooie gele bloemetjes. Het was leuk en gezellig.


Schoolreis groep 4 t/m 7
Het schoolreisje voor alle groepen stond gepland voor dinsdag 17 juli. De groepen 4 t/m 7 gaan dit jaar naar het Archeon. Een fantastische locatie waar veel te beleven en te leren is over de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Wij willen daar met de kinderen een doe-route gaan doen om nog meer te weten te komen over een specifieke tijd. Helaas gaven de medewerkers van het Archeon aan dat het op 17 juli erg druk is in het park in verband met de schoolvakantie in de regio Zuid. 
We willen graag dat de kinderen de tijd en ruimte hebben in het park, daarom hebben we besloten het schoolreisje te verplaatsen naar dinsdag 22 mei, de dag na Pinksteren. Te zijner tijd krijgt u uiteraard meer informatie over het schoolreisje.
De datum van het schoolreisje van de groepen 1/2 en 3 blijft op dinsdag 17 juli.

Palmpaas-stokken versieren
Afgelopen woensdag hebben de groepen 1-2 weer Palmpaas-stokken versierd. 
Onder begeleiding van ouders hebben zij er weer iets prachtigs van gemaakt. 
De stokken zijn mee naar huis genomen en worden cadeau gedaan aan de opa's en oma's. 
Graag ontvangen wij de lege stokken weer retour!

paas3.jpgpaas3.jpgpaas2.jpgpaas4.jpg

Belangrijke data
vrijdag 23 maart            : Palmpasen
donderdag 29 maart     : Paasontbijt
vrijdag 30 maart            : Goede Vrijdag; de kinderen zijn vrij
maandag 2 april             : 2e Paasdag; vrije dag
dinsdag 22 mei               : Schoolreisje groep 4 t/m 7


Bijzonderheden:

Hoera! Juf Lydia komt donderdag op bezoek. We hopen dat ze nu weer snel hersteld is van haar (alweer derde) operatie. De werkweken van Shirly zijn weer voorbij en tijdens de herstelperiode zal Petra van Schoor, werkzaam op basisschool de Regenboorg in Amsterdam, er in de ochtend regelmatig zijn ter ondersteuning van de administratieve taken.

MR vergadering: In de bijlage hebben wij een verslag van een ingelaste MR vergadering toegevoegd waarmee de PMR vragen die gesteld zijn over wisselingen in het team hoopt te beantwoorden.


Het volgende schoolnieuws verschijnt op donderdag 5 april.  In dit schoolnieuws: Schoolmaatschappelijk werk, tutor lezen., basketbal, ontdekken op de Gouwe Plek,  Schoolreis groep  4 t/m 7, Palmpaas-stokken versieren,  belangrijke data en bijzonderheden: Lydia en MR.


Foto's

Video's

Meer informatie