Schoolnieuws 19 2017-2018

 • Gemaakt op: 12-6-2018 00:00
 • |
 • Gewijzigd op: 12-6-2018 00:00
 • |
 • Geplaatst door: Lydia Goris
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

SLOOTJESDAG
Op vrijdag 8 juni hebben de groepen 6 en 7 deelgenomen aan de Nationale Slootjesdagen.  Omdat op de Augustinus de aftrap werd gegeven voor dit landelijke onderzoek naar de waterkwaliteit in de sloten van Nederland was hierbij veel pers aanwezig.  De kinderen zijn deze ochtend onder andere op zoek gegaan naar waterdiertjes. De gevonden waterdiertjes werden geteld en gedetermineerd. Aan de hand van gevangen diertjes kon de waterkwaliteit worden bepaald. Het onderzoek sloot prachtig aan bij ons natuurthema: Duurzaamheid. Op deze manier hebben we  aan duurzaamheid een betekenisvolle  bijdrage kunnen leveren. En dat de pers zo massaal aanwezig was gaf de dag een heel speciaal tintje!

Op het bord in de hal hangt het artikel dat in de Telegraaf stond en middels onderstaande links kunt u de uitzendingen van Hart van Nederland, radio en tv Noord Holland en op radio 1  nog terugluisteren of -kijken.

radio 1: https://www.nporadio1.nl/nieuws-en-co/onderwerpen/459399-kinderen-onderzoeken-waterkwaliteit-van-slootjes

tv Noord Holland: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/226045/Leerlingen-in-Landsmeer-speuren-naar-waterbeestjes-Gezond-water-is-van-levensbelang

Hart van Nederland (vroeg) 8 juni:  https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/437813/Hart_Van_Nederland.html

OUDERRAAD:

 • AVOND 4-DAAGSE

Alle inschrijvingen zijn binnen en verwerkt! Wij zijn erg enthousiast dat de Augustinus in grote getalen meeloopt met A4D.
We hebben in totaal 162 aanmeldingen, waarvan 19 kleuters op donderdag voor de dag medaille lopen en 143 kinderen voor de 4 daagse!

Gisteren hebben alle leerlingen die zich hebben ingeschreven, een brief mee naar huis gekregen met algemene informatie en nog een oproep aan de ouders om te helpen met het aan- en afmelden van de kinderen. Zeker met zo’n grote aanmelding hebben we hulp nodig van de ouders! Geef je op via nicslot@hotmail.com.

Tot maandag de 25ste om 17:45 bij AC Waterland!
Sportieve en feestelijke groet,
Namens de OR van de Augustinus

 • ZOMERFEEST SAVE THE DATE

Nieuws vanuit de ouderraad:
Op vrijdag 13 juli zal weer het jaarlijkse zomerfeest plaatsvinden.
Dit jaar is gekozen om aan te sluiten op het thema “duurzaamheid”.

Ook is er dit jaar gekozen om de leerlingen meer bij het feest te betrekken. Alle ouders zijn vanaf 12:15 uur van harte welkom!

Er zal een modeshow plaatsvinden (kleding gemaakt van “gerecycled” materiaal) en alle groepen zingen een lied onder begeleiding van de muzieklerares Gerlieke, rond 13:00 uur.

We hopen op een grote opkomst om zowel het thema als het schooljaar gezellig af te sluiten.

Feestelijke groet,
De ouderraad

VAN GROEP 8:

 • KAMP

Groep acht is in de week van 4 juni op kamp geweest in Egmond Binnen.
Toen we aan kwamen hebben we onze koffers uitgepakt en daarna zijn we gelijk naar het strand gegaan, en hebben we met z'n alle in de zee gezwommen.  
De tweede dag zijn we gaan zwemmen en survivallen, met survivallen hebben we over kleine slootjes gesprongen en over muurtjes heen geklommen. 's avonds kwamen juf Ilona en juf Chantal nog langs Het was een super leuke dag!
De derde dag gingen we naar een grote speeltuin de Batavier, ze hadden daar allemaal leuke activiteiten! Die dag kwamen juf Alice en juf Kris langs en 's avonds juf Ester en juf Lisa tijdens de bonte avond.  
Elke avond bij het hostel speelden we levend stratego, spons, water ,vuur of het weerwolven spel  
                                              Het was een geslaagd kamp!!   
                                           Dank jullie wel voor het leuke kamp  
                                  Petra (moeder skip), Lydia, meester Sverre & juf Kim  
                                                           Groetjes groep 8  

 • DODE HOEKLES
Maandag 11 juni was groep 8 van basisschool St. Augustinus op uitnodiging van VVN (Veilig verkeer Nederland) op bezoek in het gemeentehuis van Landsmeer. Daar kregen wij een theorieles over de dode hoek bij vrachtwagens. Daar hebben wij geleerd hoe wij het voor de chauffeurs makkelijker kunnen maken door op de juiste plekken te gaan staan. Na het theorie gedeelte mochten wij in een vrachtwagen zitten en ervaren wat een chauffeur ziet en vooral niet ziet.

Geschreven door Denny, groep 8

AFSCHEID JUF CHANTAL

Beste ouders,

Na drie jaar met veel plezier op de Augustinus gewerkt te hebben, ga ik de school verlaten. Aangezien mijn vriend een nieuwe baan heeft geaccepteerd, is het voor mij praktisch niet meer haalbaar om het woon-werkverkeer te regelen. Hierdoor heb ik helaas de keuze moeten maken om dichter bij huis te gaan werken.De afgelopen jaren heb ik veel geleerd en veel plezier gehad in mijn werk, waar ik u via deze weg voor wil bedanken. En wie weet zien we elkaar weer in de toekomst!

Groet, Chantal Miserus

Beste ouders,

 Onlangs heeft Chantal mij en het team laten weten dat ze de besloten heeft om in haar woonplaats Purmerend te gaan werken vanwege een praktische overweging. We merken opnieuw dat de mobiliteit op de huidige banenmarkt maakt dat het voor leerkrachten mogelijk is, snelle en persoonlijke keuzes te maken. Vanzelfsprekend respecteren we het besluit van Chantal, maar we zullen haar op de Augustinus zeker erg gaan missen. We wensen Chantal natuurlijk veel succes op haar nieuwe werkplek. 

Tegelijkertijd spijt het mij, voor de rust in de school, dat er opnieuw een leerkracht vertrekt. Het bericht dat Chantal weggaat brengt voor ouders opnieuw onzekerheid met zich mee over de in te vullen vacature ruimte. Dat is niet wat we willen. We doen ons uiterste best goed gekwalificeerde mensen te vinden  en we voeren op dit moment nog gesprekken met kandidaten voor de bovenbouw.

Het is ons inmiddels, via deze sollicitatieprocedure, gelukt om voor groep 7 een nieuwe en ervaren leerkracht te vinden.  Mocht u na dit bericht nog vragen hebben wil ik die graag beantwoorden. Morgenochtend ben ik niet op school vanwege een directiebijeenkomst. Vrijdagochtend 22 juni, of andere momenten volgende week, ben ik aanwezig en beschikbaar als u nog vragen heeft.

Vriendelijk groet Alice Jorigas

STUDIEDAG OVER DE OPBRENGSTEN VAN ONS ONDERWIJS

Op de studiedag van aanstaande woensdag bespreken we met elkaar de cito-resultaten en eind-opbrengsten van dit schooljaar. Dat doen we zowel per groep als schoolbreed. We analyseren onder meer  wat er in de aanpak in de groep heeft gewerkt en wat minder goed is gegaan en welke acties voor het komende jaar zinvol zijn.

VERVOLG OUDERENQUETE 

Vandaag ontvangt u een extra informatiebrief met de  analyse en vervolgstappen n.a.v. de ouderetevredenheidsenquête die de school in mei heeft afgenomen. In de brief hebben we informatie opgenomen over de deelname, uitschieters naar boven en beneden en de ideeën die we met een groep ouders uitgewisseld hebben.

BELANGRIJKE DATA:

Maandag 18 juni: Voorstelling in het thema door Trash: De Vuilnismannen
Woensdag 20 juni Studiedag, alle kinderen vrij!
Vrijdag 28 juni: werkdag De Gouwe Plek (deze datum is verplaatst van 22/6 naar 28/6)
Maandag 24 t/m donderdag 28 juni: Avond 4-daagse
Woensdag 27 juni: 8.45-9.45 uur informatie ochtend tablet (Snappet) onderwijs voor ouders van  groep 3 en 4

BIJZONDERHEDEN

U heeft onlangs  van ons een vakantie- en studiedagen overzicht 2018-2019 ontvangen. Aan deze kalender wordt 28 maart nog  toegevoegd  als studiedag en vrije dag voor de kinderen. U ontvangt de  aangepaste kalender nog vóór de zomer bij de informatie brief 2018-2019. De naschoolse opvang wordt door ons geinformeerd.

Het volgende schoolnieuws verschijnt op 28 juni.

Foto's

Video's

Meer informatie