Schoolnieuws 16

 • Gemaakt op: 1-6-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op: 1-6-2016 00:00
 • |
 • Geplaatst door: Lydia Goris
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​AFSCHEID ADELE POELMANS

IMG-20160526-WA0003.jpg 

Donderdag  19 april hebben de kinderen, ouders, genodigden en het team afscheid van Adèle genomen. De kinderen hadden voor  haar tekeningen gemaakt, toneelstukjes en liedjes ingestudeerd en opgevoerd. De bovenbouw kinderen hebben taarten en andere lekkernijen gebakken voor de receptie. Het was een gezellige ontspannen sfeer. Aan het eind hebben wij haar uitgezwaaid op de boot, waarmee zij vertrok. Ze kreeg een koffertje mee waarin van alle kinderen, ouders, teamleden en geïnteresseerden een aandenken voor haar zat. Adèle heeft het allemaal erg op prijs gesteld en kijkt met een goed gevoel op de dag terug, zie hieronder haar reactie:

Beste ouders/verzorgers,

Via deze nieuwsbrief een laatste groet aan u allen.

Wat een prachtige afscheid dag heb ik mogen beleven!
Natuurlijk zag ik er een beetje tegenop, maar de reacties van u allen en van de kinderen waren hartverwarmend.
De grote plek in mijn hart die de school altijd heeft ingenomen, gloeit nog na van al uw mooie woorden, wensen, brieven en cadeautjes.

Ik ben u dankbaar voor alle goeds, moois en gezelligs wat we samen hebben mogen beleven.

Mij rest een laatste wens voor deze prachtige school in Landsmeer: moge de toekomst van Augustinus en iedereen die daarbij betrokken is groots, liefdevol en solide zijn!

Vaar wel!

Adèle​

 

 KAMP GROEP 8
dscn2054.jpg 

Van 23 t/m 26 mei is groep 8 op kamp geweest naar Egmond Binnen. Ondanks het niet zo mooie weer hebben de kinderen, samen met juf Monique, Lydia en meester Martijn erg genoten. Ze kunnen terug kijken op een mooie herrinnering.

NIEUWE METHODE WERELD ORIENTATIE
Na bestudering van de diverse methoden hebben wij voor de komende jaren gekozen voor de methode  Argus Clou. Deze methode bevat naast aardrijkskunde ook geschiedenis, biologie  wetenschap en techniek.

Afbeeldingsresultaat voor argus clou 

AVONDVIERDAAGSE
De avondvierdaagse die al jaren in Landsmeer werd georganiseerd is gestopt. Helaas is de organisatie door niemand overgenomen. Als u mee wilt lopen kunt u zich aansluiten in Amsterdam-Noord of Oostzaan. Volgend jaar wordt er een nieuwe poging gedaan tot het organiseren van de avondvierdaagse. Zie hiervoor de website van de avondvierdaagse.nl                                                                                                   

 

WELKOM
Met ingang van volgende week kunt u op woensdag en vrijdag een kijkje in de klas nemen. Alle klassen zijn open van 8.20 uur tot 8.30 uur. Het is wel de bedoeling dat de lessen gewoon om 8.30 uur kunnen beginnen. U kunt een boekje lezen of het werk bekijken. Deze tijd is niet voor overleg met de leerkracht.  Indien u een overleg wilt, kunt u een afspraak maken met de leerkracht na schooltijd ( zoals gebruikelijk).​
 
VERKEERSEXAMEN
img_0354.jpg img_0355.jpg
Maandag 30 mei hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 het landelijk fietsexamen afgelegd. Op een enkeling na is iedereen geslaagd.
 
CLUBPROMOTIEDAG
vissen 1.jpg duiken 1.jpg

Dinsdag 31 mei hebben de kinderen van de groepen 7 en 8 mee gedaan aan de Club Pormotiedag. Zij konden zich voor verschillende sporten opgeven, om zo kennis te maken met een andere sport. Het weer zat erg mee en de  kinderen kwamen enthousiast terug.

MAILPROBLEMEN
De afgelopen weken kwam e-mail van onze school soms niet aan. Dit heeft de provider van ons administratieprogramma (ParnasSys) inmiddels opgelost. Het resultaat hiervan zou moeten zijn dat e-mail die vanaf nu door ons verstuurd wordt weer goed bezorgd wordt. Onze excuses dat deze oplossing zo lang op zich heeft laten wachten.

Voeg mailservice@mail.parnassys.net toe als veilige afzender!
Voor iedereen die mail uit ParnasSys dient te ontvangen, is het altijd goed om het adres van ParnasSys toe te voegen als veilige afzender. Dit voorkomt dat mails worden aangemerkt als SPAM. Het adres van ParnasSys is: mailservice@mail.parnassys.net. Hoe u dit als veilige afzender registreert kunt u op de volgende website nagaan: http://veiligeafzender.nl/

BELANGRIJKE DATA:

 • Maandag 13 juni t/m vrijdag 17 juni: studieweek team,  alle kinderen vrij.
 • Woensdag 22 juni: Schoolnieuws 17 

MEDEDELINGEN:

 • ​Via de mail ontvangt u het programma en de uitnodiging voor de sportdag. Deze wordt gehouden op woensdag 29 juni. In de uitnodiging staat een oproep voor hulpouders. U kunt zich als hulpouders inschrijven op de lijst die bij de klas hangt.
 • Donderdag 2 juni is landelijke tussen schoolse opvangdag.

Met vriendelijke groet,

Team St. Augustinus

 

 

Foto's

Video's

Meer informatie