Schoolnieuws 15 2017-2018

  • Gemaakt op: 5-4-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


THEMA:'SPORT EN BEWEGING'.

Sportinterview_groep6 1.JPG Sportinterview_groep6.JPG

In groep 6 zijn wij bezig met het maken van een sportinterview. De kinderen hebben zelf vragen bedacht en interviewen elkaar over hun (favoriete) sport. We leren goeie vragen te maken. De interviews zijn  uitgewerkt en zijn ook opgehangen op de themawand in de hal. Nu weten  we van elkaar welke sporten we doen.

NIEUWE LEERKRACHT STELT ZICH VOOR

Mijn naam is Nathalie Roest ik ben deze week gestart als leerkracht in groep 1/2. Ik ben geboren en opgegroeid in Landsmeer en heb zelf als kind op de St. Augustinus gezeten. Ik heb daar een hele leuke en fijne basisschoolperiode gehad.
Inmiddels ben ik zelf moeder van een zoon van 2,5 jaar en geniet ik volop van het moederschap. Ik ben graag in het gezelschap van familie en vrienden.

Ik sta sinds 2007 voor de klas. Dat heb ik met heel veel liefde en passie in Amsterdam West gedaan, maar vond het tijd voor verandering.
De visie op spelend leren en natuuronderwijs van de St. Augustinus past goed bij mijn kijk op onderwijs. Ik heb er dan ook heel veel zin in om die visie verder te ontwikkelen en de kinderen spelenderwijs vaardigheden bij- en aan te leren.

PAASONTBIJT
IMG_9522.JPG
Donderdag 29 maart heeft het paasontbijt plaats gevonden. De kinderen hadden de ontbijtdozen weer prachtig versierd voor hun klasgenootjes. Alle kinderen vonden het leuk een doos de krijgen die speciaal voor hen gemaakt was door een klasgenoot.

In groep 3 was het  paasontbijt ook weer erg gezellig dit jaar. We hadden vooraf lootjes getrokken en iedereen maakte voor een klasgenootje een prachtig versierde doos en voorzag deze doos van een heerlijk ontbijtje.
Het was een gezellige ochtend. Bedankt voor jullie knutsel-inzet🐰 (voor foto’s zie Twitter)
 

SCHOOLVOETBAL
Het schoolvoetbal toernooi 2018 is weer van start gegaan! De meisjes uit groep 5/6 mochten woensdag al spelen. De meiden hebben de wedstrijden heel sportief gespeeld!  Deze week is het de beurt aan de jongens en meisjes van groep 7/8! We wensen hen veel succes!

SCHOOLPLEIN
sachoolplein.JPG

Het schoolplein vordert stapje voor stapje. Het plein is opgehoogd en enkele toestellen zijn geplaatst. Deze week zijn de graszoden gelegd. Na de meivakantie kunnen we er op spelen! Dankzij de acties bij de sponsorloop, de teken-actie en een donatie hebben ook al een groot deel van ons streefbedrag voor het grote speeltoestel bij elkaar. Op de meetlat in de hal bij de trap kunt u dit volgen. Het speeltoestel dat we willen aanschaffen hopen we na de zomer te gaan plaatsen.

LEZEN GROEP 3
In groep 3 wordt veel gelezen. Vanaf oktober gebeurt dit 2x per week onder begeleiding van enthousiaste leesouders. Als een ouder een keer niet kan regelt hij/zij zelf vervanging . We vinden dit echt geweldig! Het lezen kan eigenlijk altijd doorgaan, top! 
Sinds een paar weken wordt er tutor gelezen onder met de leerlingen van groep 6. Zij zijn één-op-één gekoppeld aan een leerling van groep 3. Dat gaat super!

ROTS EN WATER                                                                                                                                                                                  Voor groep 6 zitten de Rots en Water lessen er alweer bijna op. Aanstaande donderdag sluiten de kinderen de lessenreeks af met een demonstratie les voor de ouders. Alle ouders van groep 6 zijn donderdag 12 april vanaf 08.30 uur van harte welkom in het speellokaal om de laatste les bij te wonen.

NATUUROUDERS
mrt.JPG IMG_6620 mrt.JPG
Op maandag 26 maart hadden de natuurouders weer een cursusavond op school. Dit keer kwam er  een gastspreker over vogels vertellen. Deze kennis delen de ouders later weer met de kinderen als we de ontdekdagen op De Gouwe Plek hebben.

De ouders zijn erg enthousiast. Vanavond is er weer een cursusavond. 

ZWEMFESTIJN  Het aantal kinderen dat dit weekend deelnam aan het zwemfestijn was overweldigend. Er zijn heel veel baantjes gezwommen om de zieke kinderen een mooi dagje uit te kunnen bezorgen.

 BELANGRIJKE DATA:
12 april: presentatie groep 6 Rots en Water
17, 18 en 19 april: EIND CITO groep 8
20 april: sportdag Koningsspelen
27 april t/m 13 mei: Meivakantie, 2 weken en 1 dag.

Bijzondere mededelingen:
Kindergemeente raad: In verband met het schoolvoetbaltoernooi is de laatste vergadering van de kindergemeenteraad van 11 april verschoven naar: Woensdag 18 april om 14.30 uur.

Baby's: We mogen Juf Jennefer feliciteren! Ze is in verwachting van haar tweede kindje!  Tot de zomer werkt Jennefer 3 dagen in groep 1/2 B,  na de zomer zal haar zwangerschapsverlof ingaan. Tot de zomer is juf Jennefer 3 dagen in de groep samen met juf Lisa. 

Juf Kelly gaat na de meivakantie met zwangerschapsverlof, haar verlof zal duren tot de herfstvakantie 2018. 

Het volgende schoolnieuws verschijnt op 19 april. ​Thema  Sport en beweging, Nathalie stelt zich voor, paasontbijt, schoolvoetbal, schoolplein, lezen groep 3, Rots en water groep 6, natuurouders, zwemfestijn, belangrijke data, bijzonderheden.

Foto's

Video's

Meer informatie